RUS: Spartak imao zicer, ali se žestoko osramotio!

Sraman poraz Spartaka, Maksa kao bambi na ledu! Moskovljani bi sada mogli da ostanu i bez Lige šampiona. . . !

Fudbal 23.04.2018 | 21:20
RUS: Spartak imao zicer, ali se žestoko osramotio!
Porazom u prošlom kolu od Urala moskovski Spartak napravio je ogroman korak unazad kada je u pitanju trka za šampionsku krunu, a novi neuspeh doživljen večeras na Otkritije areni, pod veliki znak pitanja stavio je i plasman u Ligu šampiona naredne sezone! Četa Masime Karere doživela je sraman poraz od Ahmata (1:3), pa sada zauzima treće mesto sa samo bodom više od četvrtoplasiranog Zenita. 

Ekipa iz Groznog slovi za jednog od najslabijih gostiju, međutim oni su danas odigrali briljantan meč. Loptu su dali domaćinu, namestili se za popularnu "čekalicu" i tri puta tako dobro istrčali kontru da spasa za Selikova jednostavno nije bilo. 

Magomed Mitrišev pogodio je u 11. minutu za 0:1. Asistenciju je upisao najbolji akter ovog susretaBernard Beriša, momak sa Kosova i Metohije... Prednost Ahmata duplirao je Brazilac Ismael Lima na isteku 23. minuta, da bi Moskovljane totalno deklasirao treći gol Beriše. Krilni napadač gostiju pretrčao je skoro 50 metara, ispred šesnaesterca naleteo na našeg Nikolu Maksimovića, izlomio ga - ovaj se "snašao" kao bambi na ledu - šutirao i - pogodio. Spartaku više nije bilo spasa.

Inače, Maksimović je poput Marka Petkovića meč počeo na klupi, ali je šansu dobio u nastavku usled loše partije Serdara Taskija. Nažalost, ni srpski reprezentativac nije se mnogo bolje pokazao od Nemca... 

Do kraja utakmice domaći uspeli samo da ublaže poraz pogotkom Luiz Adrijana, no taj jedan gol nije i spasao obraz.

Spartak do kraja čekaju još dueli sa Amkarom na strani i Dinamom, odnosno Rostovom kod kuće. CSKA, koji ima bod više i na drugom je mestu ima nešto teži posao u preostalih 270 minuta, jer mora na megdan Zenitu.      

Premijer liga Rusije,  27. kolo:

Subota:

Rubin - Rostov 1:1 (1:0)
/Noboa 40 - Paršivkljuk 67/

Anži - Ural 0:1 (0:0)
/Bakfalvi 84/

Nedelja:

SKA - Dinamo Moskva 0:1 (0:0)
/Tašaev 69/

Arsenal Tula - Zenit 3:3 (2:1)
/Gorbatenkov 3, Tkačev 45, Dzjuba 89 - Paredes 36, Kuzjaev 82, Drijusi 84/

CSKA Moskva - Krasnodar 2:1 (0:0)
/Musa 73, 85 - Gazinski 53/

Tosno - Amkar 0:2 (0:1)
/Rjazancev 18pen, Kostjukov 90/

Lokomotiva Moskva - Ufa 0:0

Ponedeljak:

Spartak Moskva - Ahmat 1:3 (0:2)
/Luiz Adrijano 86 - Mitrišev 11, Lima 23, Beriša 50/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar