LŠ - Klop: Mo, imaš pravo da ih napadneš!

Ljudi, znate šta da radite! Trener Liverpula podseća da su mnogi očekivali polufinale Siti - Barselona!

Fudbal 24.04.2018 | 12:00
LŠ - Klop: Mo, imaš pravo da ih napadneš!
Liverpul treperi. Kao nekad. A to „nekad“ nije bilo baš tako davno. U ovom milenijumu četiri finala evropskih takmičenja (UEFA kup, Liga Evrope i dvaput Liga šampiona), pa u gradu Bitlsa prižljkuju još jedno. U Kijevu, 26. maja.

Do Olimpijskog stadiona u glavnom gradu Ukrajine ostala je još samo jedna prepreka - Roma.

„Kad ste u Liverpulu, povoljna okolnost je što ne moram ljudima da objašnjavam šta želim da vidim na tribinama. Ovde narod ima više iskustva od mene u ovakvim situacijama“, predočio je Jirgen Klop u osvit prvog polufinalnog susreta (utorak, 20.45).

Za navijače ima još jednu poruku, podsećajući na ružne scene koje su prethodile dolasku ekspedicije Mančester Sitija na Enfild pre tri sedmice.

„Na stadionu napravite atmosferu kao protiv Građana. Čak bolju. Van njega, molim vas, pokažite poštovanje. Ne gađajte autobus gostiju svim i svačim. Na terenu smo rivali, međutim, ovaj grad može da pokaže kakvi ljudi u njemu, zaista, žive“.

A Liverpul diše za uspeh, za - u najmanju ruku - neočekivano finale. Isto se može reći i za Vučicu.

„Znam da su mnogi očekivali da se u ovoj fazi Lige šampiona sretnu Barselona i Mančester Siti. Nije se desilo, takav je fudbal. Kad su mi rekli da su Rimljani dobili Katalonce sa 3:0 nisam verovao, ali zaslužili su da se nađu u polufinalu. I oni i mi imamo šansu za finale. Daćemo sve od sebe da uspemo“.

Posebno nadahnut trebalo bi da bude Mohamed Salah, zvanično najbolji fudbaler Premijer lige za aktuelnu sezonu, prvi put izlazi na crtu bivšem klubu.

„Normalna pojava u fudbalu, svaki čas se dešava da igrači menjaju klubove i igraju protiv onih u kojima su se afirmisali. To se desilo i meni protiv Borusije pre dve sezone. Na prvi pogled obična utakmica, međutim, malo drugačija, jer više pažnje nego inače obraćate na protivničku ekipu. Italijanski defanzivci su poznati po tome da ne igraju prijateljske utakmice, prilično sam siguran da će Mo Salah u uvodnoj fazi susreta shvatiti da mu momci koji nose Romin dres nisu više saigrači i da može da ih napadne“.

Uz pohvale Edinu Džeku („znam ga iz Nemačke, volim da ga gledam“) i Euzebiju di Frančesku („gaji ofanzivan stil, insistira da mu ekipe igraju fudbal“), Jirgen Klop je na šaljiv način odgovorio na pitanje da li bi u budućnosti prihvatio poziv da radi u Seriji A.

„Nema smisla da me angažuje neki klub sa 'čizme', pošto od italijanskih reči znam samo da kažem 'špageti' i njih naručim u restoranu“, dodao je trener Crvenih.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar