Putinova "čelična lejdi" u posjeti BiH

U ponedjeljak u dvodnevnu posjetu BiH stiiže predsjednica Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentina Matvijenko, koja će pored Sarajeva posjetiti i Banja Luku. Ovo je najveća posjeta jednog ruskog zvaničnika BiH, a time i Republici Srpskoj.

.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Predsjednica Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentina Matvijenko, koja je u političkim krugovima poznata i kao Putinova “čelična lejdi”, u BiH dolazi na poziv predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića, koji će biti njen domaćin.

Ova posjeta ima karakter „najvišeg nivoa“ i u skladu s tim preduzete su sve potrebne mjere bezbijednosti i u Sarajevu i Banjaluci.

Prije dolaska u Parlamentarnu skupštinu BiH, predsjednica Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske federacije će položiti vijenac ispred vječne vatre, gdje će je dočekati gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Planirano je njeno obraćanje delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine, a tome će prethoditi sastanak visoke ruske delegacije sa članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH Mladenom Bosićem, Šefikom Džaferovićem, Borjanom Krišto, Ognjenom Tadićem, Bariškom Čolakom i Safetom Softićem.

U popodnevnim satima visoka ruska delegacija će obići, u pratnji gradonačelnika Sarajeva, Baščaršiju, a posjetiće i Staru pravoslavnu crkvu u tom gradu.

Drugog dana posjete BiH Matvijenko će imati zvanične razgovore i sa Predsjedništvo BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, nakon čega će iz Sarajeva otputovati u Banja Luku, gdje će imati razgovore sa zvaničnicima ovog entiteta, predsjednikom Miloradom Dodikom i predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem.

Matvijenko će se, istog dana, obratiti i poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

U Republici Srpskoj se daje veliki značaj posjeti visoke ruske delegacije. 

BN Televizija

KOMENTARI12
POŠALJITE PORUKU

www.nezavisnikandidat.info

21.04.2018 11:24

Put saradnje sa svima, a ni protiv koga je pravi put. Jednaka saradnja i sa zapadom i sa istokom je pravi put. To je recept za uspjeh i sigurnost malih zemalja.

Logika...

21.04.2018 11:55

Kada SKONTAMO da je BiH i ovaj prostor ma kako se on zvao prije, vječiti i već istorijski POLIGON za trening...ovih JAKIH i odveć većinom bolesnih državnika,...valjda će ostati makar jedan od nas u BiH. Da napiše knjigu. Makar NEKO i negdje da pročita kakvi smo laici bili...

hapy

21.04.2018 12:36

Skoro citam nezavisne i rezimske vjesti a ona po njihovom samo dolazi u rs.ovo postaje zabrinjavajuce ovdje kakva diktatura.smjesno al ne vidim se u tome nikako mislio sam da su ta vremena prosla.

Pa medo,zena posecuje DVIJE drzave..

gavran

21.04.2018 15:26

Pa zašto bi RTRS izvještavala za Federaciju pošto očigledno smatraš vlast RS režimom. Kako zoveš vlast u BiH

re hapy

21.04.2018 16:36

@gavran. RS NIJE DRZAVA jer nema svoju vojsku, svoju valutu, svoje pasose, svoje ambasade, svoje reg. tablice, ne cuva svoje granice. RS je entitet - nesta slicno sta ima pokrajina Vojvodina Vojvodina koja je u sastavu drzave Srbije

istine radi

21.04.2018 16:54

Gavrane ,živiš u iluzijama !

Neko

21.04.2018 17:14

@istine radi. Slazem se sa svim sto si rekao. Nazalost neki nasi Srbi inarocito oni iz RS su slijepii pored ociju i misle da na njihovim pasosima, licnim ne postoji ono 'Bosna i Hercegovina' A RS je drzava onoliko koliko je drzava i pokrajina Vodvodina u Srbiji

joksim

21.04.2018 17:26

Sta Da Se Radi

21.04.2018 13:55

haj da zanemarimo ko dolazi i sve to al kod nas vec godinama niko bitan ne svraca ja se bojim da ce kod Baje da zakaze protokol dovesce joj papka Stevandica da joj se udvara ili kog iz vlade da pokusa da oprosi sta para. Bojim se da ako joj Skaka prije toga da kartu za zicaru da ode s njim da se druzi osim ako se hitno ne reaguje i srede kakvi panoramski letovi oko Banjaluke i Laktasa

Drr mrr

21.04.2018 15:08

Koji ce nam ova sad hoce i ona da pametuje nesto.Cuj celicna lejdi da bas je sva gvozdena pffff

Ja

21.04.2018 15:40

Da je neka Turska delegacija sad bi se svi politicari iz rs-a bunili.....

Jok bre, niko se nebi bunio, jedino Baja, pa i mi govorimo tusrki

RE ja

21.04.2018 15:56

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.