Lideri Zapadnog Balkana u Skoplju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Skoplju, gde će učestvovati na sastanku lidera Brdo-Brioni procesa, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Region 27.04.2018 | 12:24
Lideri Zapadnog Balkana u Skoplju
Na današnjem sastanku osim domaćina, učestvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Albanije Iljir Meta, Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Crne Gore Filip Vujanović, Slovenije Borut Pahor, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

Specijalni gosti skupa u Skoplju, kako je najavljeno iz kabineta predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, biće bugarski premijer Bojko Borisov, zemlje koja predsedava EU, i predsednik Saveta EU Donald Tusk.

Skup će početi popodne u hotelu "Aleksandar Palas".

Brdo-Brioni proces iniciran je 2013. godine od strane predsednika Slovenije i Hrvatske, a ideja je da ove dve članice EU pomognu Zapadnom Balkanu na njihovom putu u Uniju, kao i njihovu stabilizaciju kroz jačanje regionalne saradnje i rešavanje otvorenih bilateralnih pitanja.

U Skoplju su danas bezbednosne mere podignute na prvi stepen spremnosti, zbog održavanja današnjeg skupa u okviru Procesa Brdo-Brioni i prisustva velikog broja predsednika, premijera i visokih evropskih zvaničnika.
 
U gradu se saobraćaj odvija po posebnom režimu, policijske konrole su stroge, a grad nadleću helikopteri, javila je agencija META.

Skup u Skoplju pratiće 156 akreditovanih predstavnika medija, 116 iz Makedonije i 40 iz inostranstva.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

27.04.2018 10:39

Samo ih gledam...Ko je njih poznavao ni pakao mu neće teško pasti.

ODGOVORITE
Name

Putokaz

27.04.2018 16:10

Vučić pokazuje Bakiru, koji je baš dezorjentisan, pravac na kome se nalazi Turska.

ODGOVORITE