U Belgiji znaju zašto gledaju fudbal!

Osam golova u Brižu i šok u režiji Čopa! Plavo-crni i pored remija sa Standardom uvećali prednost u odnosu na drugoplasirani Anderleht.

Fudbal 23.04.2018 | 12:00
U Belgiji znaju zašto gledaju fudbal!
Navijači u Belgiji znaju zašto gledaju fudbal. Iz nedelje u nedelju, iz kola u kolo, na stadionima širom zemlje čokolade, piva i važnih odluka mečevi se neretko okončavaju velikim brojem pogodaka, a taj trend nastavio se i u okršaju Klub Briža i Standarda u okviru plej-ofa za titulu. Plavo-crni su se, u pravoj fudbalskoj poslastici začinjenoj sa čak osam golova, približili osvajanju šampionskih lovorika iako su posle velike borbe i zahvaljujući rezervisti Standarda Čopu remizirali sa timom iz Liježa - 4:4 (3:2).

Briž je nedavno izgubio dva derbija u kratkom periodu, protiv Genta i Anderlehta, pa je u prošloj rundi iskalio bes na Šarlroi, a večeras je propustio priliku da dodatno iskoristi situaciju posle još jednog neuspeha rivala sa Konstant Vanden Štoka. Ili bolje reći hrvatski internacionalac Duje Čopmu nije dao da se odlepi na devet bodava, već da se zadovolji sa sedam poena ispred najbližeg pratioca.

Kada je u 83. minutu Klub Briž stigao do 4:3 sa bele tačke preko Dijabija, činilo se da je meč rešen, međutim potez Rikarda Sa Pinta iz 71. minuta pokazao se ključnim za osvajanje boda. Portugalski strateg na klupi Standarda iz igre je tada izveo dvostrukog strelca Žuniora i na teren poslao Čopa, koji mu se odužio golom u trećem minutu sudijske nadoknade kojom je utišao domaće navijače. Ekipa iz Liježa u sredu je imala težak posao s Anderlehtom i herojski srušila briselskog velikana, a partijom protiv Briža pokazala je da će se do kraja sezone boriti za vicešampionsku poziciju koja garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona.

Četa Ivana Leka sa Jan Brejdel stadiona bila je mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, ali to nije umela da kruniše izrazitijom prednošću. Posle prvih 45 minuta bilo je 3:2, posle golova Vermera u 8. minutu, Veslija u 29. i Dijabija u 34, dok je u 30. i 40. minutu greške domaćina kaznio već pomenuti Žunior. Nešto konkretniju igru u nastavku gosti su valorizovali preko Emonda u 66. i najavili pravu dramu.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) - 5. KOLO

Subota
Genk - Anderleht 2:1 (1:1)
/Ndongala 2, Trosar 59 - Marković 20/

Nedelja
Klub Briž - Standard 4:4 (3:2)
/Vermer 8, Vesli 21, Dijabi 34, 82pen - Žunior 30, 40, Emond 66, Čop 90+3/

Šarlroa - Gent  2:1 (1:0)
/Fal 23, Pole 54 - Kubo 60/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar