Hamilton: Ponosan sam na tim!

Botas: Želeo sam pobedu! Pobednik trke za Veliku nagradu Španije Luis Hamilton rekao je da na stazi u Barseloni ne bi mogao da dodje do trijumfa bez sjajnog rada cele ekipe.

Ostali sportovi 14.05.2018 | 12:15
Hamilton: Ponosan sam na tim!
"Nisam mogao ovo da uradim bez sjajnog tima. Ponosan sam na sve. Osetio sam sinergiju s bolidom, što do sada u sezoni nismo imali", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je na stazi Katalunja došao do druge pobede u sezoni, a 64. u karijeri, a kojom je povećao svoju prednost u generalnom plasmanu.

"Ovo je trenutak gde stvaramo dodatni pritisak i nadam se da možemo da nastavimo ovako. Navijači su bili sjajni, kao što su uvek ovde bili". 

Drugoplasirani Valteri Botas iz Mercedesa rekao je da je želeo da se bori za pobedu, ali da je zadovoljan ostvarenim rezultatom. 

"Naravno da sam želeo da se borim za pobedu danas, ali ovo je bila jedna odlična timska trka. Imali smo odlično pripremljene bolide, a i tim je svaki put dobro reagovao i odlučio se za pravu strategiju", rekao je Botas i dodao da veruje da će uskoro doći do pobede. 

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je uz dosta sreće došao do trećeg mesta na današnjoj trci za VN Španije. 

"Bolid je odlično funkcionisao, ali bilo je teško zaobilaziti. Vršili smo pritisak na početku, ali nam se posrećilo kada je Kimi (Raikonen) odustao. Pneumatici su isto odlično funkcionisali i to nam je donelo treće mesto, iako je Sebastijan Fetel vršio snažan pritisak pred kraj", rekao je Ferstapen.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar