LŠ: Stanković u finalu, Atanasijević i podraščanin ispali!

Stanković sa Lubeom u finalu Lige šampiona! Odbojkaši Lube Ćivitanove, za koje nastupa Dragan Stanković, po prvi put od 2002. naći će se u borbi za titulu Lige šampiona.

Ostali sportovi 12.05.2018 | 20:55
LŠ: Stanković u finalu, Atanasijević i podraščanin ispali!
Lube je u Kazanju bio bolji od poljske Zakse 3:1 (25:21, 22:25, 25:15, 25:18).

Italijani su mnogo bolje otvorili meč i vodili tokom većine prvog seta, ali je Zaksa uspela da konsoliduje svoje redove i izjednači rezultat na 21:21. Lube je odbio napad Poljaka i vezao četiri poena, te prvi period igre rešio u svoju korist 25:21.

U drugom setu, Zaksu je predvodio Tores, drugi najbolji poenter LŠ, pa je poljski tim izjednačio na 1:1 u setovima. 

Treći set je bio samo rutina za Lube, s obzirom da su na drugom tehničkom tajmautu imali prednost od čak sedam poena. Odličnim servisima su došli i do +10 i set priveli kraju rezultatom 25:15. 

Italijani su nastavili da 'bombarduju' polje Zakse, i vodili tokom celog četvrtog seta. Cvetan Sokolov je poslednjim poenom u meču odveo Lube u finale. 

Moris Tores iz Zakse i Cvetan Sokolov iz Ćivitanove su bili najbolji strelci svojih ekipa, obojica sa po 20 poena. Huantorena je postigao 18, a Amerikanac Tejlor Sender 14 poena. 

Atanasijević i Podraščanin nemoćni, Zenit u finalu! Odbojkaši ruskog Zenita drugi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona, posle ubedljive pobede nad Peruđom.

Zenit je u Kazanju savladao italijanskog šampiona maksimalnim rezultatom, po setovima 25:22, 25:20, 25:20.

Ruski predstavnik će se u finalu sastati sa još jednim italijanskim predstavnikom, pošto je Čivitanova Lube bio bolji od poljske Zakse sa 3-1 u setovima.

Tako će samo Dragan Stanković biti predstavnik Srbije jer Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin nisu uspeli sa Peruđom – Atanasijević je bio najbolji pojedinac svog tima sa 12 poena, dok je Podraščanin skupio 7. 

Pobedničku ekipu predvodio je Vilfredo Leon Venero sa 19 poena, jednim više od Mihailova. 

Finale je na programu u nedelju od 18 časova, dok je tri sata pre toga duel za treće mesto.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar