Foto priča: Milojević i Lalatović...

Treneri Crvene zvezde i Čukaričkog, a bivši treneri Čukaričkog i Crvene zvezde, sastaće se u sredu jubilarni deseti put u Superligi. Njihovo malo rivalstvo biće dovoljan garant za još jednu zanimljivu predstavu, mada ima i drugih motiva.

Fudbal 25.04.2018 | 09:00
Foto priča: Milojević i Lalatović...
Vladan Milojević i Nenad Lalatović sastaće se u sredu u 18 časova, uz direktan prenos na Areni sport, jubilarni deseti put kao treneri superligaških klubova.

Pred treći duel Crvene zvezde i Čukaričkog ove sezone, osam godina stariji Milojević imaće nešto bolji skor: 4-2-3, uz obe pobede ostvarene ove sezone - 3:0 kod kuće i 1:2 u gostima.

Računajući i sezonu 2014/15, kada su bili na suprotnim stranama, skor bi bio 3-1-0 u korist aktuelnog trenera crveno-belih jer je posle 0:0 u Ljutice Bogdana, bilo 2:0 na Banovom brdu golovima Nikole Stojiljkovića i Igora Matića.

Iako je ovo malo rivalstvo dvojice trenera sličnih pogleda na fudbal, ali potpuno različitih temperamenata, samo po sebi dovoljno za još jednu zanimljivu predstavu u komšijskom derbiju, oba tima imaće i čiste sportske motive - lider šampionata da napravi još korak ka osvajanju šampinske titule, posle čega će mu biti potreban još jedan (u nedelju u Kruševcu), a polufinalista Kupa da prekine niz od tri kola bez pobede u ligi i popravi raspoloženje pred revanš u Humskoj gde će naredne nedelje braniti 4:2 iz prvog meča.

Lalatović, koji nikada nije doživeo tri uzastopna prvenstvena poraza na klupi Čuke, rekao je da "nema kadrovskih problema" i dodao da će "videti u kom sastavu će izaći sutra na teren". Istakao je da njegove fudbalere očekuje veoma težak zadatak protiv Crvene zvezde, koju je opisao kao "skoro nepobedivu", ali da će uraditi sve da naprave iznenađenje.

"O Crvenoj zvezdi ne bi trebalo previše trošiti reči, to je, u ovom trenutku, naš najbolji tim. Skoro su nepobedivi. Imaju ogroman fond jako kvalitetnih igrača, što su dokazali ovogodišnjim partijama. Nema sumnje da su favoriti, a mi ćemo dati sve od sebe da se pred zvezdaškom publikom predstavimo u što boljem svetlu. Međutim, teško je pobediti sada već novog šampiona Srbije", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare za Banovom brdu.

Lalatović, dosta otvoreniji, žustriji, "jači" u izjavama i ocenama od svog rivala, posle odrađenih suspenzija Miladina Stevanovića i Darka Puškarića i oporavljenog Darka Zorića, na raspolaganju ima kompletan tim.

"Najbitnije mi je da imam sve igrače na okupu protiv Spartaka u nedelju i protiv Partizana u revanšu polufinala Kupa. A protiv Zvezde ću izvesti sve ono najbolje što budem imao na raspolaganju. Čak i ako izgubimo, da probamo barem pošteno da ih namučimo".

Smatra i da Čukarički zaslužuje plasman u Evropu i da posle duela sa Crvenom zvezdom dolaze lakše utakmice u Superligi.

"Čukaričkom je mesto među prva četiri tima. U nedelju nas očekuje veliki derbi za Evropu sa Spartakom, a našim konkurentima tek sad preostaju mečevi sa Zvezdom i Partizanom", zaključio je Lalatović.

Prisetimo se u ovoj živopisnoj foto-galeriji "izvučenoj" iz arhive agencije MN Press kako su izgledali i sa koliko žara vodili ekipe sutrašnjih rivala.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, čije se burne konferencije za medije mogu nabrojati na prste jedne ruke (računajući celu karijeru), rekao je danas da ne želi da kalkuliše i razmišlja o učinku Partizana, već da njegova ekipa treba da osvoji još šest bodova ukoliko želi da postane novi šampion Srbije.

"Ne gledamo na drugu stranu. Rekao sam i ranije da nam trebaju još dve pobede u plej-ofu, šest bodova, to nas interesuje. U plej-ofu imate 21 bod, nas interesuje samo naša igra. Ne obaziremo se na protivnika. Šta god da se desi, moramo da radimo, imamo mnogo igrača koji treba da igraju. Hoću da završimo kako smo krenuli. Ne razmišljamo o tome. Ispred nas imamo pet utakmica i pet finala i igrači treba da budu koncentrisani na to što treba da urade", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Upitan da li se oseća uzbuđenje u ekipi, s obzirom na to da crveno-belima fale još dve pobede do šampionske titule, Milojević je odgovorio potvrdno.

"Kad bih rekao da se ne oseća...Oni to znaju, treba da budu profesionalni i profesionalno odrađuju svaki trening. Fudbal je danas i sutra. Novi izazov, ispred nas je samo Čukarički. Crta se uvek podvlači na kraju i tako treba gledati na stvar. Ja neću da dozvolim euforiju i ne primećujem je. Interesuje me samo prva naredna utakmica", rekao je on.

Zvezda je prva na tabeli Super lige Srbije sa devet bodova prednosti u odnosnu na Partizan, a sutra na svom stadionu dočekuje Čukarički.

"Igramo s ekipom koja je pokazala da može da pobedi svakoga i bez obzira na sve i u nedelju pogotovo u Kupu, da je dobra ekipa, sa iskusnim igračima, igra na rezultat. Znaju u svakom trenutku šta hoće. Mislim da će biti interesantna i dobra utakmica. Ne bih da trošim reči na Čukarički, ekipa koja je u vrhu srpskog fudbala i želi da izbori Evropu, videlo se da ima šansu. Čeka nas izuzetno teška utakmica, skup dobrih igrača, predvođenih trenerom Lalatovićem, koji je jedan od dobrih trenera u Srbiji. Mi ćemo se spremati kao i do sada, pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju", rekao je Milojević.

Vladan Milojević

Crvena zvezda (jul 2017. - ... ) 34-10-4

Čukarički (jul 2017. - oktobar 2015) 64-34-38

Nenad Lalatović

Crvena zvezda (jul 2014. - jun 2015) 20-7-5

Čukarički (decembar 2016. - ... ) 31-11-14

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar