Čanak: Ko razumije košarku, shvatiće...

Trener Partizana posle dramatične utakmice sa FMP Železnikom istakao je da su momci umorni i potom sam ponudio objašnjenje.

Košarka 23.04.2018 | 16:45
Čanak: Ko razumije košarku, shvatiće...
Košarkaši Partizana mučili su se u drugoj utakmici od starta Superlige, a posle pauze od 40 dana od završetka ABA lige.

Ipak, posle napete završnice u "Pioniru" u nedelju uveče savladan je FMP Železnik rezultatom 94:90, za skor 2-0 u Grupi B.

"Trenutno smo vrlo 'teški u nogama'. Lako gubimo duele jedan na jedan, vidi se da upravo kod tih par duela u skoku u napadu nemamo dovoljno svežine. To je tako u ovom trenutku, planski urađeno i nadam se da ćemo biti bolji", rekao je trener crno-belih Nenad Čanak, koji je nesvakidašnji "brejk" u sezoni iskoristio da ekipu odvede u Crnu Goru na prave pripreme - kakve inače treneri sprovode tokom leta.

Pretpostavljajući šta bi moglo da bude sledeće pitanje, Čanak je sam pitao i odgovorio.

"Ide pitanje od čega smo umorni, ali onaj ko razume košarku shvatiće o čemu pričam".

FMP je uoči starta Superlige ostao bez Filipa Čovića i Alekse Radanova, koji su pojačali Crvenu zvezdu, ali je i te kako pripretio crno-belima. 

"Teška utakmica, kao što smo i očekivali. To je dobra ekipa koja je odlaskom Radanova i Čovića izgubila kreaciju, ali sa novim igračima i drugačijim rolama ostalih su dobili na atleticizmu i nekim drugim kvalitetima. Vrlo su ozbiljan tim, kao i pre promena u rosteru. Utakmica je bila takva, dok god smo kontrolisali skok i izgubljene lopte bili smo u dobrom ritmu. Početak treće četvrtine, osam ili devet skokova u napadu rivala, u poslednjoj jedan... To je moglo da bude kobno po nas", konstatovao je Čanak i dodao:

"Uspeli smo nekako da se izvučemo iz teške situacije".

Partizan, koji je na startu pobedio Vojvodinu u Dvorani "Aleksandar Nikolić" (90:67) sada se okreće prvom gostovanju - sreda, 20.00, dvorana na 25. maju, Dinamik.

"Okrećemo se Dinamiku, nezgodnom timu predvođen iskusnim i uspešnim trenerom. Igraju u hali gde je sve neobično. Prošle godine je Partizan tamo na volšeban način dobio meč. Neće biti lako. I zbog našeg stanja u kakvom jesmo, mada mislim da ćemo biti bolji fizički. Očekujem motivisanog rivala", istakao je Čanak. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar