Barselona: Izmučeni Kližan ide na megdan Đokoviću!

Novak Đoković igraće u drugom kolu turnira u Barseloni protiv Martina Kližana.

Tenis 24.04.2018 | 18:15
Barselona: Izmučeni Kližan ide na megdan Đokoviću!
Najbolji srpski teniser, koji u Kataloniji nastupa na 'specijalnu pozivnicu' posle 12 godina, bio je slobodan u prvom kolu, dok je Slovak u sjajnom meču na kraju uspeo da porazi Federika Delbonisa – 6:3, 6:7(5), 6:4.

Kližan je lako osvojio prvi set, pošto je rano stečeni brejk uspeo bez većih problema da sačuva do kraja, pre nego što je bez izgubljenog poena potvrdio vođstvo.

Međutim, iako je već na startu drugog dela igre ponovo oduzeo servis rivalu, Argentinac nije želeo da se preda, a upornost mu se na kraju isplatila. 

Uspeo je da odgovori za 3:3, ali je delovalo da je sve gotovo kada je, pri servisu za vođstvo od 5:4, još jednom popustio i dozvolio Kližanu da svojim servisima overi trijumf. 

Ipak, i ovoga puta je imao rešenje u pravom trenutku, da bi boljom i koncentrisanijom u taj-brejku izborio odlučujući set. Energiju s kraja prethodnog perioda igre preneo je u naredni gem i napravio još jedan brejk za totalni preokret. 

Slovak uspeva da se konsoliduje, da izjednači i onda u ključnom trenutku realizuje brejk/set/meč loptu, svega nekoliko sekundi pre nego što bi sat za igru ušao u četvrti sat. 

Tačan termin meča, koji je na programu u sredu, biće određen kasnije tokom dana.

Novak i Martin sadali su se do sada četiri puta, a Đoković je bio uspešnji svaki put. Dva duela odigrali su prošle godine, najpre u Akapulku (6:3, 7:6), a zatim i na Vimbldonu (6:3, 2:0 -- predaja).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar