Čempionšip: Kardif opet ispred Jokana i Mitra!

Ovnovi udarili u zid i ponovo iskrivili rogove! Sanderlend ispao iz lige, u Bristolu palo 10 golova. . . ! Treći vezani poraz Derbija koji se ponovo okliznuo u napadu na 6. poziciju koja vodi u doigravanje za Premijer ligu.  Ekipa iz Velsa je zabilježila važnu pobjedu i sada ima bod prednosti ispred Fulama. . .  Može Kardif i bez Grujića: Dva prekida, dva gola - drugo mesto! Notingem pao u Velsu - 2:1.

Fudbal 22.04.2018 | 11:15
Čempionšip: Kardif opet ispred Jokana i Mitra!
U danu kada je Vulverhempton osigurao plasman u Premijer ligu, a Sanderlend u treću ligu, fudbaleri Kardifa su imali prilku da pobjedom prestignu Fulam i tako, sa utakmicom manje, dođu do boda prednosti i drugog mjesta koje iz Čempionšipa vodi direktno u Premijer ligu.

Tim Nila Vornoka, sa Markom Grujićem na klupi, je tu priliku protiv Notingem Foresta iskoristio:

KARDIF - NOTINGEM FOREST 2:1 (1:0)!
/Morison 35, Gunarson 74 - Bridkat 50/

Ono što je bilo vidljivo od starta meča je nadmoć domaćih fudbalera u skok igri koju su iskoristili u 35. minutu kada je Šon Morison nakon kornera ostao sam u petercu i zakucao loptu iza leđa Stefnaosa Kapina. Gosti, koje sa klupe vodi Aitor Karanka, su do poravnanja došli nakon što je Lijam Bridkat predivan centaršu Sola Bambe protvorio u svoj prvi gol od aprila. 2011. godine.

Pobjedu i velika tri boda u trci za promociju domaćinima je donio Aron Gunarson koji je fantastičnom reakcijom pogodio dalji ugao iz teške pozicije.

Kardifu su potrebne tri pobjede u posljednja četiri kola da bi matematički osigurao plasman u Premijer ligu.

Bije Fulam, ali bije i Kardif! Ekipa iz Velsa odbranila je drugo mesto u Čampionšipu, pošto je večeras kao domaćin slavila protiv Notingem Foresta - 2:1.

Morali su domaći igrači da prođu kroz prave porođajne muke kako bi zabeležili trijumf, ali je večeras u Velsu sve bilo z znaku broja dva. Domaćin je stigao do dva gola iz dve prekida i ponovo se vratio na drugo mesto. Poziciju koja garantuje direktan ulazak u Premijer ligu.

Trener domaćina Nil Vornok ostavio je reprezentativca Srbije Marka Grujića na klupu za rezervne igrače (verovatno zbog umora). Međutim, njegov tim je direktnom i fizičkim dominantnom igrom stigao do važna tri boda. Istina, kada je Sin Morisonu u 35.minutu odlično skočio i pogodio mrežu Šumara činilo se da je kraj blizu.

Ipak, Notingem se nije predavao. Vrlo brzo su se vratili gosti. Bila je to školska akcija. Kontra koja je ostavila prostor Bridkutu da pokaže koliko je tehnički potkovan.

Mučio se Kardif, ali je znao da sačeka šansu. Plodonosan je bio prekid. Odlično je Gunarsonispratio jednu akciju, sačekao povratnu i potom razgalio navijače. Miriše na Premijer ligu u Velsu.

U petak je Milvol izgubio od Fulama, imao je Derbi šansu juče na svom stadionu protiv Midlzbroa da dođe do pobede i da tako preskoči Milvol, ali je Boro rešio da odigra dobar meč i slavio je s 2:1. Prilično ubedljivo. Udario je Derbi u zid i iskrivio rogove.

Ovo mu je treći vezani poraz u ligi, a jedino što vadi tim sa Prajd parka je što ima utakmicu manje i bod manje u odnosu na Milvol tako da je i dalje u solidnoj šansi da se domogne te 6. pozicije koja vodi u doigravanje za Premijer ligu. Na ovom meču je ubedljivo poražen, čak i do gola je došao u samoj završnici utakmice.

U isto vreme, Midlzbro je ovim trijumfom i golovima Bešića (20. minut) i Asombalonge (70. minut) uspeo da dođe do izuzetno važne pobede nad direktnim konkurentom i da donekle sebi osigura poziciju. Mada posao mora da završi do kraja.

Derbiju ne ide na ruku ni to što je Aston Vila dobila, vrlo ubedljivo s 4:0 na gostovanju Ipsviču, tako da je osigurala mesto među timovima koji će igrati u doigravanju.

Naravno, treba istaći i da su Vulvsi lagano došli do pobede na gostovanju Boltonu, slavili su s 4:0 i tako dokazali da su najbolji tim ove sezone. Ovo im je čak 98. bod u šampionatu, a imaju još dve utakmice do kraja. Vrlo dominantan ulazak u Premijer ligu.

Najzanimljiviji meč dana igrali su Bristol Siti i Hal. Meč je završen rezultatom 5:5. Bristol je vodio i s 3:1, i da 4:2, a na kraju je utakmica završena 5:5, gosti su čak vodili 5:4. Vrlo zanimljiv susret sa ukupno deset postignutih golova.

U borbi za opstanak do veoma bitne pobede došao je Birmingem nad Šefildom od 2:1, dok Bolton posle poraza od Vukova i dalje "visi".

Sanderlend je igrao protiv Bartona i zabeležio je poraz od 1:2 i tako izgubio matematičke šanse da opstane u ligi. Izgubio je te šanse u poslednjih 10 minuta utakmice i tako su Crne mačke ispale iz lige drugu godinu zaredom pošto su prošle godine ispale iz Premijer lige.

Prvi gol Sanderlendu dao je Bent u 86. pa Bojs u 92. minutu. I tu je bio kraj svih nadanja za Crne mačke.

ENGLESKA 2 - 44. KOLO

Petak

Milvol - Fulam 0:3 (0:0)
/Sesenjon 46, Mekdonald 56, Mitrović 89/

Subota

Birmingem - Šefild Junajted 2:1 (1:1)
/Roberts 32, Magoma 69 - Dafi 7/

Bolton - Vulverhempton 0:4 (0:2)
/Daglas 16, Afobe 45+1, Žota 53, Kodi 65/

Brentford - KPR 2:1 (1:1)
/Kanos 16, Džozefson 69 - Sila 45+1/

Bristol Siti - Hal 5:5 (2:1)
/Pek 37, Dijedu 40, 53, Rid 64, Brajan 90+3 - Vilson 16, Filding 56ag/

Derbi - Mildzbro 1:2 (0:1)
/Njudžent 90+1pen, - Bešić 20, Asombalonga 70/

Ipsvič - Aston Vila 0:4 (0:1)
/Hurihejn 25, Graban 57, 78, Lensburi 82/

Lids - Barnsli 2:1 (1:1)
/Pirs 17, Alioski 50 - Okonor 36ag/

Preston - Norič 0:0 
 
Šefild Venzdej - Reding 3:0 (1:0)
/Foristijeri 34, 73, Bojd 52/

Sanderlend - Barton 1:2 (1:0)
/Mekneir 34 - Bent 86, Bojs 90+2/

TABELA: Vulverhempton 98, Kardif (-1) 86, Fulam 85, Aston Vila 82, Midlsbro 72, Milvol 69, Derbi Kaunti (-1) 68, Brentford 68, Preston 67, Bristol 66...

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar