Važni odnosi SAD i Srbije

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Tončev danas je razgovarao sa američkim ambasadorom u Srbiji Kajlom Skatom i ambasadorom SAD u Hrvatskoj Robertom Kohorstom.

Srbija 20.04.2018 | 17:32
Važni odnosi SAD i Srbije
Tokom razgovora, državni sekretar je istakao da su bilateralni odnosi Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama od izuzetne važnosti za našu zemlju. Naglasio je da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u Evropskoj uniji i da se zalaže za regionalnu stabilnost i razvoj.

Američki ambasadori su se interesovali oko bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske o čemu ih je državni sekretar detaljno informisao apostrofirajući da je pokrenut rad brojnih mešovitih komisija i odbora koji rade na rešavanju bilateralnih pitanja.

Državni sekretar Ivica Tončev ukazao je sagovornicima da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana, čemu doprinosimo konstruktivnim postavljanjem i što ćemo činiti i ubuduće.

Istakao je da su odnosi Srbije i Hrvatske od ključne važnosti za regionalnu stabilnost i da ne treba pridavati veliku pažnju pojedinačnim incidentima poput onoga tokom posete članova Sabora Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Naglasio je i da je predsednik Vučić tokom nedavne posete Zagrebu bio izložen i većim neprijatnostima ali nije prekidao posetu što je svakako bio dobar potez koji je ojačao intenzitet dijaloga dve susedne države.

Sagovornici su se složili da su dobri odnosi Republike Srbije i Republike Hrvatske naročito značajni za trajnu stabilnost Zapadnog Balkana.

Kurir.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dzoo

20.04.2018 15:50

Hrvatsku i Srbiju dalje od bosne i sve ce biti ok.

ODGOVORITE
Name

True

20.04.2018 21:24

Ivica Tončev diplomata....aaaaaaaa! Bruka!

ODGOVORITE