Toti: Liverpul pamtim po lošem, ali ih poštujem!

Bivši fudbaler Rome Frančesko Toti kaže da ga na Liverpul asociraju loše uspomene, ali da je klub koji vodi Jirgen Klop uzor za Romu.

Fudbal 24.04.2018 | 18:45
Toti: Liverpul pamtim po lošem, ali ih poštujem!
Dva puta kada su Liverpul i Roma igrali Toti pamti po lošem, 1984. u finalu Kupa evropskih šampiona i 17 godina kasnije u Kupu UEFA.

Oba puta je Roma izvlačila deblji kraj samo što je "Princ Rima" prvu gledao kao sedmogodišnjak, a u drugoj je igrao.

"Kad čujem ime Liverpula pomislim na poštovanje, veliki klub, tim i brojne navijače, kao i model koji treba slediti. Uprkos tim lošim rezultatima imam i lepe uspomene u vezi sa tom utakmicom na Enfildu. Atmosfera, osećaj, strast navijača - impresivno", rekao je Toti pred polufinalnu utakmicu koju dve ekipe igrau u utorak uveče.

On se prošle sezone oprostio od dresa "Vučice" koju je napustio Mohamed Salah i otišao upravo u Liverpul. Roma sa njima dvojicom u ekipi nije uspela da uradi ono što joj je pošlo za rukom sada. Podvig Rimljana je utoliko veći što je "pala" moćna Barselona posle velikog preokreta.

"Ove sezone sam odgledao mnogo utakmica Liverpula, posebno onih gde igra Salah, pratio sam ih često. Posebno ove skorašnje u Ligi šampiona i biće vrlo teško obema ekipama. Donekle me iznenađuje što Salah igra toliko dobro u prvoj sezoni u Liverpulu. Ali, sa druge strane, imajući u vidu kvalitet tima koji imaju i trenera - Klopa, po mom mišljenju jednog od najboljih na svetu - ne čudi me. Stavili su ga u situaciju da se maksimalno izrazi i pokaže najbolje što zna", rekao je Toti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar