ŠPA: Dve dvojke ove sezone u malom katalonskom derbiju!

Moreno sa dva gola u Đironi odveo Espanjol u siguru luku! Fudbaleri Espanjola savladali su Đironu 2:0, na gostovanju u malom derbiju Katalonije u okviru 34. kola španske LaLige.  U senci trijumfa Barselone u Kupu kralja, dva manje uspešna katalonska predstavnika u Primeri odigrala su i drugi meč ove sezone.  Moreno je Đironina noćna mora! Dva lepa pogotka španskog napadača.

Fudbal 22.04.2018 | 14:30
ŠPA: Dve dvojke ove sezone u malom katalonskom derbiju!
Uprkos agresivnom startu domaćina, gosti iz Barselone prelamaju meč u finišu prvog poluvremena golom Herarda Morena.

On se sjajno snašao u kaznenom prostoru posle centaršuta Serđija Derdera iz slobodnog udarca.

Đirona je zamalo izjednačila u nadoknadi vremena, ali je Po Lopes fantastično intervenisao posle šuta Perea Ponsa, da bi u šestom minutu nastavka Portu poslao loptu pored gola iz izgledne situacije. 

Već u 55. minutu pobednik je odlučen, opet je Moreno bio impresivan u kaznenom prostoru gde je lobovao istrčalog Bonana za konačnih 2:0. 

Espanjol je ovom pobedom, prvom posle pet kola, napravio možda i ključan korak ka opstanku jer sada ima 11 bodova više od najbližeg tima iz zone ispadanja Deportiva iz La Korunje. 

S druge strane, Đirona je napravila korak unazad u borbi za plasman u Evropu, ostala je na bod iza sedmoplasirane Sevilje koja ima utakmicu manje.

Jutro posle 30. trijumfa Barselone u Kupu kralja, u malom katalonskom derbiju sastali su se Đirona i Espanjol i... opet su pobedili gosti.

Najbolji strelac "španaca" Đerar Moreno pogodio je dva puta na "De Montiliviju" i prekinuo crni niz svog tima od pet mečeva bez postignutog gola u La Ligi od kojih je četiri završeno porazima - 0:2 (0:1).

To je bio mali revanš plavo-belih novajlijama u Primeri za 0:1 od 11. decembra prošle godine, kada je David Timor doneo tri boda crveno-belima.

Serđi Darder asistirao je kod oba pogotka Đerara, prvo u 43...

...a potom i 55. minutu.

Moreno je 13. i 14. pogotkom u prvenstvu, uz tri postignuta u Kupu, pomogao da Espanjol okonča seriju bez postignutog gola započetu 11. marta u pobedi nad Real Sosijedadom od 2:1, kada je postigao pobedonosni pogodak.

Ne samo da je to bila poslednja radost ekipe koja je u međuvremenu izgubila od Betisa 3:0, Valensije 1:0, Hetafea 1:0 i Eibara 0:1, kao i odigrala nerešeno sa Alavesom 0:0, već je to bila i jedna od dve ligaške pobede od 8. januara i "minimalca" u Malagi (0:1).

Druga je zabeležena protiv Real Madrida - 1:0!

Đironi je više trebalo, igrala je kod kuće protiv Espanjola, ali je prošla kao bosa po trnju. Najzaslužniji za to bio je Đerar Moreno koji je postigao dva gola i to vrle efektna za trijumf Katalonaca od 2:0 (1:0).

Prvi je došao posle prekida. Loptu je dočekao na levoj strani šesnaesterca, iz prijema je odmah izbacio čuvara i dobrim udarcem je pogodio gol Đirone.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a na startu drugog poluvremena, tačnije u 55. minutu, bilo je jasno da Đirona nema šta da trži u ovoj utakmici.

Opet je Moreno bio u glavnoj ulozi.

Dobio je loptu u prostor i pokazao da poseduje dve stvari vrlo bitne za napadača. Prvo - pokazao je da je brz, a drugo, da ima hladnokrvnu završnicu. Samo je prebacio protivničkog čuvara i doneo Espanjolu bodove sa kojima može sigurno da čeka završnicu sezone.

Đironi je ovo treći poraz na poslednje četiri utakmice. Da ih je dobila skoro sigurno bi obezbedila šansu za izlazak u Evropu, a ovako će izgleda ostati ispod crte jer kasni bod za Seviljom koja ima utakmicu manje.

Espanjolu je ovo prva pobeda posle četiri poraza na poslednjih pet mečeva.

Iznenađujuće - i zasluženo.

Rezultati 34. kola:

u subotu

Eibar - Hetafe 0:1 (0:1)
/Olivera 23/

Selta - Valensija 1:1 (0:0)
/Gomez 63 - Mina 59/

u petak 

Leganes - Deportivo 0:0

u nedelju

Đirona - Espanjol 0:2 (0:1)
/Đerar 43, 55/

Malaga - Sosijedad 16.15
Las Palmas - Alaves 18.30
Atletiko - Betis 20.45

u ponedeljak

Bilbao - Levante

TABELA: Barselona (-1) 83, Atletiko (-1) 71, Real (-1) 68, Valensija 66, Betis (-1) 55, Viljareal (-1) 51, Sevilja (-1) 48, Hetafe 48, Đirona 47, Selta 45, Sosijedad (-1) 43, Eibar 43, Bilbao (-1) 40, Leganes 40, Espanjol 39, Alaves (-1) 38, Levante (-1) 34, Deportivo 28, Las Palmas (-1) 21, Malaga (-1) 17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar