Insinje čačnuo u najveću boljku Juventina!

Navikli su da gube finala…! Odgovor na poruke iz Torina da će derbi igrati kao finale Lige šampiona.

Fudbal 23.04.2018 | 20:45
Insinje čačnuo u najveću boljku Juventina!
Juventus je najtrofejniji italijanski klub. Ima najviše navijača na Apeninima. Najmoćniji je fudbalski kolektiv na "čizmi". Šestostruki je uzastopni prvak Italije. Ali ima jedna stvar koju ne smete pomenuti Juventusovim navijačima - finale Lige šampiona!

Juventini su alergični kada im se pomene završnica najkvalitetnijeg takmičenja, a baš tu im je so na ranu sipao Lorenco Insinje. Posle velike Napolijeve pobede nad Juventusom u Torinu kojom je opet otrvorena trka za titulu šampiona Serije A, Insinje iskoristio priliku da dodatno čačne u srce Juventine.

Juventusovi igrači su obećali uoči meča sa Napolitancima da će ući u njega kao da je finale Lige šampiona. Novinar je pitao Insinjea posle utakmice da li su Bjankoneri zaista igrali kao da je finale i zato izgubili, a omaleni Napolitanac je odgovorio:

“Pa oni su navikli da gube finala”.

Juventus je u poslednjih 20 godina izgubio čak pet finala Lige šampiona zaredom! Pre toga su izgubili i dva finala Kupa evropskih šampiona. To znači da ukupno imaju sedam poraza u duelima za evropsku titulu. Samo dva puta su pobeđivali u finalima i osvajali evropsku krunu što je premalo za klub tog ranga.

Milanski rivali vole da peckaju Juventine neuspesima u Evropi. Inter ima tri evropske titule, a Milan čak sedam i po tome je daleko ispred Juventusa. Juve je klub sa najviše izgubljenih finala u Evropi, a samo u prethodne tri godine je izgubio dva. Iza su Benfika i Bajern sa po pet izgubljenih finala…  

Klub iz Torina već godinama ulaže ogromen napore da napravi tim koji će pokoriti Evropu, ali uvek im fali nešto. Ove sezone ih je na kontroverzan način eliminisao Real Madrid i još jedna sezona je završena neuspešno u Evropi.

Sada im visi i titula u Italiji, tako da bi na kraju ovo mogla da bude košmarna sezona za Staru damu…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images) 

Komentari / 0

Ostavite komentar