Najava: Veliko finale!

Da li ste spremni za derbi sezone?

Fudbal 22.04.2018 | 16:15
Najava: Veliko finale!
Veče za gigante! Zvezdana bitka dva univerzuma. Jednostavno - fudbal za bogove i utakmica koja rešava sezonu.

Ovo nije samo obična utakmica na putu za Skudeto. Ovo je utakmica za Skudeto. Juventus ima četiri boda više i šampionski stav, Napoli želi da sanja najlepše snove i proba da Staroj dami upropasti planove.

Veliki derbi, italijanski klasiko. Sve u jednoj noći. Noći koja obećava samo jake, iskrene emocije. U igri su tri scenarija: +7, +4, +1. Zato nas čeka 90 minuta ludila, 90 minuta fudbalskog spektakla. 

Napoli je u ulozi izazivača koji želi da rani ljutog protivnika i pobedi čistu statistiku. Bjankoneri su ti koji su slavili u osam od poslednjih dvanaest okršaja u Seriji i neporaženi su u prethodna četiri u svim takmičenjima. Ali, Napolijev učinak van San Paola u Seriji A počev od oktobra 2016. godine kaže mnogo toga - 25 pobeda i tri nerešena ishoda! Zato najvatrenije pristalice Napolija veruju u čudo. Preko 3.000 duša ispratilo je svoje miljenike na najteži put uz erupciju emocija. Napoli sanja, Mauricio Sari veruje, iako po običaju samo ćuti i čeka poslednji sudijski zvižduk.

Juventus do kraja potpuno lude sezone čekaju i derbiji sa Interom i Romom, dva takmaca koji jure Ligu šampiona.

„Da li ovo odlučujući meč? Možda, ali za njih“, kratko je prokomentarisao Masimilijano Alegri.

Biće ovo i sudar dva rasna golgetera. U jednom uglu naći će se Gonzalo Iguain sa pet golova u pet okršaja protiv Napolija, dok će na suprotnoj strani biti Dris Mertens sa 21 golom i 12 asistencija.

Napoli je prošlog vikenda odigrao bez pogodaka na gostovanju Milanu, pa su mnogi požurili da proglase Juventus šampionom. Međutim, Staroj dami ostalo je još potencijalnih mina, a jedna od njih upravo je ovaj derbi sa jedinim preostalim rivalom u borbi za trofej. Pritom, Bjankoneri u sledećem kolu gostuju Interu, koji je uvek motivisan da ih saplete, a u pretposlednjoj rundi Serije A odlaze Romi. Dakle, gosti imaju dovoljno razloga i za veliku borbu u derbiju sezone i za nadu da bi na kraju ipak mogli da završe na prvoj poziciji, koju su držali tokom velikog dela šampionata.

U kolu koje je na programu bilo u utorak i sredu i jedni i drugi imali su relativno lake rivale, barem na papiru: Juventus je gostovao Krotoneu, koji se bori za opstanak, a Napoli je dočekao ekipu Udinezea, koja je trenutno u najgoroj formi u ligi. Naravno, vi ste u prednosti u odnosu na nas jer dok čitate ove redove znate kako su ti mečevi okončani.

Pred utakmicu s Krotoneom trener crno-belih Masimilijano Alegri nije bio siguran da li će moći da računa na Matiju de Šilja, Federika Bernardeskija i Miralema Pjanića, dok je Mario Mandžukić preskočio Kalabreze zbog bolesti. Paulo Dibala je navodno pod znakom pitanja, ali će verovatno biti u timu. Njegov kolega Mauricio Sari bio je samo bez već dugo povređenog Fauzija Gulama, za kojeg neki italijanski mediji navode da bi ipak mogao da se vrati na teren pre kraja sezone.

Juventus je dobio njihov decembarski okršaj na San Paolu, a od Napolija nije izgubio u Torinu još od 31. oktobra 2009. Zato mu pripada uloga favorita, mada nas ne bi iznenadilo da keca isprate golovi na obe strane.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar