Novi režim izvoza u Tursku 1. jula

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović postigao je dogovor s ministrom ekonomije Republike Turske Nihatom Zejbekčijem da se odluka vlade Turske o novom režimu izvoza brašna, ulja i šećera i mesa prolongira do 1. jula.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Dogovoreno je i da se ostavi prelazni rok od 45 dana da bi se na najbolji način usaglasile buduće procedure u trgovini, dogovorila najbolja rješenja za bh. privrednike i spriječile moguće štete.

Privrednici mogu, kao i do sada, izvoziti svoje proizvode, a tokom konsultacija tražiće se najefikasniji načini za primjenu odluke, koji neće ometati daljnju trgovinu, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

U cilju zaštite domaćih privrednika i definisanja daljnjih koraka, ministar Šarović danas je o ovoj temi razgovarao i s ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom , koji je ministra Šarovića informisao o pismu ministra Zejbekčija, kao odgovoru na zahtjev ministra Šarovića za prolongiranje odluke i opredjeljenju da se saradnja s BiH i dalje uspješno nastavi.

Šarović je danas, s delegacijom ministarstva ekonomije Republike Turske, parafirao Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji je nakon intenzivnih pregovora i rada uspješno finalizovan i koji će, nakon što bude i zvanično potpisan, doprinijeti daljnjem usponu ukupne trgovinske razmjene između dviju zemalja.

(Nezavisne novine) 

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Lepa

21.04.2018 09:45

Dok se ti zamlaćuješ jabukama, Vukota se uvali za predsednika!

Radde

21.04.2018 12:17

A ulovili te turci mislio si njima prodavat trulu junetinu.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.