Makron dočekan: Tramp zahvalio

Američki predsjednik Donald Tramp i prva dama SAD Melanija, obučena potpuno u bijelo, sa šeširom iste boje, dočekali su danas u Bijeloj kući predsjednika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit, a Tramp se odmah po dolasku gostiju "lično zahvalio" Makronu zbog "nedavne odlučne akcije" u Siriji, javlja CNN.

Svijet 24.04.2018 | 16:39
Makron dočekan: Tramp zahvalio
Američka televizija, koja uživo na sajtu prati Makronovu posjetu Trampovoj predsjedničkoj rezidenciji, naglašava da je i Makronova supruga odabrala belu odevnu kombinaciju.

Navodi se da je ovo prva državna poseta koju Tramp ugošćava u Beloj kući i da su pored predsednika i prve dame Makronove dočekali i potpredsednik SAD Majk Pens i šef Trampovog kabineta Džon Keli, čime su po ocjeni CNN-a scenu ispred Bijele kuće učinili grandioznom.

Tramp je pohvalio ulogu Francuske u odgovoru na hemijski napad u Siriji.

"Zajedno sa našim britanskim prijateljima, SAD i Francuska nedavno su preduzeli odlučnu akciju kao odgovor na to što je sirijski režim koristio hemijsko oružje. Želim da se lično zahvalim predsjedniku Makronu, francuskoj vojsci i francuskom narodu na istrajnom partnerstvu. Bili su apsolutno nevjerovatni. Puno Vam hvala, gospodine predsjedniče", poručio je Tramp.

Za Makrona je dočekan svečani doček uz 500 pripadnika vojske SAD, a nakon intoniranja himni obje zemlje on je sa Trampom prošao pored počasnog stroja.

Večeras Tramp za Makronove organizuje večeru u Bijeloj kući, prvu svečanu večeru za nekog državnika otkad je došao na vlast, a za meni i sve ostale pojedinosti pobrinula se lično njegova supruga Melanija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Marko makro

24.04.2018 15:19

Makron je satanista. Vidi mu pozdrava kao holivudski glumci i Berluskoni. Od prstiju je napravio rogove

ODGOVORITE
Name

re

24.04.2018 21:21

Ovako i isilovci dizu prst prema gore i to im znaci alah je jedan i jedini.

Name

popara

24.04.2018 16:21

Nema vise drzavnika starog kova,koji su dva tri puta nesto izjavili u novinama tv.Danas se svaka fukara pojavljuje svakodnevno i nesto izjavljue i twituje.Ili kao jedan politicar iz susjedstva kaze....nisam mogao da spavam....javili mi nesto nocas u 02 03 casova...fukare.

ODGOVORITE