Promijenio priču: Kim veoma častan

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je sjevernokorejski lider Kim Džong Un veoma otvoren i veoma častan čovjek i naveo da će SAD nastaviti da vrše maksimalan pritisak na Pjongjang kako bi došlo do denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Svijet 24.04.2018 | 22:08
Promijenio priču: Kim veoma častan
"Direktno su nam rekli da žele sastanak što prije. Mislimo da je to sjajna stvar za svijet", rekao je Tramp na konferenciji za novinare sa francuskim presjednikom Emanuelom Makronom u Bijeloj kući.

"Kim Džong Un, on je stvarno veoma otvoren i mislim veoma častan, sudeći po svemu onome što smo vidjeli", rekao je Tramp.

On je ponovio da će "ustati od stola" ako najavljeni pregovori sa Kimom ne budu bili produktivni ili ako Sjeverna Koreja ne bude djelovala u dobroj volji, prenosi AP.

"Vidjećemo kuda sve to vodi. Možda će biti divno, a možda i ne", naveo je on.

Američki predsjednik tvrdi da nije bilo ustupaka prema Pjongjangu kako bi do sastanka došlo i dodao da "neće ponoviti greške prethodnih administracija", te da će SAD nastaviti da vrše "maksimalan pritisak" na Sjevernu Koreju.

"Želim da se oslobode svog nuklearnog oružja", rekao je Tramp.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xx

25.04.2018 05:10

Cviga guza sad ga hvalis kad zaprijeti.

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2018 14:41

Tramp je najveci frajer do sada njega nemoze skontati cak ni supruga. Jednostavno covek je plafon u svemu. Od zena do biznisa oborio je cak i Clonton. Cestitam mu

Name

Pricam Ti Pricu

25.04.2018 07:28

Ovaj Tramp bas lupeta. Mislio sam da su najgluplji americki predsjednici Nikson i Bush junior, ali i ovaj je patologija za sebe.

ODGOVORITE
Name

aha

25.04.2018 09:03

Lako pregovarati kad je jači.

ODGOVORITE