Oni 30 godina osvajaju vrhove

Planinarsko ekološko društvo “Majevica“ Bijeljina proslavilo je tri decenije postojanja. Povodom tog jubileja organizovana je Svečana skupština na kojoj su dodijeljene zahvalnice prijateljima i zaslužnim članovima društva.

Republika Srpska 20.04.2018 | 20:29
Oni 30 godina osvajaju vrhove
Tri decenije uspješnog rada i postojanja. Tri decenije osvajanja vrhova, pješačenja po šumskim stazama, proplancima, planinama… trideset godina druženja, stvaranja, kvalitetnog i zdravog života… Planinarsko ekološko društvo “Majevica“ Bijeljina kao i njegovi članovi dišu punim plućima i šire priču o očuvanju životne sredine.

"Iz tih razloga smo na obroncima Majevice uredili planinarske staze koje iz dana u dan posjećuje sve veći broj, ne samo planinara rekreativaca nego i drugih građana ljubitelja prirode.

U Donjoj Trnovi smo uredili Planinarski dom koji raspolaže sa 30 ležajeva i gdje su vrata otvorena svim ljudima dobre volje”, kaže predsjednik Planinarsko ekološko društvo “Majevica“ Bijeljina Milojko Todorović.



Društvo tokom cijele godine organizuje brojne planinarske pohode.

"Veliki je spisak vrhova koje su planinari osvojili. Od najvećih u Grčkoj, Albaniji, Sloveniji, Srbiji pa do vrhova BiH", kaže Todorović.

"Mi smo i ekolozi, bavimo se i skupljanjem gljiva...i stičemo nove prijatelje na našim planinarskim pohodima", ističe predsjednik Planinarskog Saveze RS Ljubiša Aramanda.

Planinarsko ekološko društvo "Majevica" ima oko 80 aktivnih članova. A godine se u ovom hobiju ne računaju.



"Volim prirodu, čist vazduh, to je pozitivan i zdrav život", kaže jedan od najstarijih članova ovog Društva Stanislav Petrović i dodaje: “Najvažnije pravilo je da imate adekvatnu opremu…"

Na pitanje BN televizije šta se desi kada se umori i ne može više da hoda, šestogodišnji nasmijani Pavle Krsmanović kaže:

"Uzmu me i nose."

Cilj društva sa 30 godina dugom tradicijom je, kažu članovi, da u narednom periodu afirmišu veći broj mladih ljudi jer, kako navode, prava je dragocjenost otrgnuti se iz savremene svakodnevice i slobodno vrijeme provoditi na čistom vazduhu na nekoj od mnogobrojnih planina koje nas okružuju.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar