Koliko poslanike zanima put ka EU?

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je trebalo raspravljati o Izvještaju Evropske komisije, završena je danas usvajanjem zaključka da se Izvještaj uputi parlametarnoj Komisiji za evropske integracije, te da se o tome raspravlja na narednoj redovnoj sjednici.

Bosna i Hercegovina 24.04.2018 | 22:35
Koliko poslanike zanima put ka EU?
Koliko poslanike zanima evropski put BiH pokazuje činjenica da su o tome raspravljali manje od pola časa, te da je kvorum bio na "ivici".

Od 42 izabrana poslanika na hitnoj sjednici se pojavilo njih 28. Nisu bila prisutna čak ni dva poslanika koja su potpisala zahtjev za hitnu sjednicu. Damir Arnaut iz SBB-a i Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka umjesto na sjednicu koja je zakazana na njihov zahtjev, otputovali su na sjednicu Savjeta Evrope u Strazbur. Izgleda da su evropske dnevnice važnije od evropskih integracija.

Zaključak da se razmatranje Izvještaja Evropske komisije o BiH odgodi za narednu redovnu sjednicu, kako bi se materijal bolje pripremio i kako bi se poslanicima obratili i članovi Savjeta ministara koji se danas takođe nisu pojavili, usvojem je na prijedlog SDA.

Poslanik SNSD-a u PD PS BiH Nikola Špirić nije komentarisao činjenicu da njegova partijska koleginica Milica Marković, koja danas nije bila na sjednici već na službenom putu u Strazburu, traži od građana BiH da joj plate banjsko liječenje.

Podsjećamo, Milica Marković zatražila je od administrativne komisije Parlamentarne skupštine BiH da joj odobri novčana sredstva u visini tri prosječne plate za balneofizikalni tretman u Banji Koviljači zbog, kako je navela, problema sa kičmom.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nepismena Slavica Matijaš

24.04.2018 21:31

Trebao je Dodik poslati svoju nepismenu tužiteljicu Slavicu Matijaš da ide u Strazbur i da obučava tamošnje tužioce. Ha ha ha.

ODGOVORITE
Name

Folklor

25.04.2018 06:56

O POSTO, mislim ova METEZ im odgovara da bih dobro zivjeli dani i godine prolaze...ovakve benefite nemaju ni u Swicarskom parlametu..zato samo mlate praznu slamu,imaju svje biznise i privatne zivote....strake im dodju kao FABRIKE...narod raselili,okrezavili,onepismenili itd...U EVROPI ima zakon a ti njima bass i neite u prilog...ima toga da se knjiga napise...al pustimo vreme ce pokazati.

ODGOVORITE