Drama i ludnica u Mađarskoj!

Srpkinje bez evropske krune! Rukometašice Đera odbranile su titulu Lige šampiona, pošto su u finalu posle drame i produžetaka pobedile Vardar sa 27:26.  Vardar drugi put uzastopno ispustio titulu evropskog prvaka! Đer nakon 70 minuta trabe odbranio trofej! Velika šteta za Makedonke. . .

Ostali sportovi 14.05.2018 | 09:00
Drama i ludnica u Mađarskoj!
Srpska rukometašica Andrea Lekić nije uspela da makedonskom timu donese titulu, iako je njenim golom Vardar poveo sa 20:19 u završnici regularnog dela meča.

Ipak, Brazilka Amorim je uspela da donese izjednačenje Đeru i otišlo se u dodatnih 10 minuta.

Tamo je Vardar stalno bio u zaostatku, ali su na kraju imali priliku za izjednačenje u završnim sekundama meča. Lekić, koja je igrala neverovatno, povela je loptu i na pet sekundi do kraja odlično dodala do Andree Čarnađi. 

Međutim, mlada pivotmenka nije uspela da iskoristi zicer, pošto je njen pokušaj odbranila Kiš. Tako su Andrea Lekić i Dragana Cvijić ostale bez evropske krune, drugu godinu zaredom. 

Lekićeva je meč završila sa šest golova iz osam pokušaja, dok je Cvijićeva bila strelac jednog gola. Andrea je bila najefikasniji u poraženom sastavu, dok je Đer do trijumfa predvodila Kornelija Grot sa osam golova. 

Pored Grot apsolutni heroji su Eduarda Idalina Taleska Amorim koja je postizala najvažnije golova u završnici, kao i golman Eva Kiš koja je odbranila krucijalni šut.



Vardar je drugu godinu uzastopno ispustio titulu evropskog prvaka. Drugi put uzastopno trofej je prigrabio Mađarski Đer i to ponovo nakon dramatičnih produžetaka – 27:26 (20:20, 7:6).

Makedonke, čiji dres nose srpske rukometašice Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Marija Petrović, su imale pobedu u svojim rukama i vođstvo 20:19 nakon gola Lekićeve, ali je produžetke Mađaricama donela Eduarda Amorim.

Brazilka je tada bila herojka Đera, dok je u poslednjim trenucima drugog produžetka to postala Eva Kiš, koja je odbranila udarac Hrvatice Andree Čanađije.

Andrea Lekić je postigla šest golova, Dragana Cvijić jedan, dok se Petrović nije upisala u strelce.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar