Junajted se vraća na Vembli, u finale FA kupa!

Preokret Junajteda na Vembliju – Murinjo u borbi za novi trofej! Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale FA kupa, pošto su na Vembliju pobedili Totenhem sa 2:1.  Totenhem je poveo, ali su Sančez i Ererera ipak odveli "đavole" u meč za prestižni pehar. Da li će Murinjo u maju osvojiti treći trofej u Junajtedu? Rasti Totenheme, još si mali! Mančester Junajted na krcaom Vembliju slavio sa 2:1 u polufinalu FA kupa.

Fudbal 21.04.2018 | 21:20
Junajted se vraća na Vembli, u finale FA kupa!
Totenhem je poveo u 11. minutu golom Dele Alija, posle asistencije Kristijana Eriksena, da bi potom usledio preokret Junajteda.

Prvo je u 24. minutu Aleksis Sančes doneo izjadnačenje Junajtedu sjajnim golom glavom, a konačan rezultat postavio je Ander Erera u 62. minutu, na asistenciju Romelua Lukakua.

Junajted se plasirao u rekordno 20. finale FA kupa i Srbija će imati predstavnika Nemanju Matića, koji je odigrao čitav duel. 

U drugom polufinalu sastaju se Čelsi i Sautempton. Taj meč je na programu sutra od 16.00. 

Finale FA kupa igra se 19. maja.

U Premijer ligi će izvesno biti drugi, u Ligi šampiona su stali u osmini finala, a u Liga kupu ih je u petoj rundi izbacio Bristol.

Ipak, Mančester junajted i dalje je aktivan u FA Kupu, u kojem će igrati u finalu!

Ekipa Žozea Murinja pobedila je u subotu velikog rivala iz Londona u polufinalu na Vembliju, pa će se na čuveni stadion vratiti i 19. maja, kada će igrati protiv pobednika duela Čelsi - Sautempton (nedelja, 16 časova).

JUNAJTED - TOTENHEM 2:1 (1:1)

Srpski internacionalac Nemanja Matić odigrao je ceo meč koji je počeo golom "pevaca" posle loše reakcije Krisa Smolinga i lake egzekucije Dele Alija u 11. minutu. Asistent je bio Kristijan Eriksen.

Portugalčev tim nije se predao ni stao, već je tandem kritikovanih izjednačio desetak minuta kasnije (24'). Centrirao je Francuz Pol Pogba i perfektno pronašao Aleksisa Sančeza, koji je glavom postavio 1:1.

Taj rezultat bio je aktivan do 62. minuta, kada je Ander Erera šutirao iz "prve", posle trka i jakim udarcem sa oko 15 metara uveo Junajted u veliko finale, u kojem će moći da izjednači Arsenalov rekord u broju osvojenih trofeja (13).

"Đavoli" su poslednji put igrali u finalu 2016. i osvojili su tada pehar pobedom protiv Kristal Palasa 2:1. Ako bi taj uspeh ponovili i ove sezone, Žoze Murinjo mogao bi da kaže da je trofejno završio i svoju drugu takmičarsku godinu na Old Trafordu, jer je prošle sezone u Junajtedovu svečanu salu uneo pehar Lige Evrope i Liga kupa.

Totenhem će još jednu sezonu okončati bez trofeja, što će ga ponovo vratiti u onaj prosek, među klubove koji nit' smrde nit' mirišu.

Šampion nokaut utakmica Žoze Murinjo još jednom je pokazao da je taktički zreliji od Maurisija Poketina, da ume da spremi ekipu za ovakve mečeve u kojima se sve završava sadi odmah. Mančester Junajted je na krcatom Vembliju porazio Pevce sa 2:1 i plasirao se u finale FA kupa.

Tako će Crveni đavoli moći da upotpune ovu turbulentnu sezonu barem jednim peharom, iako se pre nekoliko nedelja to činilo kao nemoguća stvar. Loše su fudbaleri Sa Old Traforda otvorili meč, već posle 10 minuta motivisani Pevci su došli u prednost nakon što je Eriksen majstorski uposlio Delea Alija, a ovaj matirao nemoćnog De Heu.

Odgovor Junajteda usledio je sredinom prvog dela. Pol Pogba je ukrao loptu na levom krilu, majstorski, desnicom, centrirao na drugu stativu, a tamo je omaleni Aleksis Sančez sačekao i lepim skokom i glavom (?!) poravnao na 1:1. Zanimljivo, na golu Pevaca je danas stajao Holanđanin Vorm kojeg je Poketino time želeo da ispoštuje pošto je branio u FA kupu cele sezone. Kapiten Ljoris je ostao na klupi i to se ispostavilo kao greška.

Oba tima imala su sjajne šanse da dođu do prednosti u finišu, prvo Pogba za Junajted na jednoj strani, zatim i i Eriksen na drugoj za Pevce. Mančester Junajted je utakmicu rešio u 62. minutu. Posle duge lopte, danas sjajni Aleksis Sančez je dodao do Lukakua, ovaj je nije zahvatio kako treba, ali je ona stigla do Andera Erere koji je lepim udarcem desnicom probušio mrežu Totenhema za 2:1.

Bio je to pogodak Murinjovog iznenađenja koje je odigralo besprekoran meč u tandemu sa Matićem i Pogbom na sredini terena i vukao je majstorski konce igre. Junajted je zapravo dobio ovaj rat na sredini, a kada stekne prednost u ovakvim utakmicama tim sa Old Traforda je teško gubi, što se videlo i danas.

Probao je Totenhem da se vrati u meč, ređao napade pred golom Junajteda, ali nije bilo ključnog i završnog pasa ka Hariju Kejnu koji bi najbolji strelac pretvorio u gol. Jednostavno je, kada Kejnune ide i Totenhem se dosta muči, a to se videlo i danas. Odbrana Junajteda je spakovala u džep najboljeg fudbalera, naravno po instrukcijama Murinja, pa se Mančester Junajted vraća na Vembli i finale 19. maja.

Ko će mu tamo biti rival za najstariji trofej na svetu saznaćemo sutra posle drugog polufinala između Čelsija i Sautemptona koji se igra od 16 časova.

MANČESTER JUNAJTED - TOTENHEM 2:1 (1:1)
/Sančez 24, Erera 62 - Ali 11/

Stadion: Vembli
Gledalaca: 85.000
Sudija: Entoni Tejlor

MANČESTER JUNAJTED (4-3-3): De Hea - Valensija (od 80. Darmijan), Smoling, Džons, Jang - Erera, Matić, Pogba - Lingard (od 83. Rašford), Lukaku, Sančez (od 90. Felaini).

TOTENHEM (4-2-3-1): Vorm - Tripije, Sančez, Vertongen, Dejvis (od 68. Lukas Moura) - Dajer, Dembele (78. Vanijama) - Eriksen, Ali, Son (od 86. Lamela) - Kejn.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar