Ljulj se vraća na parket poslije osam mjeseci!

Najbolji košarkaš Real Madrida Serhio Ljulj vratiće se na parket protiv Panatinaikosa u trećem meču plej-ofa Evrolige, posle osmomesečne pauze zbog povrede.

Košarka 24.04.2018 | 21:30
Ljulj se vraća na parket poslije osam mjeseci!
Kakav podstrek za Real: Vraća se Ljulj! Sjajni bek mogao bi da zaigra u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Panatinaikosa.

Ljulj je povredio koleno prošlog avgusta u dresu reprezentacije Španije protiv Belgije pred prvenstvo Evrope, ali sada je spreman da predvodi "kraljeve", javlja španski Onda Sero.

Duel dva tima u Madridu na programu je u sredu, a Real je dobio pojačanje na poziciji organizatora igre koja je bila oslabljena i izostankom povređenog Fakunda Kampaca.

Trenutni rezultat u seriji izmedju Reala i Panatinaikosa je 1:1 u borbi za Fajnal-for Evrolige u Beogradu sledećeg meseca.

Ekipa Reala dobila je ogroman stimulans pred potencijalno odlučujuće utakmice za plasman na Fajnal for Evrolige.

Kako je objavila radio stanica "Onda Sero", Serhio Ljulj (30) će prvi put ove sezone biti na raspolaganju treneru Pablu Lasu, nakon što je početkom avgusta pokidao prednji ukršteni ligament kolena, igrajući za reprezentaciju Španije.

MVP Evrolige 2016/17 već neko vreme trenira sa ekipom i Laso je u poslednjem trenutku odlučio da ga ne vodi u Atinu na prve dve utakmice protiv Panatinaikosa.

Real je posle debakla na startu Top 8 faze (95:67) napravio "brejk" i izjednačio na 1:1, trijumfom od 82:89 u dvorani OAKA.

Treća utakmica igra se u sredu, a četvrta u petak, uz mogućnost "majstorice" u Atini, ako timovi opet zabeleže po jednu pobedu.

Ljuljov povratak će verovatno najviše značiti mladom Luki Dončiću, koji je posle trijumfa na Eurobasketu sa Slovenijom i promocije u "prvu violinu" Reala vidno posustao u drugom delu sezone.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar