Mega niz Zvezde - "+27" za 25 pobjeda zaredom!

Još jedna ubedljiva partija Zvezde u kojoj je jedina briga za Dušana Alimpijevića povreda kolena Ognjena Dobrića.  Mega nemoćna, Zvezda na +27 u derbiju! Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugi trijumf u Superligi Srbije, pošto su ubedljivo savladali Mega Bemaksa sa 91:64.  Bez po muke: Zvezda se igrala s Megom, odlični Janković i Feldin - 27 razlike! Crveno-bele brine povreda Ognjena Dobrića.

Košarka 22.04.2018 | 10:15
Mega niz Zvezde - "+27" za 25 pobjeda zaredom!
Prvi derbi u takmičenju bio je to samo na papiru zbog brojnih kadrovskih problema Mege, a ‘crveno-beli’ su pitanje pobednika rešili već u prvih nekoliko minuta.

Aktuelni šampioni su napravili seriju 12:0 za dvocifrenu prednost, a onda trojkama stigli i do +20.

U tim trenucima poenterski su prednjačili Janković, Feldin i Čović, dok je Ročesti sa nekoliko izuzetnih poteza oduševio malobrojnu publiku u hali ‘Aleksandar Nikolić’. 

Od tog trenutka nije bilo rezultatske neizvesnosti – Zvezda je dodavala gas kad god je trebalo i rutinski privela meč kraju. 

Najefikasniji kod Zvezde bili su Stefan Janković i Džejms Feldin sa po 17 datih poena – prvi je imao 7 skokova, dok je drugi postigao 5 trojki iz 7 pokušaja. Čović ih je ispratio sa 15, a Lesor i Lazić su dodali po 10. 

S druge strane, najbolji je bio Bitadze sa 16 poena, pet više od Marjanovića. 

Zvezda je sada prva sa skorom 2-0 i 206 postignutih poena u uvodnim mečevima, dok Mega ima po pobedu i poraz.

Pobeda Crvene zvezde mts nije dolazila u pitanje nijedne sekunde večeras u hali "Aleksandar Nikolić" pošto su igrači Dušana Alimpijevića maksimalno ozbiljno počeli i završili susret protiv Mege za drugu pobedu u Superligi Srbije.

Skoro savršenom partijom Jankovića (17 poena i 8 skokova) i "rafalnom paljbom" naročito Feldina (17 poena, 5-7 za tri), Zvezda je potvrdila da je apsolutni favorit grupe.

Bila je to ujedno i 25. uzastopna pobeda Zvezde nad Megom u poslednje četiri godine, a ova je svakako bila jedna od najubedljivijih pošto podmlađeni sastav Dejana Milojevića nije uspevao da parira ni u jednom segmentu igre.

Već u prvih pet minuta meča Zvezda je otišla na dvocifrenu prednost koju je samo gradila, otišla u jednom trenutku i na maksimalnih "+32", da bi Mega to do kraja uspela da smanji. Jedini detalj koji će zabrinuti domaće jeste povreda Ognjena Dobrića koji je kolenom udario u kuk Miloša Koprivice još u prvoj četvrtini, zbog čega je uz pomoć saigrača napustio teren.

CRVENA ZVEZDA - MEGA 91:64 (27:10, 19:19, 22:13, 23:22)

Crvena zvezda je bila daleko raspoloženija u šutu za tri poena i pogodila ih je 14, što je ukupan broj pokušaja koji je Mega "ispalila" večeras, s tim da su samo dva bila uspešna. Domaći su imali i deset asistencija više (25-15), a naročito dominantni bili su u skoku gde je odnos bio čak 44:31, što je bila jedina Megina nada zbog loše šuterske večeri.

U prvom su "pod obručima" nastupali Omić (10 poena i 4 skoka) i Jovanović (4 poena i 4 skoka), dok je u nastavku bitku s Bitadzeom (16 poena, 7 skokova) i manje Samardžiskim vodio više Matijas Lesor, koji nije ni nastupao u prvom poluvremenu, ali je uspeo da skupi 10 poena.

Dušan Alimpijević je u jednom trenutku meča igrao i sa dva "pleja", upario bi Čovića i Ročestija, dok je iskusnom Amerikancu često društvo pravio i Aleksa Radanov koji je najlepšu akciju "prvog pleja", kada je kroz noge proturio loptu Bitadzeu, krunisao trojkom iz ugla.

Ročesti je večeras više brinuo o razigravanju saigrača (7 asistencija) dok je manje gledao ka košu (1/4), a bivši igrači FMP-a su više šutirali i zajedno pogodili pet trojki.

U narednom kolu Zvezda igra protiv Borca u Čačku, dok Mega dočekuje Mladost.

Nastavlja Crvena zvezda silovito u Superligi Srbije. Posle Mladosti u Pioniru se nije najbolje proveo ni Mega Bemaks koji je poražen od tima Dušana Alimpijevića s 91:64. Neće to biti uteha posle neuspeha u ABA ligi, ali svakako da Zvezda deluje osveženo posle promena u sastavu i da postoji energija da odigraju dobro u srpskom šampionatu.

Jedina loša vest može biti eventualna povreda Ognjena Dobrića koji je napustio teren s bolnom grimasom posle jednog pada u drugoj četvrtini. Videćemo koliko je povreda noge ozbiljne prirode. Podsetimo, zbog povreda ni večeras nisu igrali Pero Antić i Nemanja Dangubić.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Stefan Janković i Džejms Feldin sa po 17 datih poena.

Generalno, bio je to meč u kom se nije postavljalo pitanje da li će Zvezda doći do trijumfa. Vrlo ubedljivo je igrala Zvezda i poslala poruku da je ovo takmičenje shvatila maksimalno ozbiljno. I opet je stigla do veoma ubedljive pobede koja je svakako prijala navijačima posle onog mučenja u finalnoj seriji protiv Budućnosti.

Kako će utakmica da se razvija mogli smo da naslutimo već posle 10 minuta igre. Zvezda je počela silovito, kao da joj onaj meč protiv Mladosti u prvom kolu nije bio dovoljan da izbaci sve frustracije iz ABA lige, nego je i Mega to osetila na svojoj koži pa je na kraju prve četvrtine Zvezda vodila s 27:10 uz pet pogođenih trojki.

Negde na tom talasu je tim crveno-belih nastavio i kasnije, Čović je solidno raspoređivao lopte saigračima, Ročesti je bio takođe raspoložen za igru pa je imao i neke atraktivne poteze, a Janković i Feldin su trojkama držali Zvezdu na ubedljivoj razlici protiv mlađane Mege.

Janković je odigrao jednu od boljih partija u dresu Zvezde, na kraju treće deonice imao je praktično meč bez promašaja sa 17 datih poena i sedam skokova.

Zvezda stigla i do prednosti od preko 30 poena u poslednjoj deonici tako da je priče o bilo kakvoj takmičarskoj neizvesnosti nije bilo. Mladi igrači Mege su podlegli pritisku, pa ni Dejan Milojević nije bio zadovoljan izdanjem svog tima.

Dušan Alimpijević ima čime da bude zadovoljan. Sa ovakvom igrom Zvezda ne bi trebalo da ima problema sa većinom ekipa u ovakvoj Superligi.

Bilo je ovo baš rutinski.

SUPERLIGA: Crvena zvezda - Mega Bemaks 91:64
Dvorana Pionir

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 3, Lazić 10, Omić 3, Janković 17, Feldin 17, Kešelj 2, Čović 15p, 5sk, 6as, Dobrić, Jovanović 4, Davidovac 1, Lesor 10, Radanov 9

MEGA BEMAKS: Marjanović 11, Mišković 6, Čarapić 6, Bitadze 16, Cerovina, Musić, Samardžiski 4, Fundić, Koprivica 4, Lazić 9, Ašćerić 8

Rezultati 2. kola Grupa A: 

Tamiš - Borac 69:86
/Smiljanić 17p - Stojadinović 17p/

Mladost - Zlatibor 76:82
/Malidžan 19p, 9sk, 5as - Papić 18p/

Crvena zvezda - Mega Bemaks 91:64

TABELA: Zvezda 2-0, Borac 2-0, Zlatibor 1-1,  Mega 1-1, Tamiš 0-2, Mladost 0-2.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar