POR: Smijete li nadoknade protiv Benfike?!

Velikan iz Lisabona slavio u Estorilu golom Eduarda Salvija u 92. minutu!

Fudbal 22.04.2018 | 11:30
POR: Smijete li nadoknade protiv Benfike?!
Peti put ove sezone, četvrti put na gostovanjima, a drugi put uzastopno na strani Benfika je o svojoj sudbini u prvenestvenim mečevima odlučivala u nadoknadi vremena. Lisabonski Orlovi su na stadiono Antonio Koimbra da Mota srušili domaći Estoril golom Eduarda Salvija u drugom minutu nadoknade utakmice i tako barem na dva dana preuzeli lidersko mesto Primeire od Porta – 1:2 (0:1).

U Portu su pre dve nedelje bacali drvlje i kamenje na stanje u portugalskom fudbalu nakon gola Raula Himeneza u Setubalu, takođe u drugom minut nadknade, pa ostaje da se vidi kakva će reakcija biti ovoga puta. Doduše, nije bilo penala kao tada, Salvio je iskoristip odličan centaršut Grimalda i glavom matirao Ribeira.

Benfika je bila bolji rival, povela je na vreme preko Rafe Silve, kojem je pogodak na majstorski način kreirao Andrija Živković. Ipak, domaćin se vratio u igru u 63. minutu kada je Haliče ostao sam na drugoj stativi posle centaršuta Eduarda i bez problema poslao loptu u mrežu Varele.

Ipak, gosti, za koje je čitav meč pored Živkovića odigrao i Ljubomir Fejsa, žestoko su napadali u finišu utakmice i to im se na kraju ponovo vratio u nadoknadi vremena.

PORTUGAL 1 - 31. KOLO

Petak

Braga - Maritimo 2:0 (0:0)
/Vukčević 52, Fernandeš 87/

Subota

Fereira - Belenenseš 1:1 (1:0)
/Felipe 13 - Maurides 46/

Feirense - Gimaraiš 2:1 (1:1)
/Žoao Silva 12 - Rafinja 11/

Eštoril - Benfika 1:2 (1:1)
/Haliče 63 - Rafa Silva 10, Salvio 90+2/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar