Vašington juri ka Stenli Kup finalu!

U najjačoj hokejaškoj ligi svijeta u toku su finala konferencija, nakon kojih će biti poznato ko će u finale plej-ofa.

Ostali sportovi 14.05.2018 | 16:45
Vašington juri ka Stenli Kup finalu!
Hokejaši Vašingtona deklasirali su sinoć kao gosti Tampu 6:2 i poveli 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Iako su domaćini imali gol prednosti na kraju prve trećine, igrači iz prestonice odigrali su fenomenalno u preostale dvije dionice, postigli čak pet golova, primili samo jedan, te tako napravili veliki korak ka plasmanu u finale Stenli Kupa.

Golom Toma Vilsona Vašington je prvi stekao prednost, ali je Tampa uspjela dva puta da iskoristi igrača više na ledu i preko Brejdena Pointa i Stivena Stemkosa preokrene na 2:1.

Furiozna igra ekipe iz prestonice SAD uslijedila je u drugoj trećini, kada se mreža "munja" zatresla tri puta (Devante Smit-Peli, Lars Eler, Jevgenij Kuznjecov), za 2:4 uoči odlučujuće dionice.

A u posljednjih 20 minuta, još dva gola Vašingtona. Legendarni Aleksandar Ovečkin povisio je na 5:2, a konačnih 6:2 postavio je Bret Konoli.



Iako je regularni dio sezone završio iza Tampe na konačnoj tabeli Zapadne konferencije, Vašington je na pragu da eliminiše velikog rivala.

Prethodno je u drugoj rundi plej-ofa rezultatom 4:2 eliminisao prošlogodišnjeg šampiona Pitsburg, dok je istim rezultatom u prvom kolu doigravanja bio bolji od Kolumbusa.

U Zapadnoj konferenciji trenutno rezultat u finalu je 1:0 za Vinipeg. Iako su "Džetsi" u prvom meču finala Istoka slavili 4:2, ima još mnogo da se igra.

"Zlatni vitezovi" iz Vegasa (Golden Knights), ekipa koja se tek od ove sezone priključila NHL karavanu, ima sjajnu priliku da već u debitantskom nastupu stigne do finala Zapada.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar