LŠ: Salah "ubio" Romu, Lovren i Milner je oživeli!

Salah bacio Romu na kolena, Liverpul ispustio nokaut! Fudbaleri Liverpula pobedili su Romu 5:2 (2:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona.  Majstorije Egipćanina nisu bile dovoljne da Liverpul već upiše finale u Kijevu, pa u Romi i dalje mogu da veruju da je čarobni revanš moguć.  (S)Alahom u Rim! Liverpul propustio priliku da deklasira Romu u prvom meču polufinala Lige šampiona (5:2). Može li Vučica kao protiv Barselone?

Fudbal 24.04.2018 | 22:55
LŠ: Salah "ubio" Romu, Lovren i Milner je oživeli!
"Redse" je na korak od finala elitnog takmičenja doveo Mohamed Salah sa po dva gola i asistencije, međutim, domaćin je u finišu poklonio Rimljanima nadu pred revanš.

Egipćanin je odigrao najbolji meč u već spektakularnoj sezoni i već u prvom poluvremenu sa dva gola razbio "Vučicu".

Rimljani su se deprimirali nakon toga i odigrali očajno u drugom poluvremenu, u kojem Salah sa dve asistencije, za Sadija Manea i Roberta Firmina nokautira Romu. 

Dvadesetak minuta pre kraja Firmino postiže drugi gol za impresivnih 5:0, ali engleski velikan uspeva da u roku od pet minuta upropasti sve. 

Klop prerano izvodi iz igre Salaha i to je skupo koštalo Liverpul. Desetak minuta pre kraja Edin Džeko koristi sjajnu asistenciju Naingolana, beži Lovrenu i uspeva da prevari Alisona za 5:1. 

Samo pet minuta kasnije Roma se potpuno vratila u život. Posle šuta Naingolana lopta je pogodila u ruku Milnera u kaznenom prostoru Liverpula. 

Rezervista Dijego Peroti nije podlegao pritisku, vara Alisona sa bele tačke i smanjuje na 5:2. 

Podsetimo, Roma je u četvrtfinalu LŠ izgubila u Barseloni 4:1, ali je na Olimpiku pobedila 3:0 i stigla do naredne runde. 

Činilo se da je sve gotovo na "Enfildu" - ne samo po pitanju prvog meča, nego i revanša - kada je Mohamed Salah zaslužio ovacije u 75. minutu za blistavu predstavu sa dva gola i dve asistencije i ostavio svoje igrače sa 5:0, ali tu je Roma odbila da se preda.

Lovren je pogrešno procenio let lopte i Džeku dozvolio gol u 81, a ubrzo potom je i Milner, koji je na ovom meču došao do osme asistencije u Ligi šampiona, skrivio penal.

Tim greškama je umanjena velika pobeda Liverpula kojom je tim Jirgena Klopa već možda mogao da računa na finale Lige šampiona, a Roma je dobila veliki podstrek pred revanš u Rimu gde je već jednom, protiv Barselone, stigla dva gola prednosti.

Da li može i tri?

Saznaćemo za osam dana na "Olimpiku".

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Znali smo da nas čeka zagarantovana zabava kada igraju ovi timovi i - nismo pogrešili!

U prvom poluvremenu smo gledali hrabru Romu koja je visoko izašla na Liverpul i već preko Kolarova zatresla prečku, ali kao da su gostujući igrači imali daha za samo trideset minuta "trke" sa brzim napadačima Liverpula.

Tada kreće "šou" napadačke trojke, "erupcija" Enfilda, šanse i poništen gol Manea, pa majstorija Mohameda Salaha za prepričavanje.

Dobio je loptu na desnoj strani, namestio se i pogodio rašlje, a ne postoji gol uz koji bolje pristaje onaj preterani opis "ne bi ga odbranila ni dva golmana". Ovaj zaista ne bi niko na svetu, čak je i sjajni Alison bio predaleko!

Značilo je to još neoprezniju Romu, zadnju liniju koja je stalno "visila", a nakon izbačene lopte Van Dajka, Firmino i Salah su fantastično kombinovali, Egipćanin je očas posla pretrčao Manolasa i lobovao Alisona za svoj deseti gol u Ligi šampiona, a na samo četiri je od rekorda u svim takmičenjima u Liverpulu koji drži Ijan Raš (47).

Posle sporijeg ulaska u nastavak meča - uspavana odbrana Rome sada je morala da brine na Salahova dodavanja, prvo je uposlio Manea u 56, pa Firmina u 62. minutu dok su Žesus, Manolas i Facio izgledali poput amatera.

Još gore je delovao Kevin Strotman koji je ostao na travi dok su pored njega skočili Van Dajk i Firmino, a lopta je nakon udarca Brazilca, o travu, zavržila opet u mreži.

Bila je to asistencija Džejmsa Milnera, osma ove sezone u Ligi šampiona, ali Englez je bio izuzetno neoprezan u 86. minutu kada je igrao rukom nakon centaršuta sa leve strane, što je u gol pretvorio Dijego Peroti i tako odlučio da pogodak Edina Džeka u 81, nakon očajne procene Dejana Lovrena, ne bude tek utešni.

U Ligi šampiona ove sezone smo videli senzacionalne preokrete i iznenađenja, pa niko ne bi mogao unapred da garantuje da je i ovde sve rešeno.

Svetski fudbal je dobio trećeg igrača magičnog dara, fudbalera koji je u potpunosti zasenio Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Igrača kakvog koji su čelnici Liverpula dve decenije tražili po Evropi i svetu, a onda ga pronašli u Rimu, na mestu gde je otišao kao odbačeni sin londonskog Čelsija. Teško da je bilo ko na Enfildu, pa čak ni oni koji su učestvovali u njegovom dovođenju, mogao da zamisli da će za svega nekoliko meseci doživeti ovakav bljesak u svojoj karijeri. Fantastični Mohamed Salah je večeras bacio Romu na kolena i sa dva izuzetna gola i dve blistave asistencije doneo Liverpulu ogromnu u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona - 5:2 (2:0).

Romini najveći strahovi pred ovu utakmicu su se obistinili. Vučica je diktirala tempo u prvih 25 minuta i umalo uspela da povede posle stravičnog udarca Aleksandra Kolarova, ali je nakon toga uletela u stravične napade domaćina, koji su poput uragana noslili sve pred sobom do samog kraja - do poslednjeg daha. Roma ipak nije izdahnula, iskoristili su gosti izlazak Mohameda Salahaiz igre u 75. minutu i golovima Džeka i Perotija ipak vratila kakvu takvu nadu.

Da je Sadio Mane bio prisebniji u pojedinim trenucima prvog poluvremena, mogli su Rimljani već tada da pretrpe pravi debakl na Enfildu. Ipak, Salah je u nastavku meča preuzeo ulogu asistenta, pa je namestio golove Manea i Firmina, a onda je Brazilac odlično odregovao na centaršut Džejmsa Milnera i zatao konačan udarac potpuno utučenim gostima.

Egipćanin je odigrao božanstvenu utakmucu, posle svakog gola se u svom stilu zahvlaljivanjem svevišnjem, ali i izvinjavao pristalicama Vučice. U svakom slučaju rimska publika će u revašu gledati novi fudbal za Bogove neverovatnog fudbalera Liverpula.

Nije Roma uspela da odgovori na Liverpulovu brzinu, na tempo za koji rešenje nisu imali ni Gvardiolini majstori iz Mančestera u četvrtfinalu. Sistem igre koji Jirgen Klop forsira od kada je došao u Liverpul možda još nije sazreo za osvajanje Premijer lige, ali bi u Ligi šampiona mogao da donese ono o čemu niko nije mogao ni da sanja da bi mogolo da se dogodi ove sezone, a to je osvajanje šestog najvažnijeg trofeja u klupskom fudbalu.

Ipak, izlazak Salaha je pružio nadu Rimljanima da u revanšu mogu da učine ono što im je uspelo protiv Barselone u četvrfinalu. Svima je to delovalo kao nemoguća misija, deluje i sada, a da li je Rim grad koji je sposoban da priredi dva fudbalska čuda u tako kratkom vremenskom periodu biće jasno naredne srede.

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)
/Salah 36, 45+1, Mane 56, Firmino 61, 69 - Džeko 81, Peroti 85pen/

Stadion: Enfild Roud
Kapacitet: 54.074
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Liverpul (4-3-3): Karijus - Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Čemberlen (od 18. Vajnaldum), Henderson, Milner - Salah (od 75. Ings), Firmino (od 90+3. Klavan), Mane;

Roma (3-4-2-1): Alison - Manolas, Facio, Žezus (od 67. Peroti) - Florenci, Strotman, De Rosi (od 67. Gonalon), Kolarov - Najngolan, Under (od 46. Šik) - Džeko.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sanjin

25.04.2018 06:09

Milner ima 9 asistencija u LS ove sezone a Roma nije vec sustigla 2 gola prednostti vec je sustigla 3 gola prednosti protiv Barselone.

ODGOVORITE