NBA plej-of: Oldridž i Đinobili sprečili "metlu"!

San Antonio slavio prvu pobedu nad Golden Stejtom, a Milvoki vratio seriju protiv Bostona na početak.  Večna klasa Đinobilija, Sparsi 'preživeli', Baksi egal u seriji! Košarkaši San Antonio Sparsa pobedili su Golden Stejt Voriorse u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Zapada sa 103:90.

Košarka 23.04.2018 | 00:54
NBA plej-of: Oldridž i Đinobili sprečili "metlu"!
Lamarkus Oldridž (22p, 10sk) i Manu Đinobili (16p, 5as, trojke 3/5) odigrali su finiš utakmice kao u transu i omogućili San Antonio Spursima da produže sezonu bar do utorka.

"Mamuze" su, ponovo sa Etoreom Mesinom kraj aut-linije umesto Grega Popovića, savladale Golden Stejt Voriorse rezultatom 103:90, što znači da serija nije završena i da će se igrati peti meč u Ouklendu.

Vođstvo Golden Stejta smanjeno je na 3:1.

Njihov prolaz i dalje se ne dovodi u pitanje, ali ovim su izgubili najmanje dva dana za odmor i pripremu polufinala Zapada protiv Nju Orleans Pelikansa, koji su u subotu "počistili" Portland (4:0).

Branioci titule bar do vikenda će biti bez povređenog Stefa Karija. Za razliku od prethodne tri utakmice, u nedelju u San Antoniju niko od lidera ekipe, osim Kevina Durenta (34p, 13sk), nije bio na svom uobičajenom nivou.

Sparsi su meč za opstanak u plej-ofu (3-1) dobili zahvaljujući neverovatnom Argentincu Emanuelu Đinobiliju koji i na početku pete decenije života igra fantastično.

San Antonio je vodio tokom čitavog meča, ali se Golden Stejt poenima Kevina Durenta polako vraćao u meč sve do -2 u poslednjoj četvrtini.

Tada na scenu stupaju Đinobili i Lamarkus Oldridž koji je pogodio nekoliko važnih šuteva preko ruke, uključujući i jednu trojku od table. 

Oldridž je na kraju završio sa 22 poena i bio je najefikasniji kod "Mamuza". Đinobili je dodao 16, ali je pogađao u finišu kada se rezultat lomio. 

Kevin Durent je na drugoj strani ubacio 34, dok je Klej Tompson postigao 12 poena.



Na Istoku su Milvoki Baksi ponovo odbranili domaći teren i izjednačili na 2:2 protiv Boston Seltiksa.

Pobedu od 104:102 u četvrtom meču doneo im je Janis Adetokunbo, koji je priskočio na promašaj Malkolma Brogdona i gurnuo loptu kroz obruč. Na drugoj strani je Markus Moris promašio šut za produžetak.

Milvoki Baksi su uspeli da izjednače u seriji prve runde Istoka na 2-2 pobedom nad Boston Seltiksima 104:102.

Pobedu je Baksima košem u poslednjim sekundama obezbedio Janis Adetokumbo. Serija se sada seli u Boston pošto je Milvoki pobedio u obe utakmice kod kuće.

Baksi su vodili tokom prvog poluvremena i u jednom trenutku imali 20 poena prednosti. Seltiksi su potom uspeli i da ih prestignu na dva minuta do kraja, ali je Adetokumbo na pet sekundi do kraja bio viši u skoku od Džejsona Tejtuma i 'odbojkom' skrenuo loptu ka obruču.

Grk je imao 27 poena, a Kris Midlton je postigao 23, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Džejlen Braun sa 34 koša, dok je Tejtum dao 21.



ISTOK

Milvoki (7) - Boston (2) 104:102, u seriji 2:2
/Adetokunbo 27, 7sk, 5as, Midlton 23, 6sk - Braun 34, 8sk, 3ukr/

igraju noćas:

Vašington (8) - Toronto (1), u seriji 1:2

Indijana (5) - Klivlend (4), u seriji 2:1

ZAPAD

San Antonio (7) - Golden Stejt (2) 103:90, u seriji 2:2

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar