Mejl s pozdravom „za dom spremni“

Poslanik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća, Mlorad Pupovac, dobio je u nedelju mejl, u kojem ga neko ko se predstavlja kao Mladen Kostić, pozdravlja sa ustaškim pokličem “za dom spemni” i navodi da je to “prastari hrvtski pozdrav.

Region 23.04.2018 | 11:56
Mejl s pozdravom „za dom spremni“
-Juče u 2.05, dobio sam mejl u kojem me neko s imenom Mladen Kostić pozdravlja sa ZDS i navodi da je ”ZA DOM SPREMNI prastari HRVATSKI pozdrav!!!” – napisao je Pupovac na svom Fejsbuk profilu.

Ističe da nije prvi put, od ovog nekog, a nije prvi put ni od drugih nekih.

-Nije prvi put imejlom, ni Fejbukom, ni pismom, a ni na ulici.Vjerovatno nije prvi put ni na dan sjećanja na žrtve Jasenovačkog logora, a nisam siguran da li je prvi put da se isti šalje na znanje predsjednici, premijeru i predsjedniku Sabora. Prvi put sam odgovorio i objavio – naveo je Pupovac.

Objašjava da je to učinio, kako kaže, tek da se vidi koliko smo se navikli na to da je normalno da se i u vrijeme i na mjestu komemoracije žrtvama genocida/holokausta i ratnog zločina veliča pokret i režim koji je za njih odgovoran.

-Uprkos odluci Ustavnog suda i odredbi Krivičnog zakona prema kojoj je to kažnjivo djelo. Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava bilo gdje i bilo kad se on pojavljivao, nije potpuna – poručio je Pupovac i dodao:

„Iskazivanje pijeteta žrtvama jasenovačkim bez osude svega što veliča zločinačku NDH i ustaški pokret, predstavnici naroda žrtava i antifašisti kojima se šalju ovakve poruke teško mogu doživjeti kako bi trebalo“.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Hare

23.04.2018 10:07

Glupost mail može svako poslati pa i srbin samo da bi izašlo u javnost.

ODGOVORITE
Name

Pravda

23.04.2018 11:11

Oni su za dom spremni, a ti placipicko nisi nizasta spreman, osim da huskas. Tebi prijete, jer si ......

Name

Kal

23.04.2018 10:10

Pupovac je dio vladajućih.

ODGOVORITE
Name

Laži lago da se veselimo

23.04.2018 10:18

Dosta je više ovih dogovorenih tenzija,ovaj ološ nema granica u laganju. Čuj njemu prijete a on sa HDZ-OM pljačka Srbe iz Hrvatske već 20 godina. Fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj.

ODGOVORITE
Name

borac

23.04.2018 11:17

Ne trabunjaj vise Pupuvac u saboru si iz licni interesa da su tolike ustase ubili bi te deset puta od rata do sad pa nisu svi ludi.

ODGOVORITE
Name

re

23.04.2018 12:04

Da nije smijesno bilo bi zalosno. Cime se vec ne skrece paznja. Manipulacija masama i ljudskim osjecajima. Gebels i njegova propaganda je malo dijete za ovakvo nesto iz kuhinje, joj neugodno mi da spominjem, jer ce misliti da se veze za narod.

Name

Goo Here

23.04.2018 11:26

Pa sta.Lijepo mu odgovoris "spremni"kako to dolikuje i obesmislis mu sav trud.

ODGOVORITE
Name

Jeca

23.04.2018 17:22

Sta ti pricas pa ti si za srpski narod u Hrvatskoj vece zlo nego vecina Hrvata. I trebaju te tako pozdravljati ti si u koliciji sa HDZ nisi htjeo uz SDP onda bi jadan bio oporba. Faljen ti Isus Milorade.

Name

Nevinasce

23.04.2018 11:58

Pa kako to dragi Pupo sad i sto se zalis javno sto nisi u cetiri oka rekao svom drugu dodiku i AV pa oni su ti bili kod covica na dan kad je osnovana ta NDH i obecali su da niko nesme vise Srbima da prijeti. Kako to tebi da smeta a dodi i av ne smeta pa i oni su neki dan uzivali pod istim sloganom samo malo modernijim jesmo li spremni.Bili ljudi spremni i nikom nije falila dlaka sa glave. Ti se neznas uklopit u sredinu gdje zivis zato sad cuti i dalje uz pomoc hdz plackaj to malo Srba koje je ostalo.

ODGOVORITE
Name

Svedska

24.04.2018 10:46

Kakav ustaski pozdrav,oni kazu za dom spremni,drugi kazu za kucu spremni i u tome nema nista lose samo dobro.

ODGOVORITE