Borac napravio senzaciju i "tukao" Zvezdu u Čačku!

Čačak slavi, Zvezda se ovog puta nije izvukla! Što nije uspeo u Kupu Koraća, Borac jeste u trećem kolu Superlige! Košarkaši Borca iz Čačka priredili su veliko iznenađenje i pobedili Crvenu zvezdu u trećem kolu košarkaške Superlige sa 70:63. Zvezdin košmar u Čačku! Borac savladao aktuelnog šampiona Srbije, Čačak je na nogama.

Košarka 24.04.2018 | 20:15
Borac napravio senzaciju i "tukao" Zvezdu u Čačku!
Čačani su tako bez najboljeg igrača ove sezone Ilije Đokovića uspeli da pobede Zvezdu protiv koje su u poslednjem trenutku ispustili trijumf u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Borac je ostao neporažen posle tri kola, a potpuno zasluženo je pobedio Beograđane koji su loše šutirali trojke (7/28) i imali 15 promašenih slobodnih bacanja.

Najefikasniji je u Borcu bio Nikola Pešaković sa 13 poena, Marko Stojadinović je dao 12, a Miloš Dimić 11. Ipak utisak je da je jedan od najbitnijih koševa na meču dao Marko Marinović kada je trojkom iz ćoška prekinuo seriju Zvezde od 10:0 u poslednjoj četvrtini.

U Zvezdi je Filip Čović bio najbolji sa 18 poena, Kešelj je dodao deset a podbacili su Tejlor Ročesti i Džejms Feldin koji su kombinovano iz igre šutirali 3/16.

Borac je osvojio prvi napad na meču, ali je već tada Branko Lazić pokazao da se njegov tim neće šaliti sa Čačanima. Radulović baca loptu u aut, a Zvezda trojkom Feldina vodi 3:0. Međutim, nije mnogo trebalo Borcu da se konsoliduje i serijom 5:0 uspeva da preokrene.

Od tog trenutka je domaćin kontrolisao rezultat, a Zvezda nije uspevala da se vrati zahvaljujući lošem napadu i anemičnoj odbrani.

U napadu su crveno-beli promašili 14 od 16 trojki samo do poluvremena i kada se tome doda da su bili na jedva 50 odsto sa linije penala, onda ne čudi što su Čačani sve vreme vodili.

Dobar protok lopte u napadu tima Jovice Arsića otvarao je prostor za neometane šuteve za tri i baš posle jednog takvog iz ćoška je Kutlešić pogodio za 33:23 i prvu dvocifrenu prednost Borca u meču.

Tu prednost Čačani nisu hteli da ispuste, a u trećoj deonici su imali i +18. I jedni i drugi su u napadu imali "rupe" kada su promašivali.

Jedna od takvih rupa je u poslednjoj četvrtini mogla skupo da košta Borac. Pokrenuo je Tejlor Ročesti trojkom, pa nastavio asistencijom za Omića pod košem, a kad je i Filip Čović pogodio trojku, bilo je jasno da je Borac u krizi.

Crveno-beli su bili u naletu i njihovu seriju 10:0 pri rezultatu 57:54 prekida pogotkom Stojadinović.

Marinović je potom pogodio trojku, ali je već u narednom napadu vratio raspoloženi Čović, a Zvezda se držala u igri, sve do dva minuta pre kraja kada je spolja bio precizan Todorović.

Borac je tim košem definitivno overio senzaciju i pokazao da nije slučajno umalo pobedio tim Dušana Alimpijevića u februarskom četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Veliko iznenađenje na početku 3. kola Superlige!

Borac Čačak - Crvena zvezda mts 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22)

Što je propustio u četvrtfinalu Kupa Koraća minule zime, Borac je uspeo ovog utorka, u krcatoj dvorani kraj Morave!

Šampion iz Beograda najpre je bio potpuno izbačen iz ritma na isti način kao i u Nišu - kombinovanom odbranom ("4-1"), na koju je odgovorio katastrofalnim šutem za tri (2/16 do poluvremena), lošom defanzivom i napadačkom igrom koja se nije povezala sve do kraja treće četvrtine.

Borac je kontrolisao rezultat od početka do kraja, u 26. minutu poveo i "plus 18", a potom je našao odgovore na veliki Zvezdin nalet, koji je u 37. minutu dva puta doveo do poseda zaostatka (59:56 i 62:59).

Međutim, Marko Marinović i Nikola Pešaković odbili su tu ofanzivu crveno-belih, Nemanja Todorović pogodio je odlučujuću trojku u 38. minutu (67:59), a Filip Čović (18 poena) ostao je usamljen u pokušajiima da zadrži Beograđane u igri.

Čačak je uskoro počeo da slavi veliku pobedu, koja je ostavila Borac na čelu tabele Grupe A (3-0) i koja je jasno pokazala očigledne i još nerešene probleme u Zvezdinoj igri.

Pored lošeg šuta za tri poena, crveno-beli su celo veče katastrofalno izvodili i slobodna bacanja (16/31), a posebno "bode" oči očajan učinak onih od kojih se očekuje da najviše "vuku" kada je teško. Tejlor Ročesti šutirao je iz igre 2/7, a Džejms Feldina još lošije - 1/9.

Te i takve brojke, kao i promašaji Dejana Davidovca (0/6 iz igre) ili pet izgubljenih lopti Alena Omića (8 poena, 7 skokova), problemi su koji će Beograđani poneti sa sobom i koje očigledno neće moći da tako lako reše.

Za to vreme, Borac će slaviti zasluženi trijumf, posle utakmice u kojoj je nadigrao favorita i pokazao da će biti nezgodan rival, sa opravdanim ambicijama i u plej-ofu. Posle svega, ostaje još jači žal što Čačani na nedavnom F4 Druge ABA lige nisu uspeli da se direktno plasiraju u viši regionalni rang.

Zvezdin košmar obojen je u crveno-bele boje! I dalje aktuelnom prvaku Srbije ove sezone definitivno ne leži takmac iz Čačka. Možda su navijači Crvene zvezde zaboravili na dramatična dešavanja sa četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, kada su njihovi miljenici bili na ivici provalije upravo igrajući protiv Borca, ali su se igrači čačanskog tima potrudili da ih sve, a posebno trenera Dušana Alimpijevića i njegove izabranike, dobro podsete kako je to bilo u Čairu. Dugovi su došli na naplatu, a Borac je to učini s velikom kamatom - 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22).

Žestoku šamarčinu Borac je raspalio favorizovanom protivniku usred Čačka. Slike već viđene u Nišu pre nešto više od dva meseca ponovo su se vrtele na projektoru košarkaške Superlige, s tim što je Borac ovog puta imao iskustvo više i nije dozvolio da se nesrećni kraj onog četvrtfinalnog meča ponovi. Crvena zvezda je osetila težinu poraza od prvoplasiranog tima KLS i učesnika završnog turnira ABA 2 lige, što će samo aktivirati sve alarme u klubu sa Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda odigrala je bez sumnje jedan od najslabijih mečeva ove sezone, a ne treba zaboraviti da je Borac praktično na isti način terao beogradske crveno-bele da se osećaju inferiornije. Ako su tada trema, vrela glava i nedostatak koncentracije učinili svoje, ovog puta Čačani su imali razloga da slave zasluženu pobedu. 

Gost iz Beograda bio je u zaostatku praktično ceo meč, a tačno na sredini trećeg kvartala našli su se u gotovo bezizlaznoj situaciji posle realizacije Nikole Pešakovića i imali ogromnih 18 poena minusa (28:46)! Posle čega nisu uspeli da se oporave...

Borac je ove aprilske večeri bio tim koji je igrao mirnije, hladnije glave, iskusnije... Čak i kada je Zvezda serijom 10:0 na pet i po minuta pre poslednjeg zvuka sirene uspela da gotovo potpuno istopi zaostatak za Borcem i stigne na samo tri poena zaostatka (54:57), domaćin nije paničio, već je odigrao utakmicu za ponos. 

U gotovo zbunjujućim slikama loših poteza, pogrešnih odluka i brojnih faulova, Borcu se ukazao Marko Stojadinović koji je u momentima najvećeg pritiska pogodio važan skok šut i vratio svojoj ekipi mirnoću. Jedan od prelomnih trenutaka utakmice bila je tehnička greška Marka Marinovića posle kontakta saFilipom Čovićem. Tejlor Ročesti je uspeo da pogodi slobodno bacanje, ali se dodatni napad pretvorio u samo jedan realizovani penal najefikasnijeg Zvezdinog igrača Filipa Čovića.

Videlo se u još u trenutku kada se oglasila sudijska pištaljka da Marinović nije bio zadovoljan odlukom, zbog čega je rešio da se protivniku revanšira na najteži način. Trojkom koja je najavila Zvezdin pad na kolena. Jeste Čović uspeo da uzvrati trojkom već u sledećem napadu, posle tajm-auta koji je zatražio trener Alimpijević. Ali, to nije sputalo Borac.

Jedan od heroja velike pobede Nikola Pešaković iskoristio je fizičku prednost na Ročestiju kako bi izvukao dva slobodna bacanja, a kada je Čović loše procenio dodavanje ka kapitenu Branku Laziću, usledila je nova kazna - trojka Nemanje Todorovića za nedostižnih 67:59.

U sledeća dva napada Zvezda je praktično potpisala kapitulaciju. Dejan Davidovac je promašio otvoren šut iz desnog ugla, da bi Alen Omić potom ispustio dva šuta sa kaznene crte. Istina, ni Borac nije bio siguran iz igre posle neiskorišćenih šansi Pešakovića i Stojadinovića sa distance. Ali, bar je trošio vredne sekunde vremena.

Čovićev dalekometni hitac na 73 sekunde pre kraja vratio je još samo tračak nade da bi preokret mogao da se dogodi, ali Pešaković je imao drugačiji plan. Pogodio je naredna dva šuta, stavio tačku na pobedu i krcatu Halu kraj Morave naterao na erupciju oduševljenja.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je Pešaković sa 13 poena (5/5 za dva, 0/4 za tri) i četiri skoka.Marko Stojadinović je dodao 12 poena i 10 uhvaćenih lopti, a Miloš Dimić je ubeležio 11 poena, pet skokova i tri asistencije, uz dve ukradene lopte. Kod Crvene zvezde Čović je imao 18 poena, a jedino je još Marko Kešelj sa 10 poena bio dvocifren. Tejlor Ročesti i Alen Omić su imali po osam, a Džejms Feldintri poena, uz jako slabih 1/9 iz igre (1/7 za tri).

BORAC - CRVENA ZVEZDA 70:63 (23:17; 14:9; 18:15; 15:22)

Čačak – Dvorana Borca.
Gledalaca: 2.500.
Sudije: Vojinović, Nikolić, Prpa.

Borac: Popović, Kutlešić 3, Pešaković 13, Balaban 2, Prlja 6, Dimić 11, Stojadinović 12, Radulović 6, Gavrilović, Todorović 6, Čarapić 5, Marinović 6.

Crvena zvezda: Čović 18, Kešelj 10, Davidovac 3, Lazić 3, Radanov, Dobrić, Feldin 3, Janković 7, Ročesti 8, Omić 8, Lesor 3, Jovanović.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar