BL: Strašni "El plastiko" pripao Hofenhajmu!

"Krila" u Lajpcigu je imao Hof. . .  Lajpcig unakažen! Hamburger živi, a Ajntraht se raspao! Efikasno popodne u Bundesligi - 16 golova na pet utakmica!

Fudbal 21.04.2018 | 17:45
BL: Strašni "El plastiko" pripao Hofenhajmu!
RB Lajpcig i Hofenhajm nisu "tradicionalne kuće" u Bundesligi, naprotiv. Lajpcig je osnovala kompanija Red Bul 2009., a u društvo najboljih ušli su 2016. godine.

Na drugoj strani, današnji Hofenhajm je osnovan 1945. godine, kada su se spojili lokalni gimnastički klub (osnovan 1899.) i fudbalski klub (osnovan 1921.), i imao je "garantovan" niželigaški status sve do 2008. kada je Ditmar Hop, lokalni "softver mogul", finansijski podržao klub, napravio novi stadion i od "Hofa" napravio stabilnog člana Bundeslige sa aspiracijama za plasman u Evropu.

A, duel dva kluba "bez tradicije" i šampionske prošlosti, navijači drugih klubova u Njemačkoj šaljivo nazivaju "El plastiko",je danas u 31. kolu Bundeslige Hofenhajm na "Red Bul Areni" riješio u prvom poluvremenu u kojem je stekao tri gola prednosti:

RB LAJPCIG - HOFENHAJM 2:5 (0:3)!

Domaćini su postavili formaciju 4-2-3-1 koju su u posjedu transforomisali u 3-4-3, dok se Hofenhajm branio u standardnih 5-3-2, a prelazio u 3-3-2-2 sa "osiguranim" posjedom lopte.

U ovom taktičkom nadmudrivanju, bolji je bio Julian Nagelsman.

Hofenhajm je "letio" po terenu i prvi gol je došao već u 14. minutu kada je Mark Ut poslao odbijanac iza Petera Gulašija, drugi je djelo Serža Gnabrija, dok je potpuni potop domaćina u prvom dijelu kompletirao Pavel Kaderabek za velikih 0:3 u 45. minutu.

Lajpcig je u nastavku uspio da postigne jedan gol, dobije crveni karton, i primi još dva pogotka.
Prvo je već u 47. minutu "pocrvenio" Emil Forsberg, da bi desetak minuta kasnije njegova ekipa ipak došla do pogotka. Džefri Bruma se oslobodio u šesnaestercu, odlično šutirao i pogodio stativu, ali je lopta pogodila Olivera Baumana u leđa i završila u mreži za 1:3 u 59. minutu.

Gosti su prednost od tri gola vratili već u sljedećem napadu, kada je Andrej Kramarić u šesnaestercu pronašao Uta koji je postigao svoj drugi gol na meču, takođe u 59. minutu. Još jedan gol za goste do kraja meča je postigao Lukas Rup, a konačnih 2:5 je postavio Ibrahima Konate u 88. minutu.

Hofenhajm je unakazio najomraženiji tim u Nemačkoj i zadao mu jedan od najžešćih udaraca u poslednje vreme pred njegovom publikom. Vicešampion Nemačke, koji je pre nekoliko kola pobedio i šampiona Bajern iz Minhena, ponižen je danas od strane ekipe Julijana Nagelsmana (2:5), koja je tempirala formu za finiš i ne odustaje od Lige šampiona.

Teško će Lajpcig ponovo do top četiri, osim ako drastično ne popravi formu u narednom periodu, što deluje kao nerealna stvar imajući u vidu kako igraju.

Razmontirali su ih danas sjajni fudbaleri iz Hofenhajma, za samo 45 minuta završili posao i u nastavku utakmice samo dotukli Bikove. Blistao je dvostruki strelac Mark Ut, u strelce se upisali i Gnabri, Kaderžabek i rezervista Lukas Rup, a počasni golovi za Lajpcig bili su autogol golmana Baumana i pogodak štopera Konatea u samom finišu.

Poraz koji će itekako zaboleti Lajpcig, i to ne samo rezultatski već i finansijski, pošto će ostati bez 5.000.000 evra od transfera Nabija Keite koji su im zagarantovani u slučaju plasmana u top četiri. Hofenhajm koji je u seriji od osam utakmica bez poraza sada je nadomak Lige šampiona sa dobrim izgledima da se umuva u top četiri do kraja sezone. S razlogom.

Hofenhajm se sa ova tri boda popeo na peto mjesto, preskočivši današnjeg rivala, i samo ga dva boda dijele od Leverkuzena i Dortmunda koji se sastaju večeras od 18.30 časova.

U ostalim mečevima Bajern se u gostima "čuvao" protiv Hanovera za prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Reala iz Madrida, ali ipak došao do rutinskog trijumfa - 3:0. Herta je kao gost identičnim rezultatom savladala Ajntraht koji je sa ovim porazom napravio korak nazad u trci za plasman u Ligu šampiona sljedeće sezone. Srpski internacionalac Luka Jović je proveo svih 90 minuta na terenu.

HSV je minimalnim rezultatom savladao direktnog rivala za opstanak, ekipu Frajburga, kojoj se na tri kola prije kraja prvenstva približio na pet bodova zaostatka i tako zadržao kakve takve nade da opet može da izbori plasman na šesnaesto mjesto koje vodi u "plej-aut". U borbi za sredinu tabele Štutgart, takođe sa minimalnom rezultatom, bio bolji od Verdera iz Bremena.

Ajntraht se potpuno raspao. Bajernova obznana da Niko Kovač preuzima klupu u Minhenu od leta potpuno je razorila tim iz Frankfurta koji je demoliran na svom terenu od strane Herte sa 0:3 pa mu visi i Liga Evrope. Debelo. Možda bi situacija bila drugačija da je Luka Jović na početku utakmice iskoristio fantastičnu priliku za gol, ali je šutirao preko gola. Herta je strpljivo sačekala da se domaćin ispuca i golovima u drugom poluvremenu obezbedila miran finiš sezone.

Hamburger odbija da umre. Limitirana ekipa koja se bori da ne ispadne prvi put u istoriji Bundeslige uspela je na svom terenu da porazi direktnog konkurenta za opstanak Frajburg sa 1:0 i približi mu se na pet bodova zaostatka. Za važnu pobedu pobrinuo se Luis Holtbi koji je sve sam uradio u 54. minutu i obradovao prepuni Folkspark stadion. Filip Kostić je odigrao ceo meč sasvim solidno, a HSV u sledećem kolu igra sa još jednim direktnim rivalom Volfzburgom i drži sudbinu u svojim rukama.

Bajern je imao revijalno popodne u Hanoveru gde je sa kombinovanim timom stigao do rutinskih 3:0. Jup Hajnkes je izmešao sastav uoči utakmice sa Realom u polufinalu Lige šampiona, a Bajern je do pobede stigao u drugih 45 minuta zahvaljujući golovima Milera, Levandovskog i Sebastijana Rudija.

Štutgart i Verder su odavno prebrinuli brige o opstanku pa su u revijalnom meču danas slavili domaćini i to glatko sa 2:0. Srpski reprezentativac Miloš Veljković koji je odigrao ceo meč za Zelene nije mogao da spreči poraz.

BUNDESLIGA - 31. KOLO:

Ajntraht - Herta 0:3 (0:0)
/Zelke pen. 57, Leki 77, Esvajn 90+1/

HSV – Frajburg 1:0 (0:0)
/Holtbi 54/

Hanover – Bajern 0:3 (0:0)
/Miler 57, Levandovski 73, Rudi 89/

Lajpcig – Hofenhajm 2:5 (0:3)
/Bauman ag. 59, Konate 88 -Ut 14, 59, Gnabri 15, Kaderabek 45, Rup 56/

Štutgart – Verder 2:0 (1:0)
/Gentner 13, Ozdžan 90+2/

Borusija Dortmund – Leverkuzen (18.30)

u nedjelju

Augzburg – Majnc (15.30)
Keln – Šalke (18.00)

u petak

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 3:0 (3:0)
/Štindl 8, Rafael 35, Kramer 44/

TABELA: Bajern 78, Šalke (-1) 55 , Leverkuzen (-1) 51 Borusija Dortmund (-1) 51, Hofenhajm 49, Lajpcig 47, Ajntraht 46, Borusija Menhengladbah 43, Herta 42, Štutgart 42, Augzburg (-1) 37, Verder 37, Hanover 36, Volfsburg 30, Majnc (-1) 30, Frajburg 30, HSV 25, Keln (-1) 21.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar