Postoje četiri vrste dijabetesa tipa dva

Dijabetes tipa dva ima dve ozbiljne i dve blage kategorije u kojima se javlja.

Zdravlje 08.05.2018 | 16:23
Postoje četiri vrste dijabetesa tipa dva
ŠVEDSKI i Finski naučnici tvrde da bi dijabetes tipa dva trebalo razvrstati na četiri različite bolesti.

Rezultat ovog novog pristupa bi, kako navode, bio u znatno preciznijem određivanju grupa dijabetesa, svaka genetski različita, što bi pomoglo u boljoj terapiji.

Prema njima dijabetes tipa dva ima dve ozbiljne i dve blage kategorije u kojima se javlja. Prva od ove četiri kategorije bio bi ozbiljan nedostatak insulina, a pokazalo se da uključuje ljude s visokim šećerom u krvi, malom proizvodnjom insulina i umerenom rezistencijom na insulin. Drugi tip je ozbiljan insulin rezistentni dijabetes, uglavnom povezan sa gojaznošću.

Treći je blaži tip dijabetesa povezan s debljinom, koji uključuje gojazne pacijente, ali je to kod njih manje ozbiljno stanje i uključuje ljude koji se razbole u relativno mladoj životnoj dobi. Poslednja grupa bi predstavljala blagi dijabetes nastao uled starenja, što je i najveći broj obolelih. Ove zaključke naučnici su izneli na osnovu proučavanja 15.000 pacijenata u Finskoj i Švedskoj.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Christian Sweden

08.05.2018 23:32

Svedska je drzava za ismijavanje ostalih, sto se tice zdravstava nemaju ni doktora ni medicinski sestara niceg. 3,5 godine sam cekao na pregled kod ocnog. Uzas. Svedjani nemaju nikakvo pravo da iznose misljenja sta i akako, unistili su drzavu i unistili su zdrvstvo, postali smo prosijaci koji se moraju kriti jer su bijeli, crnci siluju i pljacljaju te dobiju drzavljastva. Izbori su 15 Septembra glasam za nacisticku stranku namjerno.

ODGOVORITE