ŠPA: Levante u Bilbau do bodova spasa!

Preokret Levantea u Bilbau za opstanak u La Ligi! Fudbaleri Levantea pobedili su Atletik u Bilbau sa 3:1, u utakmici kojom je zatvoreno 34. kolo španske La Lige.  U poslednjem meču 34. kola Primere Levante pobedio Atletik u Bilbau i pobegao Deportivu iz La Korunje na "plus devet".  Spektakularni golovi u Bilbau, Bardhi dva puta iz slobodnjaka u dva minuta.  Morales kao šlag na tortu u 90. minutu. . .

Fudbal 23.04.2018 | 23:24
ŠPA: Levante u Bilbau do bodova spasa!
Domaćin je poveo već u sedmom minutu preko Raula Garsije, ali je Levante do poluvremena preokrenuo, zahvaljujući brzim golovima Bardija u finišu tog dela igre.

Bardi je pogađao u 42. i 44. minutu, da bi Morales u samom finišu dotukao Baske.

Gosti su došli do možda i presudnog trijumfa u borbi za opstanak, pošto sada imaju 37 bodova, devet više od prve ekipe koja je u zoni ispadanja, dok je Bilbao tri mesta iznad sa 40 bodova.

Srpski reprezentativac Saša Lukić igrao je od 71. minuta kada je zamenio dvostrukog strelca Bardija.

Malaga i Las Palmas su prežaljeni, a u vrlo teškoj situaciji je i Deportivo iz La Korunje.

Do kraja je ostalo pet kola, a plavo-beli imaju devet bodova manje od Levantea, koji je iznenadio na San Mamesu i pobedom 3:1 (2:1) praktično osigurano nastup u Primeri i naredne sezone.

Atletik Bilbao je poveo u osmom minutu. Ako ništa drugo, navijači baskijskog kluba pamtiće duel protiv Levantea po prelepom golu Raula Garsije.

Lopta se odbila do njega na 26-27 metara od gola, a iskusni fudbaler nije mnogo oklevao, opalio je po njoj i pogodio rašlje.

Levante je za samo dva minuta stigao do preokreta i to u poslednjih 120 sekundi prvog poluvremena. Enis Bardi je bio strelac za goste u 43. i 45. minutu.

Dobro će ga upamtiti Kepa Arizabalaga...

Makedonac je postigao skoro identične golove i to oba iz "slobodnjaka". Prvi je dosuđen na levoj strani, ispod visine šesnaesterac, ali to mu nije smetalo da gađa bliži ugao i da uz stativu smesti loptu u mrežu.

Nepuna dva minuta kasnije dosuđen je još jedan slobodan udarac. Na istoj strani, ali malo iznad visine kaznenog prostora i opet isti epilog. Lopta je iz samu stativu ušla u gol.

Pred kraj meča Levante je preko Moralesa osigurao vrlo vredan trijumf. Bio je to klasičan slalom od centra igrališta do gola Atletika.

Za razliku od Las Palmasa i Malage, Deportivo još uvek ima teoretske šanse za opstanak u Primeri, ali su izgledi za takav scenario minimalni. Levante pet kola pre kraja ima devet bodova više...

Ako ćemo po teoriji, Deportivo još nije drugoligaš, ali ako "konsultujemo" praksi onda tu dileme više nema ni najmanje! Večerašnjim trijumfom nad Atletikom u Bilbau (3:1), Levante je pobegao La Korunji na nedostižnih plus devet. Matematika će reći da momcima iz predgrađa Valensije nedostaju još tri boda u poslednja četiri kola, međutim to pod uslovom da Deportivo dobije sve, a može li se tako nešto očekivati ako su vam naredni rivali Barsa, Valensija, Viljareal i Selta? Samo domen teorije... 

Bezbrižni Bilbao verovatno rađe ne bi ni izlazio na ovaj meč da nije morao, dok je Levante bio silno motivisan da s nova tri boda praktično prebrine sve brige. Čak ni rano vođstvo domaćina pogotkomRaula Garsije nije ih obeshrabrilo. Nadahnuti kao retko kada ove sezone, gosti su postigli tri velemajstorska gola - ne zna se koji je od kog lepši - i sasvim zasluženo odneli trijumf. 

Junak je mladi Makedonac Enis Bardhi, momak o kome će narednih dana sigurno puno pričati u Španiji.Bardhi je postigao dva gola u razmaku od dva minuta iz slobodnih idaraca?! I oba su bila iz vrlo teških pozicija, što će reći da je Španija očigledno dobila jednog novog majstora slobodnjaka. Ono što je Hoze Luis Morales uradio u 90. minutu dođe mu kao šlag na tortu. Uzeo je loptu negde na sredini terena, prešao pedesetak metara, pritom predriblao nekoliko fudbalera Bilbao i naposletku šmekerskim "bockanjem" prebacio i golmana. 

Spektakularno. Za kraj. 

Levante slavi opstanak!

REZULTATI 34. KOLA:

Đirona - Espanjol 0:2 (0:1)
/Đerar 43, 55/

Malaga - Sosijedad 2:0 (2:0)
/Adrijan 11, En Nesiri 35/

Las Palmas - Alaves 0:4 (0:0)
/El Hadadi 51, 73, Medran 79, Sobrino 90+1/

Atletiko Madrid - Betis 0:0

odigrano u subotu:

Eibar - Hetafe 0:1 (0:1)
/Olivera 23/

Selta - Valensija 1:1 (0:0)
/Gomez 63 - Mina 59/

u petak:

Leganes - Deportivo 0:0

u ponedeljak:

Atletik Bilbao - Levante 1:3 (1:2)
/Garsija 8 - Bardi 43, 45, Morales 90/

*utakmice Barselona - Viljareal i Sevilja - Real Madrid odložene su za 9. maj.

TABELA: Barselona (-1) 83, Atletiko M. 72, Real (-1) 68, Valensija 66, Betis 56, Viljareal (-1) 51, Sevilja (-1) 48, Hetafe 48, Đirona 47, Selta 45, Sosijedad 43, Eibar 43, Alaves 41, Atletik B. 40, Leganes 40, Espanjol 39, Levante 37, Deportivo 28, Las Palmas 21, Malaga 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar