"Balkanika" na plavom tepihu

Defileom učesnika u portugaliji svečano otvoren 63. "Evrosong", naši na sceni u četvrtak. Prvo polufinale večeras otvara predstavnica Azerbejdžana.

Zabava 08.05.2018 | 16:21
"Balkanika" na plavom tepihu
U LISABONU je preksinoć svečano otvoren 63. "Evrosong", čemu je prethodio defile učesnika takmičenja na obali reke Težo, u prestonici Portugalije. Umesto crvenim tepihom, delegacije iz mnogih zemalja prošetale su plavim tepihom koji simbolizuje okean koji okružuje Portugaliju. Sanja Ilić i "Balkanika" davali su intervjue i fotografisali se sa obožavaocima više od tri sata.

Mnoge je interesovalo da li su oni nova deca koja stvaraju bolji i lepši svet, o čemu naša pesma govori. Duhovitim odgovorima, pričom o našoj tradiciji i ljubavi pokazali su da jesu. Izvođenje "Nove dece" na engleskom i portugalskom jeziku, kao i naših tradicionalnih pesama, "Balkanika" je privukla veliku pažnju novinara, a posebno nacionalne televizije Portugalije koja je našu takmičarsku ekipu intervjuisala u direktnom prenosu svečane ceremonije otvaranja manifestacije.

Zvanično, 63. "Pesma evrovizije" počinje večeras u "Altis areni" pod sloganom "All aboard", uz učešće predstavnika iz 43 zemlje. Najveće evropsko muzičko takmičenje, ujedno i prvo polufinale, otvoriće predstavnica Azerbejdžana Aisel s pesmom "X my heart", uz neobičnu scenografiju, a nastupiće ukupno 19 izvođača. Sanja Ilić i "Balkanika" s pesmom "Nova deca" učestvuju u drugom polufinalu 10. maja, treći po redu, kada će se takmičiti 18 izvođača. Od bivših jugoslovenskih republika u našoj grupi nastupaju Crna Gora i Slovenija.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar