Novi milioni za nova ulaganja?

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović ocijenio je danas da je dobro što će dodatnih tri odsto budžetskih sredstava biti utrošeno za kapitalna ulaganja i da će investiranja biti vidljiva u svakom dijelu Srpske.

Republika Srpska 15.05.2018 | 12:58
Novi milioni za nova ulaganja?
"Vjerujem da nije problem i što će dodatnih tri odsto biti utrošeno na kapitalna ulaganja u Republici Srpskoj. Očekujem da će investiranje biti vidljivo u svakom dijelu Srpske", rekao je Kasipović u Narodnoj skupštini u raspravi o Prijedlogu rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu.

On vjeruje da nije problem što je naviše rebalansiran budžet i obezbijeđeno nesmetano funkcionisanje institucija koje se finansiraju iz budžeta.

Opredjeljenje Vlade RS je da će plate rasti, kao i penzije, koje su već u par navrata povećane, tvrdi premijer RS Željka Cvijanović.
 
U obraćanju parlamentu rekla je da ne stoje primjedbe opozicije da je u RS ekonomski kolaps.

"Prihodi rastu", rekla je Cvijanović ističući da su to potvrdili i statistički podaci te da je opredjeljenje Vlade stabilnost prihoda i socijalni dijalog.

Prethodno je zamjenik šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić optužio vlast u RS da želi da zloupotrijebi sredstva iz rebalansa budžeta, ali i da nisu prikazali stvarno stanje sredstava, posebno u javnim preduzećima gdje su prisutni gubici i višak radnika.

"Ovo je predizborna kampanja i predstava za javnost", naveo je Stanić tokom rasprave o predloženom rebalansu budžeta za ovu godinu koji je veći za 87 miliona KM i iznosi tri milijarde i 424 miliona KM.

Rekao je da opozicija smatra da Vlada loše radi.

"Pitam vas i zašto je postalo legalno u RS ne platiti porez i zašto to čine javne institucije. Dozvolili ste da radnici u RS 55 mjeseci nemaju plaćene doprinose", ustvrdio je Stanić.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović tvrdi da je rebalans budžeta rezultat rasta tražnje najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srpske iz EU, a ne domaćih prilika.

"Postavlja se ključno pitanje ako je ovako, zašto nema značajnijeg rasta stranog investiranja", upitao je Borenović, koji tvrdi da Vlada Srpske ima neisplaćene obaveze prema dobavljačima.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da treba pohvaliti reforme koje je sprovela Vlada Srpske, jer su rezultati vidljivi i iz povećanja budžeta za ovu godinu.

Poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić rekao je da je budžet realno povećan za 2,6 odsto.

"Na bazi kojih parametara je predviđeno da će prosječna godišnja stopa inflacije biti 1,3 odsto. Mislim da ovo nije dobro projektovano jer su uvedene akcize na gorivo", dodao je Đorđić.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hare

15.05.2018 10:39

Čovjek samo pita: "Pitam vas i zašto je postalo legalno u RS-u neplatiti porez i zašto to čine javne institucije. Dozvolili ste da radnici u RS 55 mjeseci nemaju plaćene doprinose", ustvrdio je Stanić.

ODGOVORITE
Name

H

15.05.2018 12:46

Stigli novi milioni onaj ministar sa velikim ustima obeco svojim tajkunima malo dobiti da se pripreme za izbore pa hajde od naroda da ih zaduzimo jos dok smo na vlasti od oktobra nece moci krast vukota ce ih na livadu posalti pa ce travu pasti

Name

Ulaganja

15.05.2018 13:36

Treba ih pustiti da asvaltiraju,ulazu u skole, bolnice,vodovode jer to su i onako nase pare,a onda glasati protiv njih.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2018 13:54

Tooooo!!!

Name

profesor

15.05.2018 14:56

Bolje bi bilo da izglasate novi izborni zakon inace ce vas vec poznati papaci kupiti kompletno za pare!

ODGOVORITE
Name

kiza

15.05.2018 16:21

Milioni za nove avione i helikoptere za razlaz.

ODGOVORITE
Name

Komentar

15.05.2018 19:39

Pravi naslov bi bio: " Novi milioni za nova U-laganja". Korijeni su korijeni...

ODGOVORITE