Veliki srpski klub je Vojvodina!

Stiže li u Novi Sad ofanzivac koji je ubio Zenit? Artjom Kulišev na meti!

Fudbal 16.05.2018 | 20:00
Veliki srpski klub je Vojvodina!
Direktor Dinama iz Sankt Peterburga Andrej Orlov govorio je o ponudi “top“ srpskog kluba za Artjoma Kuliševa. MOZZART Sport saznaje - mislio je na Vojvodinu, koja razmišlja da navalu za sledeću sezonu osveži 24-godišnjim ruskim krilom, mada Kulišev može da odigra i kao klasičan špic, ali i kao ofanzivni vezista.

E, sad, kako ga je Voša pronašla u drugoj ligi Rusije? Biće da je veza novi trener novosadske Stare dame Aleksandar Veselinović, koji je osam godina proveo u fudbalskoj akademiji Rostova, a baš tamo je Kulišev napravio prve fudbalske korake.

Podsetimo, Orlov je pominjao i da je neimenovani srpski klub spreman da za Kuliševa izdvoji čak 200.000 evra plus bonuse u slučaju ostvarenja klupskih ciljeva. Čini se veliki novac za srpske uslove, ali učinak iz tekuće sezone obećava. Kulišev je, naime, ove sezone u drugoj ligi Rusije postigao 17 golova i još sedam puta asistirao saigračima. A ruska druga liga baš i nije poznata po lepršavom stilu igre u kome se lako tresu mreže.

Takođe, Kulišev je bio najzaslužniji za to što je Dinamo u petom kolu kupa izbacio Zenit u produžetku. Tada je Artjom dva puta pogodio i jednom namestio saigraču gol, pa je Dinamo slavio sa 3:2. Nije naravno Zenit tada igrao u najjačem sastavu, ali su na terenu bili i asovi kakvi su Juri Žirkov, Artjom Dzjuba, Leandro Paredes, Matijas Kraneviter...

Dakle, Vošini navijači imaju čemu da se nadaju. Ako Kulišev zaista i stigne. A nije Voša jedina koja se interesuje. U igri su i Ural i povratnik u rusku elitu Orenburg. Znamo svi koliko su Rusi platežno sposobni. Ali znamo i da se iz klubova kakvi su Ural ili Orenburg napadači teško prodaju. Voša bi mogla da bude dobra odskočna daska. Posebno zato što ima nekih najava da će sledeće sezone Lale biti mnogo konkurentnije nego ove.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar