Lažne i obojene revolucije...

2018. godina je, kako je poznato, izborna godina, a to u Republici Srpskoj znači samo jedno: uskoro počinje sezona revolucija. Kako se izborne kampanje zahuktavaju, tako se polako iz slamarica izvlači municija sve većeg kalibra kako bi se u lov krenulo sa što većom sigurnošću.

Republika Srpska 22.04.2018 | 10:00
Lažne i obojene revolucije...
Revolucije u Republici Srpskoj su veoma česta pojava. Uglavnom se dešavaju oko i neposredno pred izbore, nerijetko su mnogo nasilne i haotiče, za cilj imaju da ruše vlast i dovedu opoziciju na čelne funkcije (jer ona to zbog svoje „bezidejnosti“ ne bi bila u stanju), one imaju različite kolorite, nalogodavce i metode ali sve imaju jednu zajedničku stvar – nikad se ni jedna zapravo nije desila!

Mnogi „stručnjaci“ i „analitičari“ od Banjaluke do Beograda su se ispraksali u tome da na najmanji zvuk i prizvuk nekog problema, kako u Republici Srpskoj tako i BiH pa i regionu ko u glas počnu da upozoravaju javnost kako je to zapravo zlokobna i prikrivena namjera nekih centara moći da, koristeći obojenu revoluciju bilo koje boje, ruše Srpsku i njene institucije.

Sve je počelo 2014. godine kad su počeli protesti i bunt nezadovoljnih građana u Federaciji Bosne i Hercegovine. “Bosansko proljeće” počelo je u Tuzli kao bunt radnika i siromašnih građana ali su mnogi mediji trkom počeli da spekulišu kako „određene činjenice i postupci ukazuju na to da je sve to smišljeno i urađeno da bi u BiH došlo do ukidanja entiteta i kantonalne vlasti.„

"Znamo da bošnjačka udruženja organizuju proteste u RS i dok su mirni nemamo ništa protiv, bez osporavanja mogu da održavaju proteste bilo gdje, pa i u Bijeljini", 
Milorad Dodik



U odbranu od „obojenih revolucija“ kao instrumenta rušenja vlasti u Republici Srpskoj se nisu upuštali samo akademici. Čak su i „Zavjetnici“ (ko god oni bili) izašli u susret pa su otvorenim pismom iz Beograda upozorili narod u Republici Srpskoj da ne poklekne i hrabro izdrži sve napade koje na njih šalje armija nevladinih agresora i djelatnika civilnog sektora.

„Srpska je premrežena brojnim lažnim nevladinim organizacijama koje se sa istih ideoloških pozicija bave različitim društvenim pitanjima, nastojeći da ih uz pomoć medija pretvore u tačke okupljanja nezadovoljnih građana, koji treba da posluže kao ‘pešadija’ u ‘obojenoj revoluciji“,
Zavetnici, 21.09.2014.

Kada se nakon izbora zaključilo da do revolucije nije došlo, stručnjaci i analitičari su počeli novi ciklus apologetike, objašnjavajući da je to što su vlasti u Republici Srpskoj izvele čudo koje će se tek istraživati.

Tako je Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci organizovala naučni skup na temu „Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije“ zaključuju da rukovodstvo Republike Srpske treba da usvoji i preduzme „osnovne mjere s ciljem učvršćivanja države i sprečavanja mogućnosti spolja dirigovanih smjena ili nametanja vlasti“.

Na tom naučnom skupu je zaključeno da „Tehnologija za svrgavanje nekooperativnih političkih rukovodstava, da bi na njihovo mjesto bile postavljene poslušničke vlasti, poznatija pod sintagmom „obojena revolucija“, već nekoliko mjeseci primjetno se provodi u Republici Srpskoj.“

"Od sada, ugrožene države će pažljivo analizirati brodolom „obojene revolucije“ u Republici Srpskoj, kao što su branioci Republike pomno proučili uzroke njenih ranijih uspjeha, da bi zaveru na vreme razotkrili i potopili",
Stefan Karganović, NSPM, 11. oktobar 2014.

Nakon što su se strasti smirile, valjalo je objasniti čemu se dizala tolika prašina. Nakon izbora, u 2015. godini pažnju javnosti je privukla situacija u Makedoniji koja je takođe, u očima „analitičara“ bliskih vlastima bila na udaru kao poslednji bastion slobode i gordosti koja se suprotstavlja zapadnim nevladinim (ali zapravo itekako vladinim) organizacijama i bezbjedonosnim službama.



Tim povodom je Dragomir Anđelković, pola call-centar, pola politički analitičar iz Beograda, rekao da je „Balkan uglavnom pokoren i da ga čine, u većini slučajeva, zemlje koje su pristale da budu “banana-države” kojima neko sa strane upravlja.“

“Izuzeci su u ovom trenutku Republika Srpska i Makedonija, koja je sad pod udarom”,
Dragomir Anđelković, 30.05.2015.

U horu su se javljali i ostali članovi „ekspertske grupe“ vizionara, poput Dževada Galijaševića, Emila Vlajkija, Miroslava Lazanskog, gospodina Anđelkovića i mnogih drugih, svaki sa svojom tezom koje su se redom uklapale u okvirnu matricu. Obojene revolucije su nastale kao odgovor na nezadovoljstvo stanovništva, koje je legitimno, ali je zloupotrebljeno u svrhe političkih interesa SAD, a na štetu rukovodstva u Republici Srpskoj.

Nakon hvalospjeva o uspješnoj odbrani od raznoraznih revolucija, ničim izazvana je došla izborna 2016. godina i sezona revolucija je opet počela. Svoj red ovog puta je dobio novi dežurni „meteorolog“ koji je oglašavao narandžasti meteoalarm – Predrag Ćeranić.

Za potrebe domaće javnosti – čitaj RTRS – gospodin Ćeranić je „objasnio“ da se protesti opozicije u parku Mladen Stojanović na proljeće te godine, kojim su željeli da iskažu svoje nezadovoljstvo radom RTRS-a i cjelokupne Vlade Republike Srpske zapravo koriste kao inicijator većih, pogubnijih, razornijih nemira koji za cilj imaju ništa drugo do haos i anarhiju.

„Sa ulice, nakon varnice kojom bi počela tuča sa snagama reda, učesnici protesta bi napali zgradu skupštine. U Kijevu su je zaposjeli, u Skoplju to nisu uspjeli. Zgrada Narodne skupštine bila je meta 5. oktobra u Beogradu i tom prilikom je demolirana i zapaljena",
Predrag Čeranić, 13.05.2016.



Nakon neuspješne revolucije, a to znači izborne pobjede i ostanka graniture na vlasti, imamo novi sloj anti-revolucionarne oblande. U sistemu „red upozorenja – red objašnjenja“ vrijeme je došlo da se objasni zašto do revolucije nije došlo te da se, ako je moguće malo pohvali vlast koja se eto, uspjela oduprijeti toj najezdi.

U te svrhe je najbolje pozvati apologetu propasti, Stefana Karganovića, koji u svom opsežnom analitičkom djelu pisanom za beogradsku blogosferu objašnjava da su revolucije ovaj put evoluirale i da se one sad imaju zvati „hibridni rat“.

"Da počnemo sa osnovnim definicijama. „Obojena revolucija“ je mimikrija narodnog bunta sa nizom spoljašnjih karakteristika autentičnog događaja, ali sadržajem koji se od privida suštinski razlikuje. Metodologija ove vrste prevrata svodi se na relativno prost šablon. Rukovodstvo uvek deluje iz pozadine, a javni učesnici mobilisani su u službi konačnih ciljeva koji su većini nejasni ili potpuno nepoznati",
Stefan Karganović, 06.05.2016

Sad kad je javnost najzad shvatila o čemu je riječ, mogla je mirno da spava do sledeće sezone revolucija. Ali avaj, neprijatelj nikad ne spava! Ubrzo se javila opasnost za novu revoluciju a samim tim i djelovanje ekspertskog anti-revolucionarnog tima.

Povod je ovaj put bio kupovina automobila za potrebe Ministarstva prosvjete i obrazovanja, što je od strane dvije stotine nezadovoljnih, koji su se tim povodom okupili u Parku Mladen Stojanović, ocijenjeno kao bespotrebno trošenje novca u vrijeme kada je u Srpskoj zatvoreno 15 područnih škola.

Osokoljen ranijim uspjesima, na scenu ponovo izlazi meteorolog da najavi potencijalnu oluju. On je, u maniru vrsnog eksperta, objasnio nezadovoljstvo građana trošenjem velike sume novca za kupovinu službenih automobila nevjerovatnom tezom – po srijedi je nova, još jedna, OBOJENA REVOLUCIJA!

"Bez namjere da se prema odluci Vlade Srpske o kupovini automobila vrijednosno određujemo, ne možemo da ne uvidimo da se povod samo čekao kako bi se zamajac nove 'obojene revolucije' pokrenuo. Gradovi koje je ta 'revolucija' obojila ne pamte je po dobru, jer naručiocima 'obojene revolucije' nije cilj smjena vlasti, već rušenje države",
Predrag Ćeranić, 14.08.2017.

Revolucija, kao što je poznato, nije došla, auta su kupljena, i Ćeranić se vratio u svoju rutinu sanjajući nove revolucije i vremenske nepogode. Samo što su ovaj put nepogode došle nešto ranije. Inače bezidejna opozicija se latila posla i 12.09.2017. prekinula sjednicu NSRS zbog odbijanja da se na dnevni red uvrsti izvještaj revizora te, po njihovom mišljenju, nezakonja u radu NSRS.

„Mi smo morali da donesemo odluku da blokiramo rad Narodne skupštine. Fizički ćemo spriječiti dalje održavanje sjednica Narodne skupštine, sve dok na dnevni red ne bude stavljen izvještaj revizora. Zakonska obaveza je da se taj izvještaj nađe na sjednici Narodne skupštine. Nećemo dozvoliti rad Narodne skupštine, jer više nemamo ni jednog demokratskog parlamentarnog instrumenta da zaustavimo bezakonje.“
Dragan Čavić, poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini RS.



Takva situacija se nije svidjela vlastima, te su, uz standardni aresenal koji im je na raspolaganju, posegnuli za svojim najomiljenijim oružjem – ukazivanjem na revoluciju koja se orkestrira iz vana, a čiji izvršioci su unutrašnji neprijatelji. Ponovo se iz kreveta izvlači meteoropata Ćeranić koji očigledno još nenaspavan i bunovan, u svoje objašnjenje i najave ovog puta ubacuje i SDA, i Evropsku Uniju, i Makedoniju, i Soroša, Miloševića, Tiranu i Edija Ramu, Rusiju, Zvizdića.

Vezivno tkivo ovih ideja je, svakako, kreiranje konflikta da bi se zbacila vlast u Republici Srpskoj i instalirali ljudi koje žele njeni protivnici. Opozicija, tvrdi Ćeranić, u Srpskoj cilja na novu „oktobarsku revoluciju“.

"Strategija je odavno poznata, a planirana još u maju ove godine: incidenti, konflikt, haos tokom skupštinskog zasjedanja. Zatim bi slijedilo 'uvođenje demokratije', odnosno, uz posredstvo stranaca i stranaka iz Federacije predvođenih sa SDA, dovođenje opozicije na vlast. Ako 'nenarodni režim' ne pristane na zahtjeve opozicije (a oni su nesprovodivi), sjednica skupštine će biti blokirana",
Predrag Ćeranić, 09.10.2017.

Milorad Dodik je djelovanje u NSRS „neozbiljnom revolucijom“, i time samo potvrdio ono što je već sad bilo poznato: sezona revolucija je u Republiku Srpsku počela malo ranije.

"Zahtjevi opozicije za njegovom smjenom su neozbiljni, baš kakva im je juče bila i revolucija. Osobina propalih revolucionarnih poduhvata i jesu stalni zahtjevi za nečijom smjenom",
Milorad Dodik, 14.09.2017.

Vlast i razni analitičari koji rade u call centrima se nisu pošteno ni naspavali, a izborna 2018. godina je došla i najavila revoluiconarni monsun koji čekamo sa svakim izborima. Očekivajući oktobar, vladajući spin majstori pokušavaju da sve oblike nezadovoljstva koje ispoljavaju građani u Republici Srpskoj odrede kao formalni i neformalni nivo aktivnosti međunarodne zajednice, čije djelovanje je vidljivo u medijima i javnim istupima pojedinaca.

Ne treba isključiti mogućnost da predstavnici međunarodne zajednice aktivno razrađuju još mogućih akcija i intervencija koje bi primijenili u narednom periodu ako se „karte ne bi posložile“ po njihovoj volji. Kako nije dovoljno osmisliti neku intervenciju, nego je neophodno obezbijediti i podršku, svjedoči nam medijska priprema međunarodne javnosti u prethodna tri mjeseca.
Aleksandar Vranješ, 06.04.2018.



Previše blaga i očigledno nedovoljno drastična opservacija nije ostavila jačeg traga na javno mnenje koje je već naviklo na ove i slične poruke. Poruka se ponavlja a obrazac je isti – izbori dođu, revolucije nigdje. Tenzija koju bi ova izjava trebalo da podigne je izostala, te su „stručnjaci“ za revolucionarne monsune zasukali rukave, i smislili novu, jaču, razorniju, majku svih revolucija.

Ovaj put je povod krajnje bizaran i nehuman – ako je i jedan uopšte bio. Koristeći talas nezadovoljstva i sentiment javnosti prema porodici tragične smrti Davida Dragičevića, javni servis RTRS, zajedno sa Srpskom novinskom agencijom prenosi tekst beogradskog portala ALO, u kom Dževad Galijašević izjavljuje da “u saradnji sa stranim službama, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH upravo gradi koncept destabilizacije Republike Srpske u Banjaluci na smrti Davida Dragičevića”.

„Strana obavještajna služba, uz angažman dijela Obavještajno bezbjednosne agencije BiH i pojedinaca iz opozicije u RS sprovodi žestok udar na Republiku Srpsku, s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsednika Milorada Dodika pred predstojeće oktobarske opšte izbore u BiH!“
Neimenovani sagovornik portala ALO, 20.04.2018.

(B1Info.ba)

Komentari / 79

Ostavite komentar
Name

THE END

22.04.2018 08:26

Davidovo ubistvo mora biti kraj ovom ološu koji nema granica u uništavanju sopstvenog naroda. Moramo pljačkaše razriješiti dužnosti i zadužiti zatvorskim uniforma. Ovo je njihov kraj i to treba sprovesti u djelo prije izbora,namamo više vremena za čekanje.

ODGOVORITE
Name

A je C

22.04.2018 09:52

Biće vama kraj u oktobru, ima da narod pošalje one nikogoviće iz SzP na političko smetljište.

Name

re A je C

22.04.2018 10:06

A je C treba da znas da nas je sve vise i mi zapamti mi hocemo pravdu i odgovornost i mi iz RS hocemo promjene na bolje dosta je pljacke a nista se nije uradilo samo kredite je ova vlast podigla i sebi i svojima obezbjedila sve.Nece moci ovo je i nasa RS i za nju cemo se boriti,pa cemo vidjeti ko ce na smetljiste.Usput dijaspora glasa za Savez da znas ne sjedimo mi i cekamo izbore nismo mi glupi We will find the way for victory

Name

Lukač

22.04.2018 10:13

Upravo UDBAŠi napadaju druge da bi svoj zločin prikrili.Neće važe laže...optuživanje drugih NEVINIH upaliti kod naroda.Znademo da ste dio kriminalne vlasti.zlikovci.....ornost s vaše pljačke,likvidacija....ovaj puta ste zaigrai na krivu kartu.Narod vas ima pun kuvac.Svaki vaš korak od 90e do danas pratimo,znamo.....kap je prelila čašu,mečka je zaigrala pred vašim prozorom.

Name

Da Nebi Bilo Haosa,

22.04.2018 11:16

Niko ga ne zeli ,Dodik stisni zube ,izdaj ubice privedite ih pred lica pravde ,nesmes skrivati ubice ,po cenu sigurnosti*ukoliko ste jos normalni ,Svi dodro tnate kako i zbog cega ,ikoje 'dao nalog ,nemojte mi govoriti gluposti :da vas je momak ugrotavao ,i ti vasi pripravljeni snimki i druge gluposti , ludom je jasno da ga je vkast likvidirala ;zasto ;gukni majstore .

Name

borac

22.04.2018 12:45

Revolucija jedino resenje izbori se kradu .

Name

RE THE END

22.04.2018 13:41

SVE VAM JE UZALUD SVIRACI DODIK MIRNO SPAVA I U OKTOBRU CE NAROD DA POKAZE STA MISLI KAO I ZADNJIH 16 GODINA.

Name

Bole

22.04.2018 14:29

Tako je kraj, the end, kraj mraku i mračnoj mafiji, ovo su njihovi zadnji trzaji a poslije će morati pravdati svoju imovinu na sudovima..

Name

Dragutin za the-end

22.04.2018 14:36

Velika je zloupotreba u politicke svrhe smrt ovog mladica.Vidjeli smo juce Borenovica i Govedaricu na mitingu i sve se radi da SNSD-u padne rejting kod naroda.SZP-e nema nikakvog programa pa iskoristava svaki momenat pa i ovu tragicnu smrt ne bi li poljuljali vladajucu koaliciju i da izazovu revollt kod gradjana ali to im nece uspjeti...

Name

Jao nama

22.04.2018 14:37

Da li je moguće da čitam ovakve komentare?!?! Pa vi ste svi toliko nehumani i bezosjecajni... kreteni kakva politika? Kakvi izbori? O čemu se radi? O izgubljenom životu,ili... sram vas bilo sve. I poziciju i opoziciju. Sramote ljudskog roda

Name

RE

22.04.2018 15:01

SRPSKA POSLA

Name

Sta nije uredu

23.04.2018 06:24

Rijesis slucaj i opozicija nema argumente da napada,sta tu nije uredu i zasta po vama sluzi opozicija vec da kritikuje i napada nesto sto nije uredu,jel treba da apaludiraju na ovo,zbog cega ne podnesu ostavke ministar i clanovi rukovodstva MUP a,ne znate sta bi napisali pa onda kao koriste,pa normalno da koriste i jeste EVO KORISTIMO,sta sad,rijesi slucaj i nema problema,nego vi koji znatenda su ovi ne casni,lopovi koji kriju ubice a clanovi ste snsd ne znate sta cete od muke,vidite da kriju ubice al nekao bi da se to precuti.Daj budite jednom casni o posteni prema sebi i kaznite ovakva djela,zbog buducnosti nase djece.Cuj neko iskoristio namjernu gresku tj ubistvo nevinog mladica cije ubice cuva vlast.

Name

Dr

22.04.2018 08:27

Snsd je obojena revolucija koja unistsva rs 15 godina

ODGOVORITE
Name

Eeee

22.04.2018 09:39

Svaka cast za komentar

Name

Igor

22.04.2018 10:01

Postavlja se pitanje sta to SNSD nije izvrsio sto je naredio MMF ili "Mrski zapad" ?!

Name

Aj opet pa cenzura

22.04.2018 14:13

Rudonja je gotiv.DNS preko Mikana Radovica udruzuje snage sa Rumenkom Borenovicem i Govedaricom. Socijalisti ce pretrcati a stranci podrzati i Mile guli za Rusiju. Po stoti put.

Name

Re

22.04.2018 08:27

E ovo se zove politizacija sadasnjih protesta u BL. Nista dobro ne mozes uraditi. Mozete sve sa svojim losim rijecima raditi. Ali je pravda na nasoj strani. Pobijedite na izborima, mi necemo odustati. Bicemo vam trn koji vas stalno zulja! Nadam se kao svaki normalan covjek da necete nasjesti na ove price o nekoj stranoj revouluciji i destabilizaciji RSa. Sadasnja vlast je ovo uradila, i ja nisam ovca koja ce ici na klanje barem bez javljanja!

ODGOVORITE
Name

Re za re

22.04.2018 11:28

Kazes politizacija, djecko zvjerski pretucen sto se vidjelo iz fotografija, a uzrok smrti okliznuo se na koru od banane. Ovo se tako nece zavrsiti Lukacu i ostala bando.Mirisu ulice

Name

Wodolija

22.04.2018 08:29

Vlada je prekoracila granicu tolerancije stanovnika RS.....Narodna svijest je probudjena....neke stvare se vise ne mogu zaustaviti.....doslo je vrijeme da siroke narodne mase profitiraju... a ne samo pojedinci

ODGOVORITE
Name

Da ali

22.04.2018 11:33

Osim većine onih koji rade u ministarstvima i javnim preduzećima i koji će glasati za snsd i socijalistička partiju oni igraju na kartu krađe na izborima. Znaju da uhljebljeni nisu dovoljni za pobjedu na izborima. Jedino da se značajno promijeni broj u biračkim odborima. Bar pola ovi iz vlasti i pola iz opozicije

Name

goran

22.04.2018 08:30

dosao im je kraj. Mogu ponavljati pricu koliko hoce ali ovakva vlast i ovi ljudi ne mogu i ne smiju ostati.

ODGOVORITE
Name

:)

22.04.2018 08:31

GOTOV!!!

ODGOVORITE
Name

Tu

22.04.2018 08:34

E drazave i vodja pa sad se vidi ko zeli poene preko smrti mladog momka vidi se da im je do novca i funkcije stalo kakve veze imaju stranci sa ubistvom ili opzicija jadan dodik kad ubice krije sram da ga bude drzi ubice na funkciji a sad opoziciju optuzuje srams da ga bude

ODGOVORITE
Name

Krkani

22.04.2018 08:41

Borba za vlast jbo narod

ODGOVORITE
Name

E kad je tako

22.04.2018 08:42

Oni što su ubili Milana Vukelića, Nikolu Đurovića, Jovana Arbutinu, Davida Dragičevića trebali su se sudržati od ubijanja tih ljudi i pustiti ih da i dalje žive. Uvijek će neko govoriti: "Car je go". Svako ima pravo na život.

ODGOVORITE
Name

"botox"

22.04.2018 08:43

Demonstranti se žale da su im naplaćivali novčane kazne radi punjenja budžeta. Dobro je da nije bilo suzavca.

ODGOVORITE
Name

Grga

22.04.2018 08:55

Nas presednik je siguran njegovo imanje u bakincima stiti preko 20 policajaca.on nece sigurno dozvoliti nikakve revolucije u RS.on ima Mup ima RTRS jednostavno sve drzi pod kontrolom.nema toga ko ce njega nadgovoriti.

ODGOVORITE
Name

glavu gore narode moj

22.04.2018 08:55

Obični narod je u totalnoj medijskoj blokadi i neinformisan o svemu što se dešava u RS. narodu je preča gola egzinstencija i borba za goli život kako bi se prehranio, a ono vremena što im ostaje za informisanje na raspolaganju im je jedino RTRS-režimski medij, a sada i ATV, tako da narod nema mogućnost da bilo šta procijeni i odluči. A dok se ne blokira rad ova dva medija, bit će tako, zato narode moj otkažite plaćanje RTRS-medija, a zatim blokirati ako treba i fizički taj objekat u njihovom plasiranju laži, laži plaćenika koji su dovedeni u tu medisku kuću i debelo plaćeni od Mata Đakovića, Galijaševića, Lazanskog i anallitičara iz Beograda koji uzimaju debele pare od poreskih obveznika RS, naše pare samo zato da bi nas obmanjivali i krivili sliku o stanju u Republici Srpskoj. Jer u RS na sceni je veliki lopovluk i krađa širokih razmjera u što su upleteni i sudije i tužioci i sve svima je njima fino, a gdje je obični čovjek.

ODGOVORITE
Name

Hahaha ha ha ha ha ha ha

22.04.2018 08:57

Tajne službe???? Ha ha ha ha ha ha! Kavi su ovo bolesnici jedna majko! Jesu li tajne službe pljačkale Republiku Srpsku ili ovaj vladajući ološ, jesi li tajne službe osnivale ofsor kompanije poput PANAMA CARGO LINES LTD, VD HOLDINGS LTD, UNIBROS STEEL LTD itd. ili je to radio vladajući ološ? Da li su strane službe opljačkane Bobar Banku,Banku Srpske,Aluminu,Rafineriju,IRB,UIO itd,lil je uradio vladajući ološ? Da li strane službe peru novac za Novomatic Admiral ili Milorad Dodik? Da nisu strane službe poslale Vučetića u Njemačku ili je Milorad Dodik? Jesu li strane službe osnivale pljačkasku kompaniju u Majamiju u nekom hoteli ili je Milorad Dodik,Ari Livne i Obrad Kesić? Sa li strane službe surađuju sa peracem novca Martinom Šlafom ili Milorad Dodik? Fuj stoko bezrepa, kako vas nije sramota? Ovo je najtolerantniji narod na svijetu, u drugoj državi bi vas strieljalo u prvo kvartalu vaše vladavine!

ODGOVORITE
Name

reh

22.04.2018 10:18

Strane službe su uspješno nagovorile i potplatile naše domaće budaletine na sve ono što ne treba raditi našoj državi i našim narodima.

Name

Jasta

22.04.2018 10:34

Komentar za deset. U vezi toga, nedavno mi u Beogradu covjek rece nesto sto mi ne izlazi iz glave. Veli, Dodik je, najhrabriji ili najludji Srbin. Ovo sto je uradio srpskom narodu, u Srbiji se ne bi nanosao glave.

Name

zux

22.04.2018 09:03

Pa lako im je manipulisati kad je narod nepismen...da narod zna ustav, znao bi i da je RS zagarantovana, i da je samo srpski narod moze ukinuti, znaci isti onaj narod koji je stvorio...Dodik i svi ostali lopovi su nebitni, oni sluze sebi i sami su sebi svrha...gadovi koji lazu, obmanjuju, spletkare i zavađaju...spreman je ici toliko daleko da zavadi i sopstveni narod, a revolucije se boji, jer je i sam dosao sa revolucijom 98...ima taj gorak ukus u ustima!

ODGOVORITE
Name

Nixon

22.04.2018 18:00

Neki ljudi da bi dosli na vlast ne biraju sredstva a isto tako da bi ostali na vlasti ne biraju sredstva.

Name

LAKI

22.04.2018 09:06

Ako je revolucija kad obespravljeni i gladni traže svoja prava, kad penzioneri, radnici RVI i ostali traže veća primanja i kad roditelji žele da saznaju pravu istinu za svoje ubijeno dijete, onda su u peavu ovi kvazi analitičari i stručnjaci za bezbjednost, mi smo izdajnici i revolucionari, a izdajemo vas koji ste sve uništili i prodali u RS...

ODGOVORITE
Name

borac

22.04.2018 09:08

Zna Baa kako je dosao na vlast revolucijom i nema mirnog sna najvjerovatnije ce i otici revolucijom.

ODGOVORITE
Name

@@@@@@@@@@

22.04.2018 11:09

Више је зла. нанио српском народу за 12 година него Турци за 500година. Да има образа повукао би се.

Name

re borac

22.04.2018 11:14

Tako je, ko se maca lati, od maca ce i da pogine

Name

Colder

22.04.2018 09:08

Ako sada progutamo knedlu i stanemo, nema nade da ce ikada biti bolje. Sve teze ce se talas promjena i oslobodjenja od unutrasnje SNSD okupacije pokrenuti. Dobro kazem, oktobar je sansa, ako je ne iskoristimo, lose nam se pise!

ODGOVORITE
Name

hare

22.04.2018 09:08

Recimo da je to sve tako da straci rovare, ali ko unisti tri bankem, zdravstvo, privredu DA NE NABRAJAM SVE JER NE MOZE COVJEK UPATITI.Zasto je narod vecinom gladan i radi za sitne pare a pojedici imaju vile, avijone kamijone.Jesu li za to krive nevladine organizacije ili vlada RS.

ODGOVORITE
Name

Boki

22.04.2018 09:11

Ne treba biti analiticar da bi vidio da ovde nesto ne stima.Mnogi ljudi su nastradali i nije dizana ovakva halabuka.Neko iskoristava smrtni slucaj mladica da bi pravio haos.

ODGOVORITE
Name

Istina

22.04.2018 11:38

Ej Boki, imaš li ti djecu? Sram te bilo! Stidi se svoje bezumne gluposti

Name

re boki

22.04.2018 12:24

Pi... ti materina,znači da ćutimo kad nam ubijaju djecu. monstrume sigurno si ubica.

Name

re Boki

22.04.2018 15:25

"Ubistvo Davida je samo prelilo čašu žuči koja se puni godinama. Obično nesretni roditelji u 99% ovakvih slučajeva budu skrhani bolom. Eto na tvoju nesreću bog ožalošćenom Davoru dade nesvakidašnju snagu da se sa ovim što ga je snašlo stoički uhvati i umjesto da se diviš toj snazi, da ljudski podržavaš kao juče onih 10.000 građana ti mlatiš gluposti i posipaš so po nečijim ranama. Razmisli šta radiš? Ako se ne bojiš božije kazne sebi, može se odvući i 7 koljena posle tebe, pa da nekad neki tvoj pra pra potomak se bude pitao "čije li to grijehe ispaštam"

Name

Re: Boki

22.04.2018 19:17

"Neko iskoristava smrtni slucaj mladica da bi pravio haos." E moj Boki-ciji li si, ako dodig-ov nisi?! Trebao bi da vidis da se ubijanja u RS nastavljaju, a da se ubice ne otkrivaju. Ko bi trebao zato biti kriv no vlast. E narodu je vise dogorjelo i zbog toga ubijanja srba od "srbina", treba da stane. Ako je to politicko pitanje, slazem se sa tobom, jeste, ali zato politiku koja je proizvod ovakvog stanja treba zamijeniti sa nekom SRPSKOM politikom.

Name

AHAHA

22.04.2018 09:12

Soroš opet nasrće

ODGOVORITE
Name

Pik

22.04.2018 09:15

Treba uhapsiti Ćeranića, Galijaševića i ostale kvazi analitičare iz RS a đubradima iz Srbije na čelu sa Lazanskim zabraniti ulazak u BiH i prenošenje njihovih lazi.

ODGOVORITE
Name

Fakt

22.04.2018 12:54

Treba uhapsiti Dodika i sva istina če izači na vidjelo.Pojaviče se mnogi insajderi i svjedoci pokajnici.Uvuko je večinu ljudi u kriminal korupciju neko više neko manje i večina je u kriminalu.Odgovara im ovaj režim šuti kradi ako si pošten onda si vošten.Baja je osnova svega svi drugi su karike.Samo istina poštenje zakon su karike koje nedostaju.Padneli baja padaju svi.Ovako jedne smjeni druge postavi.Nije šija nego vrat.

Name

ZA PIK

22.04.2018 13:10

APSOLUTNA PODRŠKA,JOŠ MATU ĐOKOVIĆA I VESELINA GATALA ZLATNOG LJILJANA. OVI ISTETOVRANI DA IH PREGLEDAJU, VRATE NOVAC ZA VELIČANJE DODIKA I NIKADA DA NE PREĐU DRINU.ŠTO GALIJAŠEVIĆ NE ODE U HRVATSKU.NESMIJE JE NI POMENUTI.

Name

baka

22.04.2018 09:22

Miloradovu djecu i unuke 2 4 sata čuva policija,a mi za svoje drhtimo.Milorade, voliš li ti svoje unuke više od mene koja takodje za svog unuka živim?Sram te bilo,milorade.

ODGOVORITE
Name

tako je, bako

22.04.2018 11:16

A omladinu ubijaju... E, pa nece vise....

Name

idi više dodio si i bogu i narodu

22.04.2018 09:30

Uh kad će taj oktobar , nemogu da gledam više ovu odvratnu facu .

ODGOVORITE
Name

Global zitizen

22.04.2018 09:31

Najbolje oruzje revolucije je olovka. Bog dao imamo pravo glasa.

ODGOVORITE
Name

Joja

22.04.2018 16:25

Jeste ali u drzavi gdje ljudi ne prodaju glasove. Ovdje je olovka Demaklov mac.

Name

OZNA

22.04.2018 18:45

Ako se ponasas,zivis,salis,psujes kao ,,Drug Tito,, dobijas izbore.

Name

Xyt

22.04.2018 09:35

Prpa Baja ,Nicija nije do zore gorjela.

ODGOVORITE
Name

Re

22.04.2018 09:48

Baju i Bajine sledbenike na vaspitni rad -Auto put prema Splitu rucno neka naprave Obecali su .

Name

Borac rs

22.04.2018 09:38

TI ANALITICARI SU OBICNI PLACENICI LIKA I DJELA DODIKA.

ODGOVORITE
Name

Па

22.04.2018 09:40

Хахаха. Ма да све су ово саме фукаре и лажови, само нам је прави пријатељ тај ткзв међународни фактор. Зар не?

ODGOVORITE
Name

prosto ko pasulj

22.04.2018 09:51

Njima se mozak obojio od para sto su pokrali od NARODA REPUBLIKE SRPSKE,od bahatosti,osionosti,gramzivosti,pohlepe...Ali svemu dodje KRAJ.

ODGOVORITE
Name

007 Bond

22.04.2018 09:59

За нас са иточне стране Раче и Дрине је све ово збуњујуће! Тј. не схватамо зашто се дигао толики народ у Бањалуци, и не схватамо позадину убиства младића (у ствари ништа не схватамо)! Али, могу да вам свима овако јавно кажем да Република Српска није сама, и да неће никако пасти! Јер Србија је ту уз вас , тј српске обавештајне службе оперишу по РС! Тако да нема шансе да се појави некакав страни фактор, и нема шансе да наштети Р.Српској! ...А што се тиче лоповлука, махинација, корумпције и осталих катастрофа које штете Р.Српској - за то све ће сама влада Р.Српске морати да се побрине! ...И да се зна да Србија није на страни једног политичара, или неке странке на челу Р.Српске! - Србија ће сарађивати са сваким будућим председником, премијером и владом Р.Српске (ма ко то да био, или били)! ...П.С.АП Војводина и Република Српска су зајено конкурисале за европска средства и финансије, а вероватно ће заједно да се повежу у економском смислу, тј. излазиће заједно као регије на светска тржишта!

ODGOVORITE
Name

LOL

22.04.2018 10:46

U tome i jest problem, sto Srbija saraduje sa najvecim grobarom RS..

Name

Braco

22.04.2018 11:20

Hvala za podrsku, svi smo mi jedno srce i jedna dusa.

Name

re

22.04.2018 12:20

Pa kad ste tako dobri skinite nam ovaj jaram sa vrata,al ne morate narod je dosao pameti olovkom cemo mi to u oktobru.Pozdrav za Srbiju i posle svega kada su vam obavjestajci tako jaki sto ne objelodane ko je ubio Davida

Name

Mi 6

22.04.2018 12:34

Sta tebi nije jasno bond?Kriminalna vlast u RS uz precutnu podrsku policije i tuzilastva pljacka imovinu te iste RS,a za izvrat im dozvoljava da se i oni bave krimimalom,drumskim razbojnistvom,prodajom narkotika,reketiranjem,pa cak i premlacivanjem ljudi po narudzbi,a sad evo i ubistvima!Znaci nikakve veze sa zastitom RS.Jedina zastita joj treba od njih,a to ce gradjani RS rijesiti sami na izborima.Da li ti je sad ista jasnije 007,ili si jos zbunjen?

Name

"botox"

22.04.2018 10:27

Ne valjaju ništa ovi na vlasti ni u RS ni u FBiH ni nivou BiH ni u regionu. Samo se bojim da neće na jesen ni iz jednog ni iz drugog entiteta, ni iz jednog od tri konstitutivna naroda u BiH izabrati još gore vlastodršce od sadašnjih. U Republici Srpskoj je bilo ubitstava i za vrijeme vladavine SDS-a. A SNSD ne branim što je kreditno zadužio i Boga Oca. Ni u Federaciji BiH ništa ne valja ni gdje su Bošnjaci ni gdje su Hrvati u većini.

ODGOVORITE
Name

RE

22.04.2018 12:02

Slazem se. Ali jedno moram primijetiti, SDS onaj i ovaj nije to isto. Stavise, nosioci onog sds, danas su u partijama u vlasti ili bliski vlasti. Sa sobom nisu odnijeli ideju nego bahatost i pohlepu. To je isti sljam koji pljacka ovaj narod 25 god. Oni ce sto partija promijeniti da sacuvaju pozicije i mogucnost "uzimanja"... Tu bandu vise treba poslati u penzije ili zatvore, vec po zasluzi."90.tih sam stekao pravo glasa, od tada pratim dogadjanja. Za sds nikad nisam glasao, a malo puta sam i izlazio na izbore. Jos u njemu ima" suvisnih", no ovi su postali nepodnodljivi. Nece birati sredstva da ostanu, upotrijebili su sva sredstva: medija, nadrianaliticara, straha, kupovace... Vlast je neizljeciva bolest, od nje se 113% oboljelih ne lijeci..

Name

pero

22.04.2018 12:03

Svako je bolji od ovih sada, zato narode opameti se jednom, izađite svi koji ste obespravljeni i olovkom završite posao, i opet naredna vlast ako nije dobra, opet mjenjajte, to je smisao demokratije, a ne da se predamo???

Name

Dodik

22.04.2018 11:01

Cim vi izadjete na ulicu JA proglasim opasnost od revolucije a vas proglasim neprijateljima RS jer RS to sam JA. Hoću vjecnu vlast i probajte samo da me skinete.

ODGOVORITE
Name

Zoran

22.04.2018 16:37

Narod je se naucio na srpskom DOS-u stranim placenicima pa neće ponovo da pogrijesi.

Name

vjernik

22.04.2018 12:51

Sav je lažan od glave do pete.Transforniše se u sto djavola kad mu treba.Ljubi ruku patrtijarhu,a psuje Boga.Joj ko ga nezna skupo bi ga platio.

ODGOVORITE
Name

DOKAZANO

22.04.2018 13:03

SNSD je došao obojenom revolucijom na vlast, isto su to uradili ŽUTI u Srbiji. Danas su sve vođe, od žutih u Srbiji, basnoslovno bogati. Kod nas je Dodik milijarder, Škrbić ima stotine miliona km, ostali pri vrhu svi imaju najmanje deset miliona km i više. To se isto odnosi na Pavića i Đokića i njihov prvi tim. DOBRO STE NAM NAPLATILI ŠTO STE NAS OSLOBAĐALI od SDS-ovih seljačina, naftaša i šumokradica.

ODGOVORITE
Name

RE

22.04.2018 13:12

Imaju oni svoje narikace po banjaluci.Jeli moguce onako jedan fini gospodin Igor Radojcic na izborima dobije toliki broj glasova od Banjalucana a slogan muje bio pristojan pozdravlja komsije nije lopov pustio bradicu nije ustanju napraviti zube.Navecu pljacka je napravio eko toplana takva jedna postenjacina i jedan bezveznjak koji u zivotu nije cuvao pet koza osim stose bavio politikom. Jeli moguce taj Crnogorski slam i kvazi gradonacelnik dase nije pojavio ni jedan dan na mitingu za svirepo ubistvo mladod djeteta koje je tek pocelo zivjeti.Jeli to posteni Igor stose banjaluci desilo sa njegovim izborom nikad otkad postoji nije imala tako ljigavo stvorenje,moj narode.Sinoc je u sest sati organizovao u akvani neku zabavu gdje se pojavili tridesetak njemu slicni likova paje u dvadeset sati organizovau neko muzicko vece gdje se nije niko pojavio.Ovo je najbolji narod mozes mu uzeti novac prevaritiga ali ako se u njemu pobudi INAT onda je sve gotovo a sad je na sceni INAT. Zar nije bila obojena revolucija kad je sadasnja vlast na trnkovima uzela poluge u svoje ruke.Nepostoji ni jedan neprijatelj kojibi uradio svome narodu stosu uradili ovi pohlepni i gladni vladari unistili sto su mogli unistiri pokrali sto se moglo pokrasti sad je cilj protjerati omladinu ali to nerazumiju da omladini oni nisu iteresna grupa tose pokazalo na mitingu za Davida jako jedan pristojan i kulturan skup bez ijednog incidenta njih neinteresuje satir baja i Ćana ovole jedno urbano okupljanje i to onizovu zutom revolucijom.

ODGOVORITE
Name

Knez

22.04.2018 14:21

Ova vlast je slaba .Dao sam glas za i morao sam otici odkad su oni dosli na vlast .Napustio sve sto sam imo i trbuhom za kruhom.dodjem platim porez i opet u tudjinu.ALI NEDAJ BOZE SDS VISE oni su me iz skole uzeli pravac kozara i.nakon 6 mjeseci Bihac.i tamo sam mlad zaradio traume i reume koje me jos prate.SAMO NE SDS .Srbin sam al dosta je njhovog srbovanja .

Name

Zaza

22.04.2018 14:21

Eee SEFE....BISEE TI JUCE OVI NEKI FINI TERORISTI...KULTURNI...ne napravise ni jedan incident.to je problem u nima bas su problematicni ovi obojeni sto traze istinu....ssto smjenjujes u elektroprivredi...sto koje napravio minus,stoces u alumini..koje tamo napravio minus...itd ima nabrajati tri dana....sefe oni gradjani juce na trgu jesu obojeni al ih ti farbas godinama sa svojim tajkunima u svim floroscentnim bojama.....sramota ojadiliste nas sramota

ODGOVORITE
Name

Leo

22.04.2018 14:59

Jedna od osnovnih karakteristika rezima jere to sto svakoga ko se pobuni pored rezima bude optuzen za izdaju. U RS-u po tom pitanju stanje gore nego u Sjevernoj Koreji. Dakle, ja sam protiv vlade, protiv SNSD-a. Mislim da su nesposobni, bahati i korumpirani. To ne znaci da sam protiv REPUBLIKA SRPSKE! Naprotiv, to znaci da je volim i da joj zelim da se konacno oslobodi lopova i krene putem napretka!!!!

ODGOVORITE
Name

Gacko.

22.04.2018 15:26

Zaboraviše da navedu saopštenja"Čast Otadžbine.Generala Anđića i ostalih tajkuna iz Srbije..Gacko ga zaboravit neće.

ODGOVORITE
Name

SoS

22.04.2018 16:09

" AKO NEMA PRAVDE ZA NAROD NI VLAST NE SMIJE IMATI MIRA"

ODGOVORITE
Name

Boris

22.04.2018 20:21

Vi koji gledate i pratite BN TV ste baš poludili. Ikona vam je David: provalnik u tuđe kuće i narkoaman. Predvodi vas otac koji nije vaspitao svoje dijete, nije brinuo o njemu i to dijete je otišlo na stranputicu i tragično nastradao poslije provale koju je izvršio - i pri tom pun narkotičkih sredstava...nadrogiran. E sada su vam krivi i policija: MUP RS, Ministar, Direktor policije, šef uprave za organizovani kriminal, sudski vještak a sigurno vam je i kriv čovjek i cijela porodica opljačkane kuće od strane Davida. Jedete vsarajevska govna i rušite svoju Republiku i najbolje među vama. Fuuuuuj

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2018 20:57

Borise! Čak i govna koja spominješ imaju dostojanstvo da bi ti rekao da ih jedeš. Ovo što si napisao je mnogo gore...