Ako ne mogu Mesi i društvo, u Barsi ima ko može!

Budućnost Barse je svetla, omladinci pobednici Lige šampiona! Barselona prvak Evrope! U finalu Lige šampiona za mlade Katalonci tukli Čelsi!

Fudbal 24.04.2018 | 09:15
Ako ne mogu Mesi i društvo, u Barsi ima ko može!
Barselona je, ipak, osvojila Ligu šampiona

Ali, onu za omladince!

Španski gigant je do titule prvaka Evrope stigao bez ijednog poraza, a u finalu je deklasirao Čelsi 3:0. Doduše, Englezi su imali nekoliko prilika, ali su dva puta pogodili okvir gola.

Strelci za Barsu bili su Alehandro Markez u 33. i 52, kao i Abel Ruiz u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Barselona je do titule pobeđivala Juventus, Sporting i Olimpijakos (u grupi), a pored pet trijumfa jednom je odigrala nerešeno sa lisabodnskim "lavovima" (1:1).

U fazi eliminacije "pali" su Atletiko Madrid i Mančester siti.

Mladi fudbaleri Barselone (igrači do19 godina) novi su šampioni Evrope! U finalu Lige šampiona za omladince Barsa je tukla Čelsi vrlo ubedljivo sa 3:0 i tako po drugi put postala najbolja u ovoj konkurenciji. Svoju prvu titulu Katalonci su osvojili u prvom izdanju ovog takmičenja, 2014. godine. 

Ovaj rezultat najbolji je odgovor svim dušebrižnicima koji su poslednjih meseci pisali i govorili kako je La Masija u velikoj krizi, te kako predugo nije izbacila igrača za prvi tim. Ovaj rezultat očigledno govori da će ih uskoro biti. I te kako će ih biti...

Golove za Barselonu u ovom finalu postigli su Alehandro Markez u 33. i 52. minutu, odnosno Ruiz u drugom minutu sudijske nadoknade.

Dve titule u ovoj konkurenciji ima i Čelsi, dok je prošlogodišnji šampion bila ekipa Salcburga. Podsetimo, naš predstavnik Brodarac eliminisan je u plej-ofu, kolo pred start osmine finala. Naredne sezone Srbiju će predstavljati Crvena zvezda ili Partizan. Lideri Omladinske lige Srbije trenutno su crveno-beli, sa četiri boda viška u odnosu na najvećeg rivala, s tim što do kraja prvenstva imamo još jedan derbi...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar