ITA - Iznenađenje sezone: Benevento srušio Milan!

"Vještice" ponovo šokirale "rosonere", ovog puta trijumfom na San Siru! Jemelo šokirao Gatuza, Sasuolo bolji od Fiorentine! Fudbaleri Beneventa pobedili su u gostima ekipu Milana sa 1:0 u utakmici 34. kola italijanske Serije A.  Brukanje slavnog kluba: Fenjeraš šokirao San Siro! Milan poražen od Beneventa na svom terenu – 0:1.

Fudbal 22.04.2018 | 10:30
ITA - Iznenađenje sezone: Benevento srušio Milan!
Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Pjetro Jemelo u 29. minutu.

Milan je imao više loptu u svom posedu, mnogo više udaraca ka golu protivnika i igrača više od 80. minuta, ali to nije bilo dovoljno da večeras stigne do pozitivnog rezultata.

Srpski internacionalac Filip Đuričić odigrao je čitav susret za pobednički tim. 

Ekipa Milana je šesta na tabeli Serije A sa 54 boda. Na drugoj strani, Benevento je upisao tek petu pobedu od početka sezone i poslednji je na tabeli sa samo 17 osvojenih bodova. 

Umesto da se dodatno približi Evropi, Milan je napravio novi korak unazad. Ali ne samo to. Rosoneri su šokirali svoje navijače, pošto su u 34. kolu poraženi od odavno prežaljenog Beneventa, koji je večeras ostvario tek petu pobedu u ovoj sezoni - 0:1 (0:1).

Milan je srušio sve što je gradio od dolaska Đenara Gatuza i posle nekoliko solidnih partija doživeo neprijatno otrežnjenje, pa bi već sutra Atalanta mogla da preuzme šesto mesto i poziciju koja vodi u Ligu Evrope. Trenutak odluke dogodio se u 29. minutu, kada se Pjetro Emelo sakrio iza leđa odbrani Milana i iskoristio odličan pas Nikolasa Viole.

Milan je napadao i pre i posle tog pogotka, na golu gostija nje blistao Kristijan Puđoni, ali su napadi domaćina bili previše mlaki i nerezonski, a onda kada se dolazilo do dobre situacije nedostajala je rutinska egzekucija.

Gatuzo je povrenje od starta utakmice pružio mladom napadačkom tandemu Kutrone - Andre Silva, ali su se obojica propisno ispromašivali. Nisu bili homogeni u napadu, a ništa se nije promenilo ni ulaskom Nikole Kalinića, koji je zamenio Portugalca, ali je još jednom pokazao da se nalazi u katastrofalnoj formi i velikoj golgeterskoj krizi.

Da situacija bude još gora, Rosoneri su u poslednjih 10 minuta imali igrača više, ali se to nije ni primetilo na terenu. Milan je postao prvi tim u ovoj sezoni koji nije zatresao mrežu Beneventa, ali je zato nastavio negativnu tradiciju - primio je gol od svakog protivnika sa kojim se sastajao do sada u Seriji A.

Fudbaleri Sasuola su ranije danas istim rezultatom slavili protiv Fiorentine. Pobednički gol postigao je Mateo Politano u 41. minutu. 

Fiorentina je deveta na tabeli sa 51 bodom, dok je Sasuolo na 13. poziciji sa 37.

Majstorija Politana za miran san u Ređo Emiliji! Fjorentina nije mogla više sa desetoricom! Dragoceno slavlje domaćina na MAPEI stadionu - 1:0.

Mirno će se spavati u Ređo Emiliji, Sasuolo je došao do pobede koja će mu gotovo garantovati siguran opstanak u Seriji A. Majstorija Matea Politana u 41. minutu presudila je Fjorentini, koja večeras na MAPEI stadionu nije mogla više sa desetoricom igrača tačno sat vremena igre – 1:0 (1:0).

Tragičar u gostujućim redovima bio je nesmotreni Brajan Dabo, koji je na isteku pola časa igre zaradio drugu javnu opomenu, pošto je sa leđa u kontranapadu srušio Domenika Berardija. To je otvorilo znatno više prostora domaćim igračima za napade.

Politanu nije bilo potrebno previše mesta u odlučujućem trenutku meča, pošto je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora bio neodbranjiv za Konsiljija.

Fiorentina je sa igračem manja uspela ozbiljno da napadne domaćina u završnici meča, ali ne i da dođe do dragocenog boda, pa je vezala i drugi uzastopni prvenstveni poraz i počela ponovo da zaostaje u trci za izlazak na evroscenu.

Debitant, ali i „fenjeraš“ u Seriji A, ekipa Beneventa poslije ove sezone vratiće se u Seriju B, ali će moći da se pohvali da je neporažena u duelima sa slavnim Milanom.

I ne samo to!

Poslije senzacionalnog remija u prvom dijelu sezone pogotkom golmana Brinjolija u sudijskoj nadoknadi „mali“  Benevento, kome je to bio prvi bod u Seriji A, još jednom je šokirao Milan i to pobjedom na San Siru pogotkom Jemela.

MILAN – BENEVENTO 0:1 (0:1)

/Jemelo 29/

Čelnici Milana već su jednom pravili rezove u sezoni i doveli na klupu Đenara Gatuza umjesto Vinćenca Montele, a sada će upravo Gatuzo morati da nešto mijenja u svom sistemu i taktici koja u posljednje vrijeme daje katastrofalne rezultate.

Poslije poraza u derbiju protiv Juventusa „rosoneri“ su zaredali četiri remija, a onda u subotu uveče izgubili meč koji je bio idealna prilika za povratak na pobjednički kolosjek.

Benevento jeste „otkinuo“ taj bod i pokazao se već kao neugodan protivnik, ali upravo  to trebao je biti motiv igračima Milana da se revanširaju „vješticama“.

Umjesto toga gosti sa juga Italije još jednom su odigrali utakmicu bez mnogo kalkulacija i krenuli otvoreno, a već poslije 15 minuta igre Donaruma je morao da spašava svoju mrežu i to klizećim startom.

Ova prilika naravno ide na dušu Rodrigeza koji je loše vraćao loptu svom golmanu, ali u 29. minutu Benevento je zasluženo stigao do vođstva. 

Pjetro Jemelo izbjegao je ofsajd zamku i matirao Donarumu za svoj drugi gol ove sezone.

Napadač  Beneventa srušio je veliki Milan, a prije manje od dvije godine igrao je u Seriji C i u dresu Fođe tresao mreže Pize, Mesine, Martine Franke, Paganezea, Katancara…

Trebalo je da prođe još čitav sat igre da Milan dođe do opasne prilike za izjednačenje, ali je Kesi pogodio prečku.

Ali malo je nedostajalo i da Benevento šest minuta kasnije udvostruči prednost. Preciznije nekoliko centimetara daleko od stative završila je lopta poslije dalekometnog udarca Viole.

U nastavku meča su stvari došle na „svoje“, Milan je krenuo u ofanzivu, a igrači Beneventa htjeli-ne htjeli morali su da se brane , međutim, činili su to dobro.

Pruđoni je bio odličan na golu, a njegova odbrana rješavala je sve opasne situacije, poput one u 74. minutu kada su praktično na gol-liniji spriječili pogodak.

Borbene "vještice" nije poremetilo ni isključenje Diabatea deset minuta prije kraja, pa ni šest minuta sudijske nadoknade.

Benevento je stigao do minimalne, ali velike, ogromne pobjede nad Milanom, kojem je sada ugroženo i šesto mjesto koje vodi u Evropu.

„Rosoneri“ imaju 54 boda, sedmoplasirana Atalanta ima 52 i meč manje, Sampdorija 51 i takođe utakmicu manje…

Svi mogu, ali Milan ne!

Milan je jedina ekipa protiv koje je Benevento uspio da sačuva netaknutu mrežu.

Benevento "mrzi" Gatuza

Fudbaleri Beneventa pokvarili su 3. decembra debi Gatuza na klupi Milana remijem 2:2 u posljednjim sekundama, a u subotu ga pobijedili u jubilarnom 20. meču popularnog "Rina" kao trenera "rosonera".

SERIJA A, 34. KOLO

SPAL - Roma 0:3 (0:1)
/Vikari 32 autogol, Naingolan 52, Šik 60/

Sasuolo – Fiorentina 1:0 (1:0)

/Politano 41/

Milan - Benevento 0:1 (0:1)

/Jemelo 29/

Nedjelja

Kaljari - Bolonja (12.30)

Od 15.00

Atalanta - Torino
Kjevo - Inter
Lacio - Sampdorija
Udineze - Krotone
Juventus - Napoli (20.45)
Đenova - Verona (20.45)

TABELA: Juventus 85, Napoli 81, Roma (+1) 67, Lacio 64, Inter 63, Milan (+1) 54, Atalanta 52, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Bolonja 38, Đenova 38, Sasuolo 34, Udineze 33, Kaljari 32, Kjevo 31, SPAL (+1) 29, Krotone 28, Verona 25, Benevento 17.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar