Prvenac Markeca u Belgiji!

Nažalost, u porazu Anderlehta od Genka - 2:1 (1:1).

Fudbal 22.04.2018 | 11:45
Prvenac Markeca u Belgiji!
U danu kada su belgijski mediji objavili da Anderelht nema nameru da otkupi ugovor Lazara Markovića od Liverpula, fudbaler koji nastupa na pozajmici u Briselu je naprasno proradio i postgao prvenac u dresu šampiona Belgije. Taj pogodak, međutim, nije bio dovoljan da se izbegne poraz na gostovanju u Genku, gde je Anderleht po svoj prilici ispustio šansu da odbrani krunu.

Jer trentutno ovaj tim ima šest bodova manje u odnosu na lidera iz Briža i ako sutra tim sa vrha tabele pobedi Standard na svom terenu trka za titulu će faktički biti odlučena. Genk je bio bolji rival večeras. Nadigrao je Andereleht u svim segmentima, na vreme postigao golove i upisao pobedu koja ih vraća u trku za plej-of za Ligu Evrope.

Već posle dva minuta igre Bojan Nastić je majstorski prošao po levoj strani i zavrnuo loptu, a tamnoputi Ndongala matirao goste za vođstvo Genka. Uzvratio je Anderlehet preko Markovića koji je majstorski primio pas od Adrijana Trebela i lepim udarcem pogodio za 1:1. Trijumf domaćinu doneo je još jedan krilni napadač Leandro Trosar, koji je u 59. na pas Grka Karelisa postavio konačnih 2:1.

Pored Markovića i Nastića na ovom meču je nastupio i Ivan Obradović koji je igrao levog štopera u formaciji sa trojicom u poslednjoj liniji Anderlehta. Kao ostatak saigrača nije se proslavio pošto je tim iz Brisela napravio po svoj prilici koban kiks.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) - 5. KOLO

Subota

Genk - Anderleht 2:1 (1:1)
/Ndongala 2, Trosar 59 - Marković 20/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar