Lakićeva otkrivala nezakonite radnje

Lakić je poslednjih nekoliko meseci, kao i ranije, pisala o švercu cigareta, a u svojim tekstovima otkrivala je da su sa tim nezakonitim poslom bili povezani službenici policije i Agencije za nacionalnu bezbednost.

Region 09.05.2018 | 20:15
Lakićeva otkrivala nezakonite radnje
Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić, koja je ranjena u utorak uveče ispred zgrade u kojoj živi u bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, pre šest godina pretučena je na istom mestu.

Lakić je upucana u nogu, zadobila je prostrelnu ranu desne potkolenice i van životne opasnosti je, objavljeno je na sajtu Vijesti.

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti", Mihailo Jovović preneo je ubrzo nakon incidenta, da jepovređena novinarka navela da joj je jedan muškarac prišao dok se kretala ka ulazu zgrade u kojoj živi i pucao u nogu, ali i da je videla još dva muškarca kako beže.

Kako prenose "Vijesti", Lakić je poslednjih nekoliko meseci, kao i ranije, pisala o švercu cigareta.Još početkom 2011. godine ona je istraživala da li se u fabrici "Tara" u Mojkovcu i njenom skladištu u Donjoj Gorici proizvode, skladište i odatle krijumčare lažni brendovi cigareta.



Pisala je da su sa tim nezakonitim poslom bili povezani službenici policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, pa je zbog toga od februara 2011. izložena uznemiravaju i pretnjama, a u martu 2012. godine pretučena je na istom mestu gde su na nju pucali u utorak uveče.

Zbog nanošenja telesnih povreda, uhapšen je i pravosnažno osuđen Ivan Bušković, ali motiv i nalogodavci napada, nikada nisu utvrđeni. Zbog lažnog svedočenja kojim su hteli da mu stvore alibi, kasnije su osuđeni i njegovi prijatelji i rođaci.

U novembru 2015. godine, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da su dokazi o fabrici duvana u Mojkovcu "najverovatnije izgubljeni trajno", ali da se tužilaštvo tim slučajem i dalje bavi.

Nedavno je pokrenuta nova istraga o švercu duvana.

Zbog ranjavanja novinarke Lakić danas je organizovan protest ispred zgrade vlade, u kome je učestvovalo nekoliko stotina ljudi. Osim kolega novinara iz redakcija, okupio se i veliki broj predstavnika opozicionih političkih partija i nevladinih aktivista.

Direktor "Vijesti" Željko Ivanović okupljenima je preneo da se Lakić dobro oseća i da se zahvaljuje svima koji su se okupili na protestu, ali i onima koji nisu došli.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Q

09.05.2018 18:42

BALKANSKI SINDROM.

ODGOVORITE
Name

Mladenko Šepur

10.05.2018 07:44

Podrška novinarki,slobodi medija,slobodi mišljenja.Tamo gdje ubiju slobodu misli,pitanje je samo vremena kada će početi ubijati ljude.

ODGOVORITE
Name

Desimir

10.05.2018 13:14

Podrska za hrabru novinarku...

ODGOVORITE