Srpska da ide putem razvoja

"Kada donesemo odgovarajuće propise koji će biti reformskog sadržaja i krenemo u konačan obračun sa korupcijom, tada ćemo stvoriti uslove da krenemo u snažan privredni razvoj", rekao je Govedarica tokom posjete Ugljeviku, za koji je rekao da je snažna i stabilna lokalna zajednica koja obiluje prirodnim resursima.

Republika Srpska 20.04.2018 | 19:11
Srpska da ide putem razvoja
Nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Vasilijem Perićem, Govedarica je rekao novinarima da je pokretač razvoja ovoga kraja Rudnik i termoelektrana, kao i voćarstvo, te da je voćarima za opstanak na tržištu neophodna pomoć države.

Lider SDS je tokom boravka u Ugljeviku posjetio i lokalni Dom zdravlja, kao i fabriku za proizvodnju namještaja "Greiner enterijeri" koju je pokrenuo povratnik iz Austrije 2009. godine.

Govedarica je rekao da je nelogično da ova firma uvozi sirovinu iz Austrije, dok se domaći hrast i bukva izvoze iz Srpske i ocijenio da domaće firme treba da imaju sirovinu u Srpskoj i da je svojim radom čine stabilnom.

Perić je nakon razgovora istakao da je Ugljevik lokalna zajednica sa najmanjom stopom nezaposlenosti u Republici Srpskoj i da opština podržava investitore koji su zainteresovani za ulaganja u ovaj kraj.

Odgovarajući na pitanja novinara, lider SDS-a je rekao da je njihov poslanik u parlamentu BiH Nenad Lalić demantovao navode iz medija da izlazi iz ove stranke.

Govoreći o kadrovskim promjenama u "Elektroprivredi Republike Srpske", Govedarica je izrazio sumnju da se "tamo desila ozbiljna pljačka" i dodao da će se nakon oktobarskih izbora o tome povesti istraga.

(Srna) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

kralj

20.04.2018 17:19

Jos malo kada Govedarica preuzme funkciju predsjednika R.S imat ce pune ruke posla.Ovaj haos i nered sto sje rezim napravio nebi Svajcarska lako istrpila. Pa vidite oni priznaju da je elektro privreda pokradena i opljackana,a oni birali rukovodstvo.Nikom nista novi ljudi za nove malverzacije. Pa oni samei sebe kradu,sami sebi podmecu.Do izbora ce imati 15 klanova,raspad sekte totalni.

ODGOVORITE
Name

Klinicki mrtvac

20.04.2018 18:09

Kojeg razvoja? Ne postoji carobni stapic koji je ustanju mrtvaca ozivjeti. Puste bajke,...ali eto, nada umire zadnja, realnost je nevazna svakako...

Name

Aco

20.04.2018 18:22

Pa imao si 4 godine ministra bezbjednosti i Sipu,sta si uradio?Daj ne laprdaj Vukota...

Name

Sale

20.04.2018 18:53

Zapita li se Vukota zbog čega mu se osipa članstvo u sds-u!

Name

Gojko

20.04.2018 20:58

Ja šta nalupao Vukota u dnevniku, ovo ni dete u vrtiću ne može da izmisli. Ha ha ha, mašta je čudo, ali niko da ga probudi

Name

E Jadonje,

21.04.2018 07:43

Pa i Dodik je non stop isao putem razvoja, (cijim putem) samo svojim "sa svokom bandom ,svi ste vi isti , koga su zmike klale ,i gustera se boji" tesko da se moze sta popraviti sve je razjebano narod napustio ognjista "a vi uvek isto (bice bolje) malo sutra.

Name

Vukota

20.04.2018 17:31

Vukota za predsjedika.Nece biti lako,ali ovo je ne izdrzivo

ODGOVORITE
Name

Gusle

20.04.2018 18:13

Tako je, Vukota neka nastavi ovo sto je Mile zapoceo, ne treba jos puno,...Podrska za Vukotu!

Name

Lakse da ne moze biti

20.04.2018 19:02

Evropske unije uskoro mogle uvesti sankcije predsjedniku RS Miloradu Dodiku. Sve je dodatno podgrijano nakon saslušanja u američkom Kongresu, u kojem je Dodikovo ime, uz Dragana Čovića, označeno kao ime glavnog kočničara napretka BIH.Eo sanse za Vukotu.

Name

Требињци

21.04.2018 07:47

Српска једино кад дођу промјене у октобру са Вукотом на челу ће да крене у правом смјеру за добро народа. Пуна подршка Вукоти и Младену у октобру од мене и најмање 10 чланова моје породице. Јер доста је Секте СНСД.

Name

Kako i s' kim...

21.04.2018 12:19

Kad i vi forsirate one koji bi i rodjenu majku prodali za gros a sve sto valja odbacujete, pa da li i koliko ste bolji od ovih smradova na vlasti...mjenjaj i ti postavu Vukota,nisi bas neinformisan toliko da ne znas ko ti se uvlaci i kakav je koji od tih bliskih ili neces biti nista bolji od drugih a jesi sigurno...svako dobro i otvori oci i za promjenu saslusaj prave ljude....

ODGOVORITE
Name

Hapšenja

21.04.2018 19:49

Kako su se crvendaći uprpili Vukotine priče o ispitivanju porijekla imovine. Nisu se samo prepali crvendaći nego i Vukotini načelnici, da možda taj zakon ne zakači i njih. Da li će Vukota da hapsi i svoje, članove SDS-a, ako su skrivili? Šta će biti sa Mićom i Vasilijem, kao i njihovim saradnicima? Svi iz SDS-a koji se osjećaju krivim, radiće srdačno protiv Vukote.

ODGOVORITE
Name

Re hapsenja

22.04.2018 00:01

To bi trebalo uraditi-neka ocisti prvo svoje redove da bi bio ozbiljno shvacen pa onda nek udara na sve i eto mu sigurne pobjede...dosta vise lopova na sve strane...ili sve ocistiti ili nista od promjena..

Name

Sinj

22.04.2018 21:41

Svaka čast Vukota.