Ronaldinjo, Figo, Pirlo, Raul, Kafu... I Dejan Stanković!

Spektakl u Ženevi!

Fudbal 22.04.2018 | 13:45
Ronaldinjo, Figo, Pirlo, Raul, Kafu... I Dejan Stanković!
Spektakl u Ženevi. Ekipa Luisa Figa savladala je Ronaldinjov tim u okršaju svetskih fudbalskih zvezda na Meču solidarnosti (4:3).

A tamo i legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković, koji se nalazio u ekipi čuvenog Portugalca, gde su još bili i Dida, Vitor Baija, Mičel Salgado, Frank de Bur, Kristijan Kivu, Rober Pires, JariLitmanen, Kristijan Karembe, Robi Kin, Keli Smit i Nuno Gomeš. Trener Figovog tima bio je Didije Dešan.

U Ronaldinjovom timu su pored legendarnog Brazilca igrali i Dejvid Džejms, Antonis Nikopolidis, Žulijano Beleti, Kafu, Edmilson, Stouni Kejsi, Erik Abidal, Majkl Esjen, Juri Đorkaef, GaiskaMendijeta, Ronald de Bur, Henrik Larson, Aleksander Frej, Patrik Klajver i Selija Šašić.

Neravno, kada su ovakvi asovi na terenu nije mogla da se vidi slaba fudbalska predstava, već naprotiv, bilo je bezbroj atraktivnih poteza, a na kraju i veliki broj golova, iako je Ronaldinjo pri rezultatu 0:0 sa bele tačke zatresao stativu.

To je iskoristio Raul i doveo Figov tim u vođstvo, dok je prednost kasnije udvostručio Rober Pires. Do kraja su se u strelce na obe strane upisali Šašić, Gomeš, Fraj, Kafu i Mičel Salgado.

Cilj ovog spektakla bilo je promovisanje mira, ljudskih prava i blagostanja u svetu, kroz ciljeve održivog razvoja koje su odredile Ujedinjene nacije. Kompletan fond otići će u UEFA fondciju za decu, a sredstva će se koristiti za finansiranje humanitarnih u razvojnih pomoći deci sa invaliditetom, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar