Trojica stranaca u klubu "100": Najbolji utisak?

Od ne tako sigurno defanzivnog veziste do štopera od poverenja. Poručuje da želi još utakmica u dresu Zvezde. . .

Fudbal 24.04.2018 | 23:55
Trojica stranaca u klubu "100": Najbolji utisak?
Treći stranac, ako ne računamo igrače sa prostora Ex-Yu, koji je u dresu Crvene zvezde skupio stotinu nastupa u svim takmičenjima je Damijen le Talek!

Momak koji je u četvrtak proslavio 28. rođendan, odigrao je u subotu jubilarnu 100. utakmicu kao fudbaler Crvene zvezde i upisao novu pobedu protiv Radničkog iz Niša (2:1), a ispred njega su samo dvojica igrača.

Brazilac Kadu, kome je za 104 nastupa bilo potrebno četiri sezone, odnosno Mičel Donald (105) koji je samo šest meseci duže u Zvezdi od Le Taleka.

Može li da obori rekord svog kapitena?

"To je veoma lep jubilej za mene. Igrao sam skoro svaku utakmicu od kada sam došao, tako da ova brojka nije iznenađenje za mene. Na sreću nisam imao problema sa povredama i zato sam i uspeo da sakupim sto utakmica za kratko vreme. Od kada sam došao trener Božović je imao poverenje u mene, sada je ista situacija sa šefom Milojevićem. Hvala im na tome što su mi dali šansu da igram za Crvenu zvezdu, ovo je i njihova zasluga", kazao je Le Talek i dodao:

"Videćemo na kom broju utakmica u crveno-belom ću se zaustaviti".

Le Taleku ugovor sa Crvenom zvezdom, potpisan u januaru 2016. godine, ističe ovog leta i za sada se čini da neće biti produženja saradnje, pa bi tako, ukoliko odigra svaki meč do kraja sezone, Le Talek ostao na 105 nastupa koliko ima i Donald.

"Nisam verovao kada sam dolazio u Crvenu zvezdu da ću odigrati 100 utakmica i da ćemo kao ekipa napraviti ovako lepe stvari, ne možete da razmišljate na taj način. Naporno sam radio za sve ovo, trudio sam se da igram svaku utakmicu. Mnogo volim da igram, ne želim da propustim nijedan meč. Veoma sam srećan zbog svega što sam uradio u Crvenoj zvezdi. Nadam se da ću imati još više utakmica", poručio je Francuz.

Karijeru u Zvezdi je počeo kao zadnji vezni, gde nije pružao toliko blistave partije, ali je od ove godine kod Vladana Milojevića štoper koji je odigrao gotovo savršenu sezonu.

"Sve smo bliže tituli, ali još uvek nije ništa nije sigurno. Fudbal je takva igra da je sve moguće. Moramo da nastavimo sa maksimalno ozbiljnim pristupom svakoj utakmici do kraja. Potrudićemo se da u naredne dve utakmice rešimo pitanje osvajača šampionske titule", zaključio je Le Talek na kraju razgovora za klupski sajt.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar