ITA: Kaljari propustio priliku da sebi olakša život!

Remi za brigu Kaljarija, Bolonji vredan kao pobeda! Fudbaleri Kaljarija i Bolonje remizirali su bez golova u prvom nedeljnom meču 34. kola italijanske Serije A.  Bolonji bod na Sardiniji! Domaćin nije uspeo da dođe do bodova koji bi ga značajno približili opstanku u elitnom rangu.

Fudbal 22.04.2018 | 15:00
ITA: Kaljari propustio priliku da sebi olakša život!
Domaćin je imao više od igre, ali Leonardo Pavoleti i Marko Sau nisu uspeli da savladaju Antonija Mirantea iz nekoliko dobrih situacija ispred gola Bolonje.

Ovom remiju su se više obradovali gosti jer su na 11 bodova više od opasne zone, dok je Kaljari i dalje ugrožen sa +5 u odnosu na 18. Krotone, uz meč više.

U sledećem kolu Bolonja čeka demoralisani Milan, dok Kaljari gostuje Sampdoriji, koja se bori za Ligu Evrope sa "Rosonerima". 

Kaljari je pokušavao, stvarao šanse, poništen mu je i pogodak, pa je na kraju vredniji bod otišao za Bolonju, a domaćinu su ostale brige, s obzirom da nije obezbedio opstanak, a u finišu sezone ga očekuje stravično težak raspored – 0:0.

Bolonja nije opterećena tim stvarima, ali očigledno nema nameru nikome da se skloni u borbi za bodove. Gosti nisu paničili, zatvorili su put ka svom golu i čekali kontranapade, ali nekoliko opasnih nisu uspeli da konkretizuju.

Kaljari će žaliti zbog nekoliko dobrih prilika, ali pre svega zbog situacije s početka durtog poluvremena kada je poništen pogodak Marka Saua, jer je navodno prethodno igrao rukom. Isti igrač je nešto kasnije propustio još jednu izglednu priliku, pa bez problema može da ponese epitet velikog tragičara ove utakmice.

Kaljari do kraja sezone gostuje Sampdoriji i Fjorentini, a dočekuje Romu i Atalantu. Svaki bod u tom paklenom nizu bi mogao da bude vredan opstanka u Seriji A.

ITALIJA 1 - 34. KOLO

Subota:

SPAL - Roma 0:3 (0:1)
/Vikari 33ag, Najngolan 52, Šik 59/

Sasuolo - Fjorentina 1:0 (1:0)
/Politano 41/

Milan - Benevento 0:1 (0:1)
/Emelo 29/

Nedelja:

Kaljari - Bolonja 0:0

15:00 Atalanta – Torino
15:00 Kjevo – Inter
15:00 Lacio – Sampdorija
15:00 Udineze – Krotone
20:45 Juventus – Napoli

Ponedeljak:
20:45 Đenoa – Verona

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar