NBA plej-of: Indijana povela, Babo odličan!

Bogdanović srušio 'Kralja' posle -17, Baksi i Vizardsi uzvratili! Indijana Pejsersi ponovo su poveli u prvoj rundi plej-ofa Istoka protiv Klivlend Kavalirsa pošto su slavili u trećem meču – 92:90.  Hrvat Bojan Bogdanović predvodio Indijanu do pobede protiv Klivlenda. Vašington i Milvoki smanjili na 1:2.

Košarka 21.04.2018 | 12:15
NBA plej-of: Indijana povela, Babo odličan!
Indijana je povela u plej-ofu protiv Klivlenda. Pejsersi su na svom terenu pobedili Kavse 92:90, uz sjajnu partiju Bojana Bogdanovića.

Hrvat je za 35 minuta postigao 30 koševa, što je bilo dovoljno da bude najefikasniji igrač utakmice.

Lebron Džejms bio je vrlo blizu tripl-dabla, imao je osam asistencija, 12 skokova i 28 poena. Kevin Lav ubacio je 19 poena.



Najzaslužniji za pobedu domaćina, odnosno preokret posle 17 poena zaostatka, bio je fenomenalni Bojan Bogdanović sa ličnim rekordom u doigravanju od 30 poena.

Hrvatski reprezentativac blistao je u poslednjoj četvrtini ubavši polovinu svojih poena, dok je Džej-Ar Smit očajno šutirao uz zvuk sirene sa gotovo pola terena.

U preostala dva meča Istočne konferencije, Vašington Vizardsi su predvođeni Džonom Volom i Bredlijem Bilom smanjili zaostatak protiv Toronto Reptorsa 122:103 za 2-1 u seriji. 

S druge strane, Krist Midlton i Janis Adetokumbo predvodili su Milvoki Bakse do ubedljivog slavlja nad Boston Seltiksima 116:92, takođe za 2-1 u seriji.

Vicešampioni će i te kako imati za čime za žale pošto su kontrolisali meč tokom njegovog većeg dela, na odmoru je imao spomenutih, maksimalnih 17 poena viška, ali se onda probudio odlični hrvatski šuter i šuterskom simultankom doneo delirijum u Indijanapolis.

Kavsi su imali šansu za pobedu u poslednjih pet sekundi, pošto je Daren Kolison pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali je Dže-Ar odlučio da šutira iz gotovo nemoguće pozicije umesto da proigra usamljenog Džordana Klarksona u ćošku.

Popularni 'Babo' duel je završio sa sjajnim procentima šuta (4/6 za dva, 7/9 za tri) i četiri skoka, a najbolje ga je pratio Viktor Oladipo sa 18 poena, sedam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Dvocifren je bio još Tadejus Jang sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Majls Tarner upisao osam poena i deset skokova.

Kod gostiju je najbolji bio Lebron Džejms sa 28 poena (6/15 za dva, 4/7 za dva), 12 uhvaćenih lopti i osam asistencija, ali i šest izgubljenih. Ipak, istakli su se samo još Kevin Lav sa 19 poena i šest skokova, odnosno Džordž Hil sa 13.



Milvoki je u petak uveče razmontirao Boston i tako rezultat u seriji smanjio na 1:2. Naksi su ubedljivo pobedili 116:92. Centralna figura susreta bio je Kris Midlton, koji je u domaćoj ekipi dominirao u postignutim poenima, skokovima i asistencijama - 23, 8, 7!

Kod Seltiksa se izdvojio Al Horford sa 16 poena.



Posle dva rutinska trijumfa u Masačusetsu, Seltiksi nisu imali ni najmanje šansi da eventualno prelome seriju protiv Baksa u Vinskonsinu.

Domaćini su sa velikom energijom ušli u meč pred svojom publikom i već posle uvodnih dvanaest minuta košarke stvorili su veliki petnaest poena predosti, da bi već do poluvremena sve praktično bilo rešeno (58:35).

Najraspoloženiji u redovima Milvokija bio je Kris Midlton sa 23 poena (7/11 za dva, 3/6 za tri), osam skokova i sedam asistencija, a raznovrsnu partiju pružio je i Janis Adetokumbo sa 19 poena, šest proigravanja i pet skokova. Odlični su bili i Erik Bledsou i Džabari Parker sa 17 poena.

Kod gostiju najbolji je bio Al Horford sa 16 poena, Greg Monro upisao je dabl-dabl s klupe s poenom manje i 12 uhvaćenih lopti, dok je Džejson Tejtum ubacio 14 poena i imao pet skokova.

Plej-of seriju zanimljivijom je učinio i Vašington. Vizardsi su u prestonici savladali Toronto, tako da je i u ovom duelu sada 1:2 u seriji.

Vašington je pobedio 122:103.

Džon Vol i Bredli Bil odigrali su perfektno i sa po 28 poena vodili Vizardse do prvog trijumfa. Vol je ima i 14 asistencija. Demar Derozan postigao je 23 poena za poraženu ekipu.



Uzbuđenja nije bilo ni u prestonici Sjedinjenih Američkih Država gde su Džon Vol i Bredli Bil ostavili nadu Vizardsima da mogu do preokreta protiv prve ekipe Konferencije.

Domaći su u drugoj četvrtini uspeli da stvore prvu osetniju prednost, a potom u trećoj i definitivno prelomili susret u svoju korist.

Vol je pored 28 poena (12/19 za dva, 0/4 za dva) imao i 14 asistencija, šest skokova i četiri krađe, dok je Bil uz isti poenterski učinak (6/10 za dva, 4/9 za tri) imao po četiri uhvaćene lopte i uspešnih dodavanja i ukradenu loptu manje od Džona. Marćin Gortat dodao je 16 poena i pet skokova, a Majk Skot i Keli Ubre junior po 12.

Kod Kanađana je prednjačio Demar Derouzan sa 23 poena (9/19 za dva, 1/3 za tri), četiri asistencije i tri skoka. Kajl Lauri imao je 19 poena i osam proigravanja, a Jonas Valančunas 14 poena i pet skokova.

NBA plej-of:

Pejsers – Kavalirs 92:90 (2-1 u seriji)
Baks – Seltiks 116:92 (1-2)
Vizards – Reptors 122:103 (1-2)

Subota/nedelja:

20.30 Hit – 76ers (1-2)
23.00 Pelikans – Trejlblejzers (3-0)
01.30 Timbervulvs – Rokets (0-2)
04.00 Džez – Tander (1-1)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar