Rafa prestigao i stigao Novaka!

Rodžer i dalje (ne)dostižan! Rafael Nadal, prvi teniser sveta, osvojio je prošle nedelje svoju 11. titulu na Mastersu u Monte Karlu, odnosno rekordni 31. turnir iz Serije 1. 000.

Tenis 24.04.2018 | 18:30
Rafa prestigao i stigao Novaka!
'Bik sa Maljorke' tako je srušio rekord Novaka Đokovića koji ima jednu Masters titulu manje, ali se i izjednačio sa Srbinom po broju 'velikih' trofeja u karijeri.

Rafa pored 31 Mastersa ima i 16 Grend Slem titula, a Novak četiri GS trofeja manje, ali i pet Završnih Mastersa.

"Instinkt mi govori da neće biti ovako zauvek, zato se i trudim da maksimalno uživam, da igram strastveno, potpuno usresređen i koncentrisan... Sa puno ljubavi prema sportu. Znam da će kraj doći za manje od decenije. Nije to nešto o čemu brinem, ali je isto tako stvarnost koju moram da prihvatim. Trudim se da uživam u svakom danu i da tenis igram s osmehom", rekao je Nadal. 

Na prvom mestu večne liste i dalje je neprikosnoven Rodžer Federer sa 53 velike titule – 20 Grend Slemova, 27 Mastersa i šest Završnih Mastersa. 

Prvih pet kompletiraju Pit Sampras sa 30 trofeja i Andre Agasi, još jedan legendarni Amerikanac, sa 26, dok današnju eru predstavlja još Škot Endi Mari sa 18 takvih titula. 

Takođe, Španac se izjednačio sa našim asem po prosečnoj uspešnosti jer sada obojica imaju prosek osvajanja trofeja na 3,5 turnira, dok je kod Švajcarca on 4,1.

Nadal bi već do kraja sezone na šljaci, ukoliko nastavi da igra u istom ritmu, mogao dodatno da se primakne Federeru – ukoliko trijumfuje na Mastersima u Madridu i Rimu, odnosno na drugom Slemu sezone Rolan Garosu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar