Plenković jurio Joksimovićevu

Hrvatski premjer Andrej Plenković jurio je za srpskom ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović na Brdu kod Kranja. Kako se saznaje, Plenković je za Joksimovićevom bukvalno trčao po hotelu želeći da razgovara s njom.

Region 25.04.2018 | 08:13
Plenković jurio Joksimovićevu
- On je, ne vodeći računa o brojnim zvaničnim delegacijama u prepunom lobiju hotela, bezuspešno dozivao Joksimovićevu. Pošto ona nije reagovala, on je ministarku sustigao na recepciji hotela, kada je plaćala račun. Joksimovićeva ga je pozdravila i oni su ostali u dužem razgovoru. O čemu su pričali, nije poznato. Inače, članovi brojnih delegacija sa čuđenjem su posmatrali ovaj neobičan Plenkovićev postupak - priča sagovornik koji je prisustvovao nesvakidašnjoj sceni. 

Joksimovićeva nije odgovarala na pitranja ovim povodom, a njeni saradnici koji su bili prisutni, potvrdili su da sesve ovo zaista dogodilo i da su razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje. 

A da čitava stvar bude još zanimljivija, Plenković je nedavno ignorisao sve pozive premijerke Ane bBrnabić, koja se čak javno požalila da joj se hrvatski kolega ne javlja. Zato sada ostaje dilema zaštko Plenković ignoriše srpsku premijerku, ali zato trči za ministarkom u njenoj vladi.

Joksimovićeva je inače privukla pažnju medija na skupu održanom na Brdu kod Kranja. Hrvatski mediji su želeli da čuju njen komentar povodom novog pogoršanja odnosa između Hrvatske i Srbije, ali su za to , kako oni tvrde, ostali uskraćeni. Tačnije kako kažu "dobili su košaricu" i to samo zato što su iz Hrvatske. 

Naime, kako tvrde u Hrvatskoj, na pitanje zašto neće da da izjavu hrvatskim medijima, ona je odgovorila " Ja određujem kome ću dati izjavu, a daću je valjda onima koje sam ovde dovela", dok je s druge strane, nakon toga kazala da je novinar bio "nekulturan i agresivan" kao i da je želela da govori samo o temama sa samita. 

Na Brdu kod Kranja juče je održan Samit o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi, gde se, između ostalog razgovaralo o proširenju EU.

(SD)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trn

25.04.2018 14:37

Eto izvinjavao se. Ajte molim vas

ODGOVORITE