Čavić: Zaustaviti zaduženja Srpske

Osim lošeg stanja u sektoru bezbjednosti i pravosuđa, Republika Srpske ne stoji dobro ni kada je ekonomija u pitanju, naveo je predsjednik NDP-a Dragan Čavić u emisiji „Puls“ BN televizije.

Republika Srpska 26.04.2018 | 23:01
Čavić: Zaustaviti zaduženja Srpske
„Mi u narednim godinama na godišnjem nivou imamo dospjeće oko 800 miliona kreditnih obaveza. Samo u ovoj godini moramo da platimo 100 miliona maraka kamata na kreditne obaveze. Hitno se mora prekinuti kreditno zaduženje preko obveznica jer je to najskuplje zaduženje koje postoji. 100 miliona koje dajemo za kamate je dovoljno za 10% povećanja penzija.“

Kada je riječ o opozicionoj koaliciji, predsjednik NDP-a uvjerava da Savez za promjene i dalje postoji. Međutim...

„Mi bi htjeli da budemo faktor, a djeluje da nas naši partneri doživljavaju kao privjesak“, kaže Čavić.

On objašnjava da NDP traži od partnera iz SzP da budu partneri u pravom smislu te riječi „i u dobru, i u zlu“.

“Čini mi se i činilo mi se često da mi nismo partneri u dobru, a u zlu jesmo po definiciji. Nas ne povezuju potencijalne stolice, već interesi da stvari promijenimo.”

NDP je očekivao da će zajednički, ispred Saveza za promjene biti saopštena imena kandidata za dvije klučne funkcije, ali i imena ljudi koji će obavljati funkcije ministara i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH kako bi građani bili uvjerenei da su promjene moguće, navodi Čavić.

On ističe da nije insistirao na funkciji predsjednika Vlade Republike Srpske.

U svakom slučaju nakon izbora u Republici Srpskoj biće neophodni veliki rezovi kako bi se mnoge stvari pomjerile sa mrtve tačke, podvukao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić u emisiji „Puls“ BN televizije.



BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

26.04.2018 21:43

Čaviću samo da te podsjetim da si nam ti Dodika navukao na vrat. I smanji malo doživljaj, kao i onaj Krsmanović. Pitaj ga koliko je mazno na izgradnji onog mosta dok je bio načelnik Foče. I pitaj ga zašto je vikendom uzimao od vozača ključeve od službenog auta i sa sekretaricom vikende provodio u Beogradu. Za SDS je najbolje da se otkači i vas i PDP i da ide samostalno na izbore. Ako misliš da ti je stranka jaka, izađi brajko samostalno pa ćeš vidjeti kako je cenzus daleko.

ODGOVORITE
Name

Re

27.04.2018 01:54

Znamo i mi penziineri kako je bilo dok je ovaj u ovakvi vladali.

Name

perspektiva=0

27.04.2018 05:12

Dozivljaj treba utisati: BiH ne treba izbore nego centralnu komemoraciju i gotovo.

Name

Re Alan Ford

27.04.2018 06:41

Ajde ti u svoj snsd pa tamo kroji politiku kad si nam tako pametan. Pusti ti Savez za promjene. Znamo mi i kako cemo i sta cemo. Pobjedicemo i pomest cemo vas!

Name

Penzioner

27.04.2018 01:53

Pa sto nisi poveco kad si bio na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Lejla

27.04.2018 06:38

A premijerka Vlade republike Srpske će povećati penzije.ali i akcize i gorivo. Penzioneri ko god bude teško vama a za vrijeme SNSD je najteže i najgore glasaj ali razmislite.

Name

Re

27.04.2018 06:54

Da znas racunati, vidio bi da su penzije tad u odnosu na pozrosacku korpu bile vece nego danas. Ali ti naravno nemas pojma ali volis da pljujes javno. Bas ko i svi snsdovci

Name

Re alan ford

27.04.2018 06:45

Čavić argumentovano govori o ekonomskim problemima i njihovom rješavanju, a ti maltis o nekim svaletanjima, sekretaricama, bla bla.. Ako si muško, tačno me sramota što si Srbin. Ti si obična babetina, seoska tračara i nije ti mesto na portalima gdje se govori o životnim stvarima.

ODGOVORITE
Name

re

29.04.2018 09:06

Ti da si iole pismen, bi makar precutao taj komentar.Jer,jasno je da se moramo zaduzivat.Tebi,ocito,to nije jasno.Kako bi ovaj Cavic napunio budzet?Neka kaze.Naravno de bi se i on i Szp morao zaduzivti.Vidiš li da niko ništa ne radi,sem javnog sektora.

Name

Re Re

27.04.2018 06:52

Crveni zaluđeniče, uživaj u svojoj penziji kad ti je tako dobro. Ima nas, i ne slutis koliko, kojima je penzija premala i smatramo da je nedostijna covjeka! Zato cemo vas za sva vremena skloniti u oktobru. Naprije Cavicu, naprije Savrz za promjene!

ODGOVORITE
Name

&&&&

28.04.2018 07:01

Чавићу свака част тебии СзП само тако наставите. Добар вам је план за обнову. Ови "Црвени" немају шта да понуде осим млаћења празне сламе и засзрашивања народа као ако небуде њих нема РС. Ми са њима нећемо имати РС јер су нам уништили "економски".